PNL sesizeaza marti Avocatul Poporului pe rectificarea ilegala: Luni e zi libera, incepe scoala

Sambata, 08 Septembrie 2018, ora 14:30
2487 citiri
PNL sesizeaza marti Avocatul Poporului pe rectificarea ilegala: Luni e zi libera, incepe scoala

Rectificarea bugetara a fost facuta impotriva Constitutiei si fara avizul obligatoriu al Consiliului Superior de Aparare a Tarii (CSAT), nefiind respectate procedurile legale de punere in dezbatere a proiectului, considera liderul PNL, Ludovic Orban.

Acesta anunta ca PNL va depune marti o sesizare la Avocatul Poporului pentru a fi atacata la Curtea Constitutionala Ordonanta de urgenta privind rectificarea bugetara si spune ca a pregatit un proiect de lege pentru modificarea legii Curtii, astfel incat sa se poata exercita controlul constitutional prealabil asupra Ordonantelor de urgenta.

"Este o rectificare (bugetara - n.r.) care a fost facuta ilegal si impotriva Constitutiei, nu au avut avizul obligatoriu al Consiliului Superior de Aparare a Tarii, nu au avut avizul Consiliului legislativ, nu au respectat procedurile legale de punere in dezbatere a proiectului Ordonantei pentru ca ei au modificat proiectul de ordonanta de rectificare fata de proiectul", a declarat Orban, la Scoala de Vara a TNL de la Saturn.

Orban a mai spus ca proiectul de rectificare bugetara este complet diferit fata de cel prezentat initial de premierul Dancila, fiind ilegal si neconstitutional.

"Tineti minte ca a fost pusa Viorica Dancila sa prezinte un proiect de rectificare? Proiectul actual de rectificare este complet diferit fata de ce a prezentat Vasilica Viorica Dancila. Este ilegal, anticonstitutional, si nu reflecta realitatea economica si realitatea bugetara din Romania", a mai spus acesta.

Ludovic Orban a anuntat ca PNL va depune o sesizare la Avocatul Poporului pentru a fi atacata la CCR Ordonanta de urgenta privind rectificarea bugetara.

"Depunem marti, ca luni este zi libera, incepe scoala, deja avem pregatita sesizare catre Avocatul Poporului, in care ii prezentam toate argumentele pentru solicitarea noastra de atacare la Curtea Constitutionala a Ordonantei de rectificare. De asemenea, stiti foarte bine ca in Romania, datorita unor prevederi din Constitutie, singura entitate care poate sa declanseze controlul constitutional prealabil in cazul ordonantelor de urgenta este Avocatul Poporului", a mai precizat Orban.

Totodata, liderul PNL sustine ca este pregatit un proiect de lege pentru modificarea legii CCR, astfel incat sa se poata exercita controlul constitutional prealabil asupra Ordonantelor de urgenta.

"Noi am pregatit un proiect de lege si il vom inainta saptamana viitoare in care in legea de organizare si functionare a Curtii Constitutionale vom introduce posibilitatea de exercitare a controlului constitutional prealabil si pentru Ordonantele de Urgenta, nu numai la solicitarea Avocatului Poporului", a a conchis el.

Citeste si:
Profilul candidaților care se luptă pentru șefia USR. De la șoferi de tir, la primari și activiști civici
Profilul candidaților care se luptă pentru șefia USR. De la șoferi de tir, la primari și activiști civici
Cu toate că devansarea alegerilor din USR i-a luat pe nepregătite pe mulți dintre membri, o parte acuzând că nu au timp să-și facă campanie electorală, numărul candidaților care vor să...
Rareș Bogdan, mesaj lingușitor despre Nicolae Ciucă: ”Avem un premier extrem de responsabil”
Rareș Bogdan, mesaj lingușitor despre Nicolae Ciucă: ”Avem un premier extrem de responsabil”
Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a lăudat luni, 27 iunie, măsurile anunțate de premierul Nicolae Ciucă, atacând, indirect, PSD-ul. Într-o postare pe Facebook, Rareș Bogdan a...
Comentarii