Se asteapta depunerea motiunii de cenzura - Orban a anuntat-o pentru luni sau marti

Luni, 30 Septembrie 2019, ora 09:14
5910 citiri
Se asteapta depunerea motiunii de cenzura - Orban a anuntat-o pentru luni sau marti
Foto: Facebook/Ludovic Orban

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a anuntat, miercuri seara, ca motiunea de cenzura la adresa Guvernului Dancila va fi depusa luni sau marti, dupa ce se vor consulta toti liderii partidelor implicate.

"Depunerea motiunii de cenzura va fi la inceputul saptamanii viitoare, luni sau marti, nu pot sa va spun cu precizie pentru ca este o decizie pe care trebuie sa o luam toti liderii care sustinem acest demers.

Oricum, va fi luni sau marti, inca nu am stabilit cu precizie data pentru ca incercam sa calculam calendarul astfel incat sa diminuam la maxim posibilitatea PSD sa faca o planificare care sa dezavantajeze motiunea", a declarat, saptamana trecuta, Ludovic Orban.

Liderul liberalilor a spus din nou ca s-au adunat 237 de semnaturi pentru sustinerea motiunii de cenzura si ca mai sunt discutii cu alti parlamentari.

"Am reusit sa strangem 237 de semnaturi, patru peste numarul de voturi necesar pentru reusita motiunii de cenzura. Peste acest prag continuam discutiile cu alti zece parlamentari independenti sau ai minoritatilor nationale pentru a mari acest numar astfel incat sa fim siguri ca punem punct acestui guvern.

Nu am vorbit chiar cu toti individual, dar am vorbit cu multi dintre ei si am incredere ca cine a semnat va vota motiunea de cenzura si ca nu e posibil ca vreunul dintre parlamentarii implicati in acest demers sa semneze si dupa aia sa nu voteze", a declarat Orban.

Presedintele PNL spune ca este increzator in reusita motiunii, mai ales ca nimeni nu credea ca parlamentarii din Opozitie se vor "coagula".

"Sunt increzator in reusita acestei motiuni de cenzura si pe de alta parte va readuc aminte ca am anuntat la inceputul sesiunii parlamentare ca avem un calendar de negocieri, ca ne-am stabilit ca obiectiv sa strangem 232 de semnaturi ca o garantie pentru reusita motiunii. Aproape nimeni nu a crezut ca avem aceasta capacitate de a coagula practic aproape toti parlamentarii aflati in Opozitie si iata ca astazi exista 237 de parlamentari care au semnat pentru motiunea de cenzura", a declarat liberalul.

Viorica Dancila a scris, miercuri, pe Facebook, ca nu crede ca motiunea va trece, pentru ca partidele din Opozitie vin fara alternativa si fara cea mai mica idee despre ce vor face a doua zi.

"Motiunea de cenzura cu care ne ameninta Opozitia nu va trece nici de aceasta data. Au mai incercat acest lucru, nu de mult, si au esuat lamentabil. Au mai ratat o data aceasta tentativa cand au venit in Parlament fara o viziune, fara program de guvernare si fara o echipa guvernamentala. Si tot asa vin si acum, fara alternativa si fara cea mai mica idee despre ce vor face a doua zi", scrie Dancila pe Facebook.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Eșec în instanță pentru Cătălin Cherecheș. Primarul fugar a încercat să obțină anularea condamnării pentru luare de mită
Eșec în instanță pentru Cătălin Cherecheș. Primarul fugar a încercat să obțină anularea condamnării pentru luare de mită
Curtea de Apel Cluj a decis joi, 18 aprilie, că fostul primar din Baia Mare Cătălin Cherecheș rămâne în închisoare. Curtea de Apel a respins ca neîntemeiată contestaţia în care...
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
#motiune cenzura Guvern Dancila , #presedinte PNL