Ziare.com

Ludovic Orban: Batalia e umar la umar. O victorie impotriva PSD va echivala cu o adevarata motiune de cenzura Interviu

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Vineri, 24 Mai 2019, ora 10:26

   

Ludovic Orban: Batalia e umar la umar. O victorie impotriva PSD va echivala cu o adevarata motiune de cenzura Interviu
Orice roman care isi iubeste tara si caruia ii pasa de ce se intampla cu ea ar trebui sa se duca la vot si la europarlamentare, si la referendum. PNL poate sa bata PSD, suntem umar la umar. Totul tine de mobilizare. De aceea, apelul nostru catre toti oamenii este sa se prezinte masiv la vot. O victorie impotriva PSD va echivala cu o adevarata motiune de cenzura impotriva actualei Puteri, pe care vom incerca sa o transpunem in Parlament, afirma presedintele PNL Ludovic Orban.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Ludovic Orban a aratat ca prezenta la europarlamentare va fi de 40-41%, iar la referendum in jur 39-40%. Peste 75% dintre cetateni vor interzicerea amnistiei si gratierii. 57% dintre alegatorii PSD si 49% din publicul ALDE sunt impotriva amnistiei si gratierii faptelor de coruptie.

Iata principalele declaratii:

* Romania are nevoie de o reprezentare de calitate, de parlamentari care sa stapaneasca domeniile, sa fie cunoscuti, sa aiba capacitatea sa reprezinte cu forta interesele Romaniei.

* Daca cetatenii romani vor vota DA, amnistierea si gratierea faptelor de coruptie vor deveni imposibile. Eu cred ca romanii trebuie sa spuna limpede ca nu trebuie sa ne conduca hotii.

* Daca apasa prea tare pedala boicotului, PSD si ALDE risca sa nu mai fie votate la europarlamentare.

* Este o batalie foarte stransa intre PNL si PSD. PNL este cu 0,5-0,6% in fata.

* Cea mai buna ar fi revenirea la popor, dar PNL ar fi gata sa-si asume guvernarea.

* Dna Dancila a fost pilotata de Liviu Dragnea si daca el va disparea va fi pilotata de alti baroni crescuti in cultura antidemocratica din PSD.

De ce as merge sa votez la europarlamentare duminica? Convingeti-ma!

Orice roman care isi iubeste tara si caruia ii pasa de ce se intampla cu ea ar trebui sa se duca la vot si la europarlamentare, si la referendum.

In ceea ce priveste alegerile, mai mult de jumatate dintre legile care ne afecteaza viata sunt hotarate la nivel european in mecanismul de codecizie, iar Parlamentul European (PE) are de cele mai multe ori un cuvant hotarator. Reglementarile adoptate la nivel european pot contine prevederi care sa avantajeze sau sa dezavantajeze Romania.

Ca sa impiedicam adoptarea unor reglementari dezavantajoase, Romania are nevoie de o reprezentare de calitate, de parlamentari care sa stapaneasca domeniile, sa fie cunoscuti, sa aiba relatii trainice la nivelul institutiilor europene, al statelor partenere, sa aiba capacitatea sa reprezinte cu forta interesele Romaniei.

De calitatea reprezentarii depind in mare masura resursele de care va beneficia Romania la nivel european. O mare dezbatere va fi in jurul bugetului UE 2021-2027, este important sa mentinem nivelul bugetului si sa absorbim toti banii.

La nivelul PE se fac si se desfac lucruri care au efecte asupra Romaniei. De exemplu, interesul nostru este ca programul Frontex de consolidare a frontierelor sa acorde prioritate si consolidarii frontierei estice. Programul militar care incepe la nivel european, cu alocarile bugetare, poate fi o resursa de relansare a industriei noastre de aparare, daca vom sti sa negociem implicarea in program.

Lucrurile acestea sunt foarte departe de mine, alegator dintr-un oras mediu, sufocat de inapoiere si birocratie, cu spaima zilei de maine. Eu de ce sa vin la vot?

De pe urma apartenentei Romaniei la UE se pot genera efecte favorabile pentru Romania. Cu resurse europene se pot construi autostrazi, retele de apa, de canalizare, de gaze, se pot inzestra scoli, se pot construi si moderniza spitale, pot fi sustinute companiile romanesti, se pot crea locuri de munca, se poate genera un mecanism economic care duce la cresterea veniturilor romanilor.

