Orban acuza ca ministrii Toader si Dan au facut de ras Romania in PE: Au avut o prestatie in bascalie

Miercuri, 23 Ianuarie 2019, ora 14:25
2830 citiri
Orban acuza ca ministrii Toader si Dan au facut de ras Romania in PE: Au avut o prestatie in bascalie

Ministrii Carmen Dan si Tudorel Toader si-au dat masura imposturii, ipocriziei si incompetentei in Parlamentul European, in cadrul audierilor din Comisia LIBE, unde au fost pusi la colt de europarlamentarii din toate grupurile politice pentru atacul asupra statului de drept, sustine liderul PNL, Ludovic Orban.

Intr-un comunicat de presa remis miercuri Ziare.com, Orban precizeaza ca cei doi au avut "o prestatie in bascalie", iar audierea a aratat imensa problema de credibilitate pe care o are actualul Guvern la nivelul Uniunii Europene.

"Tudorel Toader a refuzat sa-si ia angajamentul de a nu initia alte modificari asupra legislatiei din domeniul Justitiei si din domeniul penal fara a avea in prealabil avizul Comisiei de la Venetia, dupa ce i s-a solicitat in mod expres acest lucru.

Mai mult, nu a explicat in niciun fel pozitia sa asupra Raportului MCV, preferand in schimb sa minta in mod ordinar asupra implementarii recomandarilor Comisiei de la Venetia in legislatia romaneasca.

Prestatia de astazi a ministrului Justitiei va produce grave prejudicii Romaniei la nivelul Uniunii Europene, care vor fi cu atat mai mari in conditiile detinerii de catre Romania a presedintiei Consiliului UE", atrage atentia Orban.

In ce o priveste pe Carmen Dan, ministrul de Interne, liderul liberalilor spune ca aceasta a anuntat ca Romania nu va face pasii necesari pentru aderarea la Spatiul Schengen.

"Carmen Dan a anuntat, in mod halucinant, ca Romania refuza sa faca urmatorii pasi pentru aderarea la Spatiul Schengen, respectiv de a cere evaluarea privind corectitudinea aplicarii aquis-ului comunitar. Practic, Guvernul Romaniei anunta de la sine putere blocarea procesului de aderare la Schengen, 'in acest moment sau pe viitor'.

Pentru ca impostura si ipocrizia sa fie deplina, ministrul de Interne a sustinut ca Romania isi propune ridicarea MCV, in vreme ce ministrul Justitiei nu a suflat o vorba, aceasta in conditiile in care Guvernul si majoritatea PSD-ALDE nu doar ca nu au respectat niciuna dintre recomandarile ultimului Raport MCV, dar au actionat vadit exact impotriva acestora!", mai arata sursa citata.

Orban mai noteaza ca singura cale pe care Romania trebuie sa o urmeze pentru a fi respectata in Uniunea Europeana, pentru a putea ridica Mecanismul de Cooperare si Verificare si pentru a adera la Spatiul Schengen, este aceea ca "acesti politruci care sunt trimisi sa reprezinte tara la Bruxelles sa inteleaga ca nu pot minti oficialii europeni si trebuie sa respecte intocmai si in totalitate recomandarile Comisiei de la Venetia, ale Comisiei Europene prin Raportul MCV si ale Parlamentului European din Rezolutia adoptata in noiembrie 2018".

In caz contrar, Romania va deveni tot mai marginalizata in Uniunea Europeana si va fi privata de sansa de a fructifica beneficiile apartenentei la UE, cu riscul de a-i fi blocate sau reduse fonduri necesare dezvoltarii si echilibrarii bunastarii la nivelul celorlalte statelor membre, mai atrage atentia seful PNL.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, si Carmen Dan, ministrul de Interne, au fost audiati miercuri in cadrul Comisiei pentru libertati civile, justitie si afaceri interne (LIBE) din Parlamentul European.

Urmareste pe larg cum a decurs dezbaterea de azi din Comisia LIBE, unde Tudorel Toader a fost luat la rost: Va cerem sa nu luati nicio masura care ar legaliza coruptia!

Citeste si Tudorel Toader insista cu OUG pentru condamnatii VIP: Nu va fi vineri. Daca si cand va fi va vom anunta!

A.D.

Citeste si:
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Liviu Dragnea îl critică pe Raed Arafat: "Dacă voiam să-l schimb, îl schimbam"
Fostul lider PSD Liviu Dragnea îl critică pe șeful DSU Raed Arafat și consideră că acesta este mânat de dorința de a conduce singur sistemul de urgență din România. Dragnea spune că...
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Ilie Bolojan, despre varianta de a candida la președinție: "Fiecare om își poate face o analiză personală"
Fostul primar al Oradei, actualul președinte al Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, este văzut de mulți drept unul dintre cei mai valoroși liberali. Unii merg mai departe și îl văd...