Orban vrea motiunea de cenzura, dar ii ataca pe Ponta si USR: O prostie fara margini

Marti, 11 Decembrie 2018, ora 12:31
6785 citiri
Orban vrea motiunea de cenzura, dar ii ataca pe Ponta si USR: O prostie fara margini

Intr-un moment in care Opozitia se gandeste sa depuna motiune de cenzura, Ludovic Orban ii ataca pe cei care ar trebui sa ii fie aliati, adica USR si Victor Ponta, liderul Pro Romania.

Orban a criticat la RFI Romania intentia Guvernului de a adopta o OUG pentru articolele declarate constitutionale din Codul Penal si Codul de Procedura Penala.

"Stiti cum e vorba aia, dupa ce te-ai fript cu ciorba, sufli si-n iaurt. Intotdeauna, cand PSD are o initiativa in domeniul Justitiei, trebuie sa fim cu ochii in patru, pentru ca ne putem astepta la orice fel de subterfugiu, pentru a face servicii penalilor din coalitia de guvernare.

N-am vazut nici un text despre ordonanta, sunt impotriva reglementarii, mai ales a domeniului politicilor penale, a Codului Penal si a Codului de Procedura Penala, prin intermediul OUG", a spus el.

Pe de alta parte, Orban a sustinut ca propunerea USR ca presedintele Klaus Iohannis sa participe la toate sedintele de guvern pana la sfarsitul anului este "o prostie fara margini".

"Mi se pare o prostie fara margini. Exista o Constitutie a Romaniei. Presedintele participa la sedintele de guvern la care se dezbat chestiuni legate de aparare, de siguranta nationala, de politica externa, conducand sedintele la care participa.

Sigur, daca sunt puncte pe aceste competente constitutionale conferite de Constitutie, presedintele poate sa participe la sedintele de guvern si sunt convins ca o va face, dar nici nu poate sa se duca in fiecare zi de sedinta de guvern, sa ciocaneasca la usa Guvernului si sa intre peste membrii Guvernului. Asta mi se pare chiar o propunere destul de ciudata si de stranie", a spus el.

Nici Victor Ponta nu a scapat de criticile presedintelui PNL, dupa ce liderul Pro Romania a spus ca nu ar vota motiunea, daca in locul Guvernului Dancila ar veni un Cabinet condus de Ludovic Orban.

"In ceea ce ma priveste, ca presedinte al Partidului National Liberal, pot sa spun ca PNL este pregatit in orice moment sa-si asume raspunderea guvernarii, ca in mod evident preferam ca asumarea raspunderii guvernarii sa se produca dupa intoarcerea la popor, prin intermediul alegerilor anticipate, deoarece va fi extrem de dificil cu actuala structura a Parlamentului sa se genereze un Guvern care sa faca ceea ce trebuie cu adevarat in Romania.

In ceea ce priveste declaratiile neamicale ale opozantului, sa spun, de conjunctura, care da diferite declaratii neprietenoase la adresa PNL si la adresa mea, ca presedinte al Partidului National Liberal, am de spus doar atata: daca intr-adevar ei sunt impotriva lui Dragnea si impotriva acestui Guvern, nu au decat o singura solutie, sa semneze si sa voteze motiunea de cenzura, iar eu ma astept ca acest lucru sa se intample", a mentionat Orban, tot la RFI Romania.

Citeste si:
Marcel Ciolacu, despre modificarea Constituției pentru ca Iohannis să mai poată avea un mandat: „Mergem pe urmele lui Putin?”
Marcel Ciolacu, despre modificarea Constituției pentru ca Iohannis să mai poată avea un mandat: „Mergem pe urmele lui Putin?”
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat duminică, 29 mai, că foşti miniştri de justiţie ai PSD au discutat „în mod discret” cu profesionişti din domeniu pe tema unei eventuale...
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....