Ludovic Orban acuza Guvernul ca la nicio reuniune a JAI, la care participa Carmen Dan, nu a deschis subiectul Schengen

Vineri, 10 Mai 2019, ora 22:05
3620 citiri
Ludovic Orban acuza Guvernul ca la nicio reuniune a JAI, la care participa Carmen Dan, nu a deschis subiectul Schengen
Foto: Facebook Ludovic Orban

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa la Vaslui, ca despre Schengen trebuie sa vorbeasca Guvernul Romaniei, care la nicio reuniune a JAI, la care participa Carmen Dan, nu a deschis subiectul.

"Despre Schengen trebuie sa vorbeasca Guvernul Romaniei, care la nicio reuniune a JAI, pe Interne, la care participa Carmen Dan, nu a deschis subiectul Schengen. Este obligatia Guvernului de a pune pe masa si de a solicita primirea Romaniei in Schengen. Cu toate astea, va repet, Guvernul PSD-ALDE, prin Carmen Dan, la nicio reuniune JAI, cat a detinut Presedintia Consiliului Uniunii, deci si a JAI, nu a pus problema pe tapet, desi noi am solicitat acest lucru in mod repetat", a declarat Orban.

El a precizat ca, de altfel, PPE a initiat, la solicitarea PNL, o rezolutie in Parlamentul European, prin care Parlamentul European s-a pronuntat pentru sustinerea integrarii Romaniei in spatiul Schengen.

"Nici macar cand Parlamentul European a adoptat rezolutia, Guvernul PSD-ALDE nu a pus pe ordinea de zi si nu a facut niciun demers concret pentru a obtine integrarea Romaniei in Schengen. Ca atare, daca vreti sa vorbim despre Schengen, singurul vinovat pentru faptul ca Romania astazi nu este membru in Schengen, este PSD si cu Guvernul pe care il conduce", a mai spus liderul PNL.

Premierul olandez Mark Rutte a declarat joi, la summitul UE de la Sibiu, ca Romania va fi pregatita de admiterea in spatiul Schengen cand se va conforma regulilor statului de drept si democratiei, el considerand ca in prezent tara noastra nu merge in directia corecta.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, raspunzand unei intrebari, ca a pus "de nenumarate ori" in discutie chestiunea integrarii in Spatiul Schengen si va discuta si in cursul zilei cu liderii europeni acest subiect. El a atras insa atentia ca sunt politicieni care au atacat justitia si chiar si institutiile europene, astfel ca au aparut acele discutii despre statul de drept din Romania. " (...) pot sa va promit ca peste putin timp, probabil nu astazi, dar peste putin timp vom fi si in Schengen si vom scapa si de MCV", a spus Iohannis.

Premierul Viorica Dancila a declarat, miercuri, in debutul sedintei de Guvern, ca a incercat sa construiasca cu presedintele Romaniei o relatie institutionala "normala", in beneficiul cetatenilor, dar "interesul personal, interesul electoral" al presedintelui este cel care conteaza. "Ii solicit domnului presedinte Iohannis ca in cadrul summitului de la Sibiu sa ceara aderarea noastra la spatiul Schengen si incetarea Mecanismului de Cooperare si Verificare", a spus Dancila, apreciind ca orice reuniune trebuie sa aiba un rezultat concret pentru cetateni.

Tot miercuri, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, l-a acuzat pe presedintele Klaus Iohannis ca "s-a spalat pe maini de subiectul Schengen", sustinand ca aderarea Romaniei la Spatiul Schengen tine acum doar de vointa politica a statelor membre, iar rolul presedintelui este sa contribuie la obtinerea acestei vointe politice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#Orban acuzatii Schengen guvern Dancila , #presedinte PNL