Orban spune ca 247 de parlamentari ar putea vota pentru motiune. Avertisment pentru Dancila

Luni, 07 Octombrie 2019, ora 15:31
3950 citiri
Orban spune ca 247 de parlamentari ar putea vota pentru motiune. Avertisment pentru Dancila

Ludovic Orban a anuntat ca este posibil ca 247 de parlamentari sa voteze pentru motiunea de cenzura la adresa Guvernului Dancila.

El a precizat ca se bazeaza pe voturile a 244 de parlamentari la motiunea de cenzura, dar ca mai sunt trei parlamentari care si-au anuntat trecerea la ProRomania si care ar putea sa voteze.

"Incepe saptamana decisiva. PNL este mobilizat la maximum pentru a asigura reusita motiunii de cenzura. Toti parlamentarii PNL vor fi prezenti si vor vota la vedere in favoarea motiunii de cenzura. Echipele de negociere ale PNL continua discutiile pe tot parcursul acestei saptamani cu parlamentari independenti, din PSD sau din grupul minoritatilor nationale pentru a convinge un numar cat mai mare de parlamentari, in afara celor 237 de parlamentari care au semnat motiunea de cenzura, sa vina la vot si sa voteze in favoarea motiunii de cenzura. (...)

Pana in prezent avem sapte parlamentari care au promis ca vor veni la vot si ca vor vota motiunea de cenzura - 244 este pe socoteala noastra, daca vor vota motiunea de cenzura si cei trei parlamentari care si-au anuntat trecerea la ProRomania se poate spune ca suntem la 247.

In ceea ce priveste dispozitivul nostru de voturi, nu exista semnale privind neparticiparea la vot din partea niciunuia dintre semnatari, exista numai dubii care sunt legate de motive medicale in privinta unui singur parlamentar, dar sper sa rezolvam aceasta problema", a afirmat Orban.

El a si transmis un avertisment social-democratilor, aratand ca reprezinta infractiune orice promisiune in bani sau in functii facuta parlamentarilor pentru a le schimba optiunea politica cu privire la motiunea de cenzura.

"Avertizez public presedintele PSD, negociatorii PSD ca orice promisiune facuta in bani sau in functii catre parlamentari pentru a le schimba optiunea politica reprezinta o infractiune, ca atare ii somam sa se abtina de la practicile cu care ne-au obisnuit, oricum sansele de reusita ale unor astfel de practici sunt egale cu zero, oricum noi vom continua discutiile, vom continua negocierile si vom incerca sa convingem in continuare parlamentari care nu au semnat motiunea de cenzura sa fie alaturi de acest demers salutar pentru Romania, pentru ca, dupa parerea mea, orice parlamentar care va vota motiunea de cenzura va fi un parlamentar care va fi apreciat de opinia publica", a spus Orban, dupa sedinta Biroului Executiv al PNL.

Potrivit acestuia, discutiile privind o eventuala formula de guvernare vor avea loc dupa motiunea de cenzura. "Pozitia oficiala a PNL si mandatul de negociere va fi stabilit vineri. Voi convoca in cursul zilei de astazi reuniunea Biroului Politic National al partidului (pentru vinieri - n.red.) care este forul care dezbate si da mandatul delegatiei care va reprezenta PNL la negocierile de la Cotroceni, dar obiectivul nostru astazi este sa ne asiguram ca va trece motiunea de cenzura", a explicat Ludovic Orban.

Presedintele PNL a informat ca luni dupa-masa vor avea loc evenimente simultane in fiecare filiala judeteana a partidului pentru a marca lansarea campaniei electorale pentru prezidentiale.

Amintim ca motiunea de cenzura va fi dezbatuta si votata in plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului de joi, de la ora 10:00. Este nevoie de 233 de voturi pentru ca motiunea sa treaca.

Citeste si:
Dacian Cioloș: Suntem oricând dispuşi la dialog cu PNL. E de neconceput ca un partid să se sacrifice pentru o singură persoană
Dacian Cioloș: Suntem oricând dispuşi la dialog cu PNL. E de neconceput ca un partid să se sacrifice pentru o singură persoană
Preşedintele USR, Dacian Cioloş, reafirmă că alături de colegii săi este dispus la dialog cu PNL, însă consideră "de neconceput" ca liberalii sau chiar "o ţară să se sacrifice pentru o...
PNL a stabilit cu cine va merge la Cotroceni pentru consultările privind propunerea de premier
PNL a stabilit cu cine va merge la Cotroceni pentru consultările privind propunerea de premier
Partidul Naţional Liberal va merge la consultările de la Palatul Cotroceni cu o delegaţie formată din preşedintele partidului, Florin Cîţu, şi cei patru prim-vicepreşedinţi. Potrivit...
Sursa: AGERPRES