Ludovic Orban comenteaza decizia lui Ponta de a nu-i sustine guvernul si anunta cand va cere votul in Parlament

Miercuri, 23 Octombrie 2019, ora 13:10
7161 citiri
Ludovic Orban comenteaza decizia lui Ponta de a nu-i sustine guvernul si anunta cand va cere votul in Parlament
Foto: Facebook Ludovic Orban

"Imi este foarte greu sa inteleg aceasta atitudine, desi nu aveam mari asteptari", "sansele de a reusi investirea Guvernului PNL raman in picioare", a declarat, miercuri, presedintele PNL, Ludovic Orban, in replica la anuntul facut de Victor Ponta ca Pro Romania nu va vota cabinetul sau.

Ponta anunta ca Pro Romania nu voteaza Guvernul Orban

"Imi este foarte greu sa inteleg aceasta decizie, desi nu aveam mari asteptari. Pe de o parte, votezi o motiune de cenzura sa dai jos Guvernul Dancila si, pe de alta parte, nu participi la investirea unui guvern care sa inlocuiasca Guvernul Dancila.

E o contradictie in atitudini, dar nu este surprinzatoare aparitia unor contradictii in atitudinile publice. In mod evident, ma asteptam la aceasta pozitie. Asta nu inseamna ca sansele de a reusi investirea Guvernului nu raman in picioare", a spus Orban.

El a explicat ca PNL continua negocieri individuale cu "parlamentari independenti, parlamentari care se afla in diferite situatii, cu parlamentari PSD", dar ca in niciun caz nu se negociaza institutional cu PSD.

"Am demarat negocierile cu 25 de parlamentari care ar putea fi convinsi sa participe la vot si sa voteze investirea Guvernului", a mai spus Orban, care a confirmat ca in continuare au loc negocieri si cu PMP, chiar daca solicitarile initiale ale conducerii acestui partid au fost respinse.

"Evident, nu purtam nicio negociere institutionala cu PSD, nu avem ce discuta cu PSD, obiectivul nostru este sa indepartam de la putere ramasitele acestui guvern toxic, care in fiecare zi mai face cate o nefacuta si care distruge sistemele publice, angajeaza cheltuieli pentru care nu exista acoperire, fixeaza pe posturi clientela politica", a acuzat presedintele PNL.

In ce priveste decizia Pro Romania, Ludovic Orban a dat detalii de la negocieri si a spus ca, in final, lucrurile sunt simple: cine nu voteaza Guvernul Orban e cu PSD si Viorica Dancila.

Presedintele PNL a explicat ca, in timpul negocierilor, Victor Ponta a spus ca "este un om de stanga" si trebuie sa se pozitioneze astfel, sa nu voteze Guvernul Orban pentru ca, "in perspectiva, i-ar dauna daca ar vota un guvern PNL".

"Lucrurile sunt foarte simple: cine nu voteaza guvernul PNL e de fapt cu PSD si cu Dancila. (...) Daca astazi unul dintre partidele care au votat motiunea de cenzura prefera sa ramana alaturi de Viorica Dancila, nu este problema noastra, este problema lor", a adaugat premierul desemnat.

"Sincer, nici nu mi-as dori sa guvernez alaturi de Victor Ponta", a mai spus Ludovic Orban.

Presedintele PNL a anuntat ca zilele urmatoare vor continua negocierile si ca are incredere ca "se va gasi un numar minim de 233 de parlamentari care vor intelege ca Romania are nevoie de un guvern legitim".

El intentioneaza sa trimita catre presedintii celor doua Camere o propunere de calendar de investitura - luni sa aiba loc sedinta Birourilor Reunite, marti audierea ministrilor si miercuri votarea in plen a Guvernului.

"Ma indoiesc ca niste partide care vor sa mai obtina vreun vot de la romani ar putea sa apeleze la niste masuri atat de penibile incat sa nu asigure cvorum si sa voteze. (...) Ar fi un comportament iresponsabil, in contradictie cu ce are nevoie Romania astazi", crede Ludovic Orban.

Citește și:
România şi Republica Moldova reactivează grupul de lucru în domeniul energiei. Proiectele prioritare anunțate de Virgil Popescu
România şi Republica Moldova reactivează grupul de lucru în domeniul energiei. Proiectele prioritare anunțate de Virgil Popescu
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a avut joi, 23 martie, la Chişinău, o întrevedere cu omologul din Republica Moldova şi au decis reactivarea grupului de lucru pe domeniul energiei. ”Cu...
Fermierii români vor primi compensații mai mari de la Comisia Europeană. Promisiunea, făcută de Ursula von der Leyen lui Klaus Iohannis SURSE
Fermierii români vor primi compensații mai mari de la Comisia Europeană. Promisiunea, făcută de Ursula von der Leyen lui Klaus Iohannis SURSE
Comisia Europeană va reveni asupra fondurilor alocate fermierilor români, după ce preşedintele Klaus Iohannis a prezentat situaţia dificilă în care se află aceştia, au declarat joi seară,...
#Orban reactie decizie Pro Romania, #Pro Romania vot guvern Orban , #presedinte PNL