Orban crede ca Ciolos ar fi neinspirat daca ar face un nou partid

Duminica, 02 Iulie 2017, ora 15:44
5188 citiri
Orban crede ca Ciolos ar fi neinspirat daca ar face un nou partid
Foto: Facebook Ludovic Orban

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat duminica, la Digi24, ca infiintarea unui nou partid de catre fostul premier Dacian Ciolos ar fi "o decizie neinspirata" intrucat ar conduce la o faramitare suplimentara a spectrului politic din afara PSD.

"Ar fi o decizie neinspirata din partea domnului Ciolos sa se apuce sa mai construiasca un partid pe dreapta sau in zona ne-PSD. Ar fi o faramitare suplimentara", a afirmat Ludovic Orban.

Intrebat daca exista riscul ca un eventual partid fondat de catre Dacian Ciolos sa reduca electoratul PNL, Orban a raspuns negativ. "Nu cred ca ar lua voturi de la PNL. Poate ar reusi sa reactiveze politic anumite segmente, dar care nu sunt foarte puternie din punct de vedere numeric", a estimat liberalul.

In privinta intrarii in PNL a lui Ciolos, Orban a spus ca nu l-a mai invitat pentru ca deja exista o invitatie facuta. "Stie ca este invitat, asa ca poate oricand sa se inscrie in PNL", a precizat Orban.

Fostul premier Dacian Ciolos l-a felicitat, pe 17 iunie, pe Ludovic Orban pentru alegerea in functia de presedinte al PNL, dorindu-i inspiratie in "efortul de a intari acest partid in jurul valorilor liberalismului autentic de care Romania are atata nevoie".

"Il felicit pe Ludovic Orban pentru alegerea in functia de presedinte al PNL. Ii doresc mult succes si inspiratie in efortul de a intari acest partid in jurul valorilor liberalismului autentic de care Romania si scena politica au atata nevoie", a scris Dacian Ciolos pe Facebook.

In schimb, Ludovic Orban a afirmat, in cadrul Congresului in care a fost ales presedinte, ca nu va accepta ca niciun stranier sa fie titularizat pe o functie pe care PNL poate sa numeasca oameni "merituosi" din randul liberalilor, chiar daca l-ar chema "Dacian".

"Niciun stranier care sa fie titularizat pe o functie pe care PNL poate sa depuna candidat sau sa numeasca in locul celor merituosi din PNL, chiar daca l-ar chema Dacian. Si aici va spun un lucru: exista mii de Dacieni Ciolos in PNL care, in schimb, nu au avut norocul lui sa fie spijiniti ca ministru, ca si comisar european, ca si prim-ministru, ca si candidat de prim-ministru din partea PNL si el sa nu vina in PNL, sa se intoarca cu spatele la noi", a afirmat Ludovic Orban.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Ludovic Orban Ciolos partid , #presedinte PNL