PNL va propune sanctionarea financiara a lui Iordache pentru gestul obscen din Parlament

Luni, 19 Noiembrie 2018, ora 15:21
1859 citiri
PNL va propune sanctionarea financiara a lui Iordache pentru gestul obscen din Parlament
Foto: Facebook/Ludovic Orban

Liberalii vor cere in Biroul Permanent al Camerei Deputatilor sanctionarea deputatului PSD Florin Iordache, prin taierea indemnizatiei, dupa gesturile obscene ale acestuia in Parlament.

"Vom initia propunerea de sanctionare a lui Iordache, pentru comportamentul badaranesc, pentru atitudinea grobiana care e contrara civilizatiei si bunului simt pe care o manifesta in activitatea politica. Vom solicita demisia din functia pe care o are la Camera Deputatului. Vom cere si sanctionarea sa, conform regulamentului, probabil sa ramana fara indemnizatie", a afirmat Ludovic Orban, la finalul sedintei Biroului Executiv al PNL de luni.

Intrebat despre faptul ca unii liberali sunt nemultumiti ca partidul nu a cerut acelasi tratament si pentru deputatul USR Cristian Ghinea care in luna iunie a facut acelasi gest obscen in plenul Camerei, Ludovic Orban a raspuns: "Nu e nicio diferenta intre ei. Din punctul nostru de vedere orice parlamentar se comporta necivilizat trebuie sanctionat. E cam tarziu sa revenim asupra gestului, dar prin aceasta decizie pe care am luat-o vrem sa aratam ca dezaprobam orice forma de comportament necivilizat".

Propunerea liberalilor cu privire la Florin Iordache vine dupa ce, miercuri, deputatul PSD a aratat degetul mijlociu in plenul Parlamentului Romaniei.

Televiziunile din plen l-au surprins pe Florin Iordache in momentul in care se intorcea de la pupitru si a ridicat ambele maini cu degetele mijlocii in aer.

Sambata, un numar de sase protestatari, intre care Malin Bot si Marian Ceausescu, care au vandalizat poarta garajului lui Florin Iordache, lipind mai multe afise cu diferite mesaje obscene, au fost amendati cu cate 300 de lei pentru savarsirea contraventiei din Legea 61 (sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice), articolul 2, punctul 14.

Social-democratul a declarat, duminica, ca analizeaza toate posibilitatile in legatura cu actiunile pe care le va lua impotriva protestatarilor, inclusiv depunerea unei plangeri la politie.

In luna iunie, dupa interventia din plenul Camerei Deputatilor, in timp ce pleca de la tribuna, deputatul USR Cristian Ghinea a aratat degetul colegilor din grupul PSD. Acesta a fost huiduit de deputatii PSD si ALDE.

"In numele partidului ne asumam si imi cer scuze pentru gestul colegului meu", a urmat imediat replica deputatului USR, Ion Stelian, de la tribuna salii plenului.

Si presedintele USR Dan Barna a declarat, referitor la gestul obscen facut de deputatul Cristian Ghinea, ca a cerut scuze pentru colegul sau, dar ca PSD-ALDE face astfel de gesturi cu romani in fiecare zi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
Ciolacu laudă candidatura lui Firea la primărie: "Este cea mai bună alegere pentru bucureștenii care își doresc mai puțin spectacol"
După decizia luată în coaliția PSD-PNL de a retrage sprijinul pentru candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la primăria Capitalei, Marcel Ciolacu o prezintă pe Gabriela Firea ca cea mai bună...
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Iohannis, întrebat de ce a mers în Coreea de Sud cu un avion de lux: „Am venit cu o aeronavă mică. Nu ştiu cum definiţi un avion de lux”
Klaus Iohannis a răspuns marţi, 23 aprilie, de ce s-a deplasat în Coreea de Sud cu un avion de lux în timp ce miniştrii au mers cu un avion de linie, precizând că a venit într-o deplasare...
#PNL sanctionare Iordache, #PNL sanctionare Iordache gest obscen , #presedinte PNL