De ce va fi amanata revocarea in parlament a sefilor de la TVR si Radio Romania. Temerea lui Ludovic Orban

Luni, 26 Aprilie 2021, ora 20:13
6369 citiri
De ce va fi amanata revocarea in parlament a sefilor de la TVR si Radio Romania. Temerea lui Ludovic Orban
Ludovic Orban anuntase ca marti ar urma sa aiba loc sedinta de plen pe tema sefilor de la Radio si Televiziune FOTO Facebook/ Ludovic Orban

Surse politice au dezvaluit pentru Ziare.com ca sedinta plenului reunit al Parlamentului pentru revocarea sefilor de la TVR si SRR (Societatea Romana de Radiodifuziune) nu va mai avea loc marti, 27 aprilie, asa cum anuntase Ludovic Orban in urma cu cateva zile.

"Ludovic Orban ne-a spus ca inca nu poate fi sigur de prezenta liberalilor in plen si din acest motiv va mai amana sedinta pe revocarea sefilor de la TVR si SRR. Neintelegerile din coalitie inca nu s-au stins. Pe unele teme inca exista neintelegeri intre noi - de exemplu pe PNRR, Avocatul Poporului, TVR. Au fost multi astazi la sedinta care l-au criticat pe Ghinea pentru modul in care a prezentat Comisiei Europene Planul National de Redresare si Rezilienta. Lucrurile raman sensibile in coalitie", au precizat surse liberale pentru Ziare.com.

Amintim ca Ludovic Orban anuntase saptamana trecuta ca "cel mai probabil marti" va avea loc sedinta plenului reunit al Parlamentului, iar pe ordinea de zi vor fi, printrele altele, si puncte legate de CNA, de TVR si SRR, dar si de procedura de demitere a Avocatului Poporului.

"Saptamana viitoare va fi un plen comun, cel mai probabil marti, vom consulta liderii de grup si vom stabili saptamana viitoare data plenului. E un plen in care trebuie sa finalizam procedurile de constituire a grupurilor parlamentare de prietenie, s-a luat decizia introducerii pe ordinea de zi a sedintei Camerelor reunite si constituirea Grupului Pro America. Pe ordinea de zi a plenului reunit vor mai fi punctele legate de CNA, de TVR si SRR, dar si de procedura de demitere a Avocatului Poporului", a spus Orban la Palatul Parlamentului.

Saptamana trecuta, comisiile de cultura ale Parlamentului au respins rapoartele de activitate ale celor doua institutii publice pentru perioada 2017-2019. Respingerea rapoartelor atrage demiterea presedintelui-director general al SRR, Georgica Severin, si a Consiliului de Administratie, precum si a directorului general al SRTv, Doina Gradea. S-au inregistrat 13 voturi "pentru" respingere si 7 voturi "impotriva", iar dupa respingerea rapoartelor de activitate, presedintele-director general al SRTv a afirmat ca acest vot este "o palma" data profesionistilor din Televiziunea Romana.

Rapoartele urmau sa fi supuse la vot, in cursul saptamanii trecute, dar au fost amanate. De altfel, procedura prevede ca dupa ce rapoartele vor fi aprobate de parlamentari, conducerea TVR si a Radioului Public vor fi demise.

Coalitia inca nu si-a impartit pozitiile

Amintim ca Birourile Nationale ale USR si PLUS au decis, saptamana trecuta, sa sprijine candidatura lui Liviu Popescu pentru postul de director interimar al Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR). Decizia a fost luata in urma unei competitii deschise.

De cealalta parte, demersurile de revocare a lui Renate Weber din functia de Avocat al Poporului au inceput in luna februarie. La acest moment, potrivit surselor politice, coalitia de guvernare nu s-a decis cui ii va reveni postul de Avocat al Poporului. Atat UDMR, cat si PNL si-ar dori sa obtina sefia TVR, dar si cea a Avocatului Poporului. Liberalii le-ar fi sugerat partenerilor de la UDMR sa preia sefia Agerpres, insa acestia au refuzat oferta presedintelui PNL.

Anunț important de la TVR, privind fosta purtătoare de cuvânt a lui Klaus Iohannis. Reacția prezentatoarei
Anunț important de la TVR, privind fosta purtătoare de cuvânt a lui Klaus Iohannis. Reacția prezentatoarei
Mădălina Dobrovolschi, fosta purtătoare de cuvânt a Administraţiei Prezidenţiale în primul mandat al lui Klaus Iohannis, va fi implicată de TVR în campania socială ”Omul anului”....
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#TVR, #Avocatul Poporului, #Ludovic Orban PNL, #sedinta PNL , #presedinte PNL