Orban: Garantat depunem motiune de cenzura. Vom discuta cu toti parlamentarii, mai putin cu Liviu Dragnea

Luni, 21 Mai 2018, ora 15:37
3828 citiri
Orban: Garantat depunem motiune de cenzura. Vom discuta cu toti parlamentarii, mai putin cu Liviu Dragnea
Foto: captura video Privesc.eu

Liderul PNL, Ludovic Orban, a prezentat, luni, cateva date economice pentru a ilustra "dezastrul" produs de guvernarile PSD si a anuntat ca incepe pregatirea motiunii de cenzura, care va fi depusa pana in 30 iunie si pentru care liberalii vor discuta "cu toti parlamentarii, mai putin cu Liviu Dragnea".

Intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul central al PNL, Ludovic Orban a subliniat ca inca de la alegerea lui ca presedinte al partidului a anuntat ca va face "tot ce este legal, constitutional si omeneste posibil pentru a scapa Romania de napasta care a lovit-o si care se cheama clanul Dragnea".

"M-am tinut si ma voi tine de cuvant (...) Ceea ce se intampla in Romania de cand puterea a fost preluata de acest clan toxic condus de Dragnea si Tariceanu duce Romania spre prapastie.

Aproape tot ceea ce face puterea instalata dupa alegerile din 2016 duce la distrugerea credibilitatii externe a Romaniei, a echilibrului economic, distruge orice sansa de dezvoltare", a spus liderul liberalilor, prezentand cateva "cifre relevante cu bilantul dezastrului provocat de Guvernul Dragnea tarii":

  • In primul trimestru al anului 2018, Romania a inregistrat ZERO crestere economica
  • Anul trecut, Romania s-a imprumutat cu 5,5 miliarde de euro, iar in primul trimestru al anului datoria a crescut cu 2 miliarde de euro; la cum e construit bugetul, datoria publica va creste cu 8 miliarde fara sa se construiasca ceva
  • de la excedent bugetar in primul trimestru din 2017 am ajuns pe deficit
  • ROBOR - de la 0,8 a ajuns la 2,74%, afectandu-i pe toti cei care au credite la banci
  • deficitul comercial al Romaniei a crescut cu peste 2 miliarde in 2017 si in primul trimestru este o crestere cu 200 de milioane de euro in fiecare luna, indicand ca la sfarsitul anului deficitul va creste cu inca 2,5-3 miliarde
  • inflatia este cea mai mare din Europa; cand s-a instalat PSD aveam o inflatie ca si inexistenta, azi e 5,2%

"Chiar si cand i-am prins cu mana in buzunarele cetateanului roman contribuabil la Pilonul II de pensii, Dragnea si ai lui nu recunosc ca atenteaza la banii romanilor, mintind cu nerusinare cetateanul, desi exista documentele de la Prognoza si declaratiile anterioare (...) Dragnea minte cu nerusinare in continuare.

Batalia noastra continua si se va da pe toate fronturile. Vom ataca cu o motiune de cenzura, maine incepem pregatirea strategiei, vom ataca toti ministrii incompetenti", a adaugat Ludovic Orban.

Mai exact, motiunea va fi subiectul principal al sedintei Biroului Executiv convocat pentru marti, urmand ca ea sa fie depusa pana pe 30 iunie, cand se incheie sesiunea parlamentara.

"Garantat vom depune motiune, dar o vom depune cand vom considera ca are cea mai mare sansa sa treaca (...) Lucrurile sunt grave, avem suficiente temeiuri pentru a depune 10 motiuni. Tema Pilonului II e o tema (...)

Vom discuta cu toti parlamentarii, mai putin cu Liviu Dragnea. Eu nu cred ca PSD mai poate sa sustina acest guvern. Daca il sprijina, inseamna ca se fac de ras", a mai spus Ludovic Orban.

USR sustine motiunea

Presedintele USR, Dan Barna, a confirmat luni, tot intr-o conferinta de presa, ca se poarta discutii cu PNL pentru depunerea unei motiuni de cenzura, precizand ca suspendarea platilor la Pilonul II de pensii ar putea fi "exact temeiul care sa justifice o motiune de cenzura".

"Ma indoiesc ca partidele din Opozitie au o pozitie diferita fata de aceasta chestiune, pentru ca vorbim despre a fura banii de pensii ai cetatenilor. Nu e o chestiune de viziune economica sau de perceptie individuala a unui dezacord al doamnei prim-ministru. Vorbim foarte clar despre furtul banilor de pensii ai cetatenilor Romaniei", a mai declarat acesta.

In schimb, liderul USR nu se asteapta la un sprijin din partea parlamentarilor ALDE, partid care este "partas la porcariile PSD".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
#PNL motiune cenzura Dancila , #presedinte PNL