Dar, repet, ca sa poti avea influenta la nivel european, cei care reprezinta Romania trebuie sa fie respectati, apreciati, acceptati la masa negocierilor. PSD si ALDE nici macar in familiile lor europene nu mai sunt acceptate, in vreme ce PNL este un partid respectat, influent, membru important al PPE, principala forta politica europeana. Capacitatea noastra de a ajuta Romania e foarte mare.

Si am testat aceasta capacitate pe procedura de numire a procurorului sef european. Si nu a fost vorba numai despre o competitie cu doua mari tari europene, ci si de un anti-lobby facut de PSD si ALDE.

Asa cum la propunerea unui europarlamentar PNL, Siegfried Muresan, am reusit sa obtinem 28 de milioane de euro pentru despagubirea fermierilor romani afectati de pesta porcina.

Si nu suntem singuri in sustinerea intereselor Romaniei la nivel european, ci intr-un parteneriat cu presedintele Klaus Iohannis, de departe liderul politic roman cel mai respectat, apreciat si influent la nivel european.

E nevoie de parlamentari recunoscuti, cu anvergura europeana, spuneti. Si cred ca aveti mare dreptate. Dar lista PNL este contradictorie. Aveti si asemenea candidati de calibru, precum dl Siegfried Muresan. Dar nu mi-e clar ce anvergura europeana are dl Falca, de exemplu.

Primarul Aradului este de 9 ani in Comitetul regiunilor, un organism consultativ care functioneaza la nivel european si este purtatorul de interese al administratiilor locale si regionale. Comitetul regiunilor nu ia decizii, dar este un organism influent in privinta reglementarilor care vizeaza comunitatile locale si regionale.

Si fiecare europarlamentar are un obiectiv. De exemplu, Rares Bogdan se va duce in Comisia LIBE si comisia CONT.

Se va duce acolo, nu va candida la Primaria Capitalei?

Este candidat si misiunea lui clara este sa fie un aparator al drepturilor si libertatilor la nivel european si a dorit sa se duca si in comisia de cotrol bugetar. Sau Daniel Buda va merge sa sustina interesele fermierilor romani.

Dar la referendum de ce m-as duce? Ca sa ii dau un argument electoral lui Klaus Iohannis? Ca din intrebari n-am inteles mare lucru.

Ca sa va asigurati ca in Romania toleranta fata de coruptie este zero, iar daca un potentat al zilei va comite o infractiune de coruptie, nu va scapa de pedeapsa. Daca cetatenii romani vor vota DA, amnistierea si gratierea faptelor de coruptie vor deveni imposibile.

Adica nu vor putea fi amnistiati si gratiati corupti, dar pot beneficia de ele violatori sau talhari?

Nu exista nimic mai grav decat sa tradezi interesele oamenilor care iti acorda votul, iar tu folosesti functia obtinuta prin vot ca sa te imbogatesti, ca sa furi din munca lor. Romanii trebuie sa transmita ca nu accepta ca un detinator de putere care comite o infractiune sa scape.

Daca nu trece referendumul, ce mesaj transmite societatea romaneasca, ca e liber la furat? Eu va spun ca nu e asa.

Sau ca intrebarile au fost prost puse.

Toti cei cu care am vorbit si le-am explicat intrebarile au spus DA, clar. Exista o decizie CCR care spune ca nu poti adopta o reglementare contrara unei decizii luata la un referendum consultativ.

Deci validarea referendumului inseamna ca Guvernul si Parlamentul sunt impiedicate sa adopte o reglementare care sa amnistieze sau sa gratieze fapte de coruptie. Eu cred ca romanii trebuie sa spuna limpede ca nu trebuie sa ne conduca hotii.

Adversarii spun ca va da mana sa vorbiti asa dupa ce ati fi fost gratiat de DNA, care nu a promovat in cazul dvs contestatia in anulare la decizia de achitare, desi ar fi putut sa o faca dupa decizia CCR privind completurile de 5.

Cand a inceput urmarirea penala impotriva mea, am renuntat la toate functiile publice si politice, la candidatura pentru Primaria Capitalei si mai tarziu nu am candidat nici pentru Parlament. Dar s-a vazut ca pana la urma comportamentul corect da roade, chiar daca pe moment este o suferinta personala.

Ce a facut DNA nu ma intrebati pe mine. Si daca facea contestatie, situatia nu se schimba. Opt judecatori m-au considerat nevinovat si e suficient sa te uiti in cele doua motivari, de la fond si de la apel. N-am avut nicio emotie si nu as fi avut nici daca DNA considera ca e cazul pentru contestatie in anulare.

Nu cred ca mi s-a facut un hatar. In privinta integritatii mele, nu au existat niciodata semne de intrebare si e suficient sa te uiti la "averea" mea ca sa intelegi asta.

Si a doua intrebare de la referendum?

Ea ar necesita o modificare constitutionala, desi suntem pregatiti si cu un proiect de lege. Nu e normal ca singura entitate care sa poata declansa controlul de constitutionalitate pe o ordonanta de urgenta sa fie Avocatul Poporului. El fiind pus de majoritate, nu va ataca la CCR ordonantele de urgenta. Asa a facut Ciorbea.

Ar trebui ca si OUG-urile sa poata fi atacate de presedinte, de un numar de senatori si deputati, la fel ca orice lege. Sa se poate autosesiza si CCR pe OUG-uri. Noi incercam sa generam un asemenea mecanism chiar in acest cadru constitutional.

Tot a doua intrebare se refera la interzicerea reglementarii prin OUG in Justitie. Lumea s-a saturat de bombardamentul cu ordonante asupra sistemului judiciar care au bulversat sistemul.

Si daca intr-o zi chiar va fi o nevoie reala de o ordonanta privind Justitia? Cum a fost dupa decizia CCR care a interzis ca supravegherea tehnica in dosarele penale sa o mai faca SRI.

Pe langa OUG, Guvernul mai dispune de doua parghii de adoptare rapida a unei reglementari: asumarea raspunderii si procedura de urgenta. Eu sustin in totalitate un raspuns pozitiv la aceasta intrebare pentru ca aceasta practica a OUG a adus numai consecinte negative in toate domeniile.

La ce prezenta va asteptati pentru duminica?

Pe analiza noastra de saptamana trecuta, prezenta la europarlamentare va fi de 40-41%, iar la referendum in jur 39-40%. Peste 75% dintre cetateni vor interzicerea amnistiei si gratierii.

Cei care boicoteaza referendumul se pare ca e greu sa-i convinga pe ai lor. De exemplu, 57% dintre alegatorii PSD si 49% din publicul ALDE sunt impotriva amnistiei si gratierii faptelor de coruptie.

Si vor veni sa voteze DA?

Eu cred ca o mare parte da. Daca apasa prea tare pedala boicotului, PSD si ALDE risca sa nu mai fie votate la europarlamentare. Boicotul lor e mai mult de alta natura: incearca sa impiedice dezbaterea privind referendumul. CNA-ul lui Dragnea a interzis clipul presedintelui si nu a alocat timp de antena pentru referendum.

Sunt judete de unde primim mesaje inclusiv de la primarii PSD care ne spun ca li se cere sa stea in fata sectiei de votare si sa ceara oamenilor sa nu ia buletinele pentru referendum.

Pe prezenta pe care mi-ati spus-o, care vor fi scorurile?

Este o batalie foarte stransa intre PNL si PSD. PNL este cu 0,5-0,6% in fata. Sondajele date publicitatii trebuie privite cu mare circumspectie, pentru ca fiecare ascunde o intentie de manipulare. Eu, de exemplu, nu am vrut sa dau publicitatii niciunul.

PNL poate sa bata PSD, suntem umar la umar. Totul tine de mobilizare. De aceea, apelul nostru catre toti oamenii este sa se prezinte masiv la vot. PSD domina Romania si a confiscat aproape toate institutiile statului, dupa ce in 2016 a beneficiat de voturile a 13,8% din voturile cetatenilor romani. 86,2% nu au fost cu PSD, dar nevenind la vot au permis aceasta monstruozitate, care a dat Romania inapoi cu cel putin 10 ani.

Care este scorul PNL pana la care e infrangere si de la care e victorie?

Nu m-am gandit la asa ceva. Pentru noi e important sa facem o campanie intensa, de mobilizare, curata, la firul ierbii. Si vrem sa scoatem cel mai bun scor posibil.

Nu cred ca nu aveti, totusi, un reper: sub asta e rau, peste asta e bine.

Sa depasim scorul din sondaje.

Adica?

Nu dau procente.

Dl Antonescu si-a asumat acum 5 ani procente si a platit cu functia esecul. Nu vreti sa cadeti in aceeasi capcana?

Am depus toate eforturile posibile si le vom depune pana la finalizarea numaratorii paralele sa batem PSD si e posibil sa reusim, in conditiile mobilizarii cetatenilor romani onesti si care vor o schimbare in bine.

Schimbarea Guvernului adica?

In ceea ce ne priveste, am vrea sa punem cat mai repede capat acestei guvernari. Am si anuntat ca depunem motiune de cenzura dupa alegeri. Vom continua actiunea de comunicare cu parlamentari din zona majoritatii si din afara ei, pentru a determina caderea Guvernului.

Si dupa ce ar pica Guvernul?

Cea mai buna ar fi revenirea la popor, pentru ca actualul Parlament este rezultatul unui vot care a fost dat demult si intre timp optiunile populatiei s-au schimbat.

Deci prima optiune sunt anticipatele, dar stim amandoi ca ele sunt practic imposibile. Alta solutie?

PNL ar fi gata sa-si asume guvernarea.

In ce formula? Majoritate cu cine?

In niciun caz cu PSD. Eu nu cred ca doar Dragnea e raul absolut. PSD e un partid bolnav si nedemocratic, care genereaza astfel de lideri, un pericol permanent pentru democratia romaneasca si parcursul ei euroatlantic.

ALDE e mai breaz?

ALDE e un PSD mai mic, a fost complice. Dar ca sa fie investit un guvern ai nevoie de majoritate, ca sa o obtii, ori negociezi cu partide, ori incerci sa capeti sprijinul unor parlamentari care ar vota un guvern numai ca sa nu isi piarda mandatul inainte de termen.

Dar n-as vinde pielea ursului din padure. Noi suntem mobilizati pentru alegeri, pentru referendum, pentru a da cea mai buna reprezentare pentru Romania.

Vedeti posibil un armistitiu cu Alianta 2020 USR-PLUS dupa o serie de atacuri reciproce?

N-am avut niciodata dispute.

Cand ati spus ca guvernarea Ciolos a fost pesedista, nu stiu daca i-ati laudat.

Nu am spus asta. Am zis ca PSD s-a derobat de raspunderea Guvernului Ciolos, dar e o raspundere egala cu noi, pentru ca a votat investirea si l-a mentinut in functie.

In ceea ce priveste relatia cu USR-PLUS, faptele dovedesc ca am fost in comunicare permanenta, ne-am coordonat eforturile, ne-am sprijinit reciproc initiativele, am avut initiative comune. Se speculeaza prea mult pe tema noastra. Au fost primari, colegi de ai mei atacati, de multe ori pe nedrept, atitudinea mea a fost sa nu raspundem, pentru ca adversarul nostru e PSD si obiectivul e sa batem PSD.

Daca oamenii vin la vot, putem bate PSD, iar o victorie impotriva PSD va echivala cu o adevarata motiune de cenzura impotriva actualei Puteri pe care vom incerca sa o transpunem in Parlament.

Si, totusi, dna Dancila pare ca s-a separat de Liviu Dragnea.

Micile frecusuri din PSD chiar nu ma intereseaza. Guvernul Dancila a comis o multime de lucruri grave care au afectat Romania. Dna Dancila a fost pilotata de Liviu Dragnea si daca el va disparea va fi pilotata de alti baroni crescuti in cultura antidemocratica din PSD.

Isi va anunta Dragnea candidatura la prezidentiale duminica seara?

Nu cred, a dat inapoi din cauza reactiei cvasi-unanime a romanilor si chiar a multora dintre colegii sai.

A fost o incercare de a influenta instanta?

Poate fi interpretata si asa, dar nu cred ca instanta va tine cont de pozitia pe care o are un om sau de intentiile lui politice. Ci de fapte, de probe, de prevederile legale. Nu cred ca tentativa aceasta a lui Dragnea va avea succes.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre Ludovic Orban euroalegeri referendum
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 5930 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
21 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Daca PNL nu se inhaita in USL cu PSD... poate ca situatia ar fi mai

avantajoasa.

Dar... raman USR+PLUS ca alternativa.
Cat despre referendum, nu cred ca cineva poate stampila de doua ori NU pe buletin.

 

Domnule Orban, PNL-ule, mai ai la dispozitie doar azi si maine ca

sa ceri scuze romanilor pentru asocierea criminala intre pnl si psd, numita USL !!!

Eu va doresc succes la europarlamentare si la referendum, va multumesc ca il sustineti pe presedintele Romaniei. Imi place si dl. Rares Bogdan, pe care l-as fi vazut mai degraba in USR+PLUS decat in PNL. Dar asta este...

Din Diaspora va indemn la VOT si la REFERENDUM.
Este important pentru voi si copiii vostri !

 

Vai ce imi place!

Unii au avut vise erotice azi-noapte si produsul polutiei nocturne a fost preluat imediat de cine altcineva decit de securista sefa tov.col.ied. Visati frumos dar in realitate scrafa voastra este moarta in cotet chiar in dreptul usii! Ha, ha, ha.

 

cine dracu

citeste 7 metri de cuvintare ca pe timpul lui ceasca. Vorbeste 12 fara sa spuna nimic. .De aceea in capitalism se vorbeste putin si o tara intreaga o duce bine.

 

Asta este realitatea la noi, din pacate

Probabil lucrurile stau cam la fel in toate tarile, dar la noi este efectiv o epidemie de care nu stiu cum am putea scapa: politicienii (sau cei care se baga in politica si ajung in functii inalte in stat) nu se pricep decat la oportunism, tras sfori si la vorbarie diplomatic-mestesugita, bogata in lozinci, demagogie si nationalisme de doi bani, dar saraca in principii, idei si constructii cu adevarat bune si utile pentru comunitate.
Politica (cel putin la noi) este arta de a minti frumos, in scopul de a aburi mintile oamenilor, a le smulge voturile si a ajunge, astfel, in functii publice inalte care sa le permita sa se ridice deasupra celorlalti ca pozitii sociale si ca averi.
Cei care se pricep cu adevarat sa faca ceva util, isi iubesc meseria sau profesia si vor sa realizeze ceva solid si durabil, nu se baga in cloaca politicii. Isi pun in valoare seriozitatea si capacitatile in profesiile lor si, eventual, pleaca din tara acolo unde competentele lor sunt recunoscute si rasplatite corespunzator.
In mod normal, politica nu ar trebui sa fie o meserie sau o profesiune, ci o activitate obsteasca la care sa aiba acces numai acei oameni cinstiti, cu o conduita morala deasupra oricarei suspiciuni, oameni capabili, competenti in profesiile lor si cu dorinta de a rezolva problemele societatii, nu problemele lor personale. Imi dau seama ca starnesc zambete (ingaduitoare) si rasete (ironice), dar daca realitatea ne arata ca nu putem realiza astfel de selectii, atunci poate ar trebui construita o legislatie care sa actioneze in acest sens. De exemplu, interzicerea candidaturii in alegeri a celor care au sau au avut condamnari penale de orice tip. Mai mult decat atat, poate ar trebui sa ne gandim la interzicerea (temporara) a candidaturii celor care au dosare de coruptie sau penale in lucru la institutiile abilitate ale statului (fiind necesare avize din partea acestor institutii) sau care au dosare in instantele de judecata. Un al exemplu ar fi limitarea numarului de mandate nu numai pentru functia de Presedinte al statului, ci pentru toate functiile elective.
Desigur ca se vor ridica voci pe tema respectarii drepturilor omului. Nu cred ca problema drepturilor omului se poate pune la fel pentru un cetatean obisnuit si pentru un candidat la o functie publica. In cazul unui cetatean obisnuit nu trebuie sa avem neaparat incredere in el pentru a-i recunoste niste drepturi. Dar in cazul candidaturii la o functie publica, increderea si lipsa suspiciunilor ar trenbui sa aiba o importanta covarsitoare. Nu se poate lasa aceasta problema doar in votul cetatenilor, pentru ca, in marea lor majoritate, oamenii sunt mai putin instruiti, nu au capacitatea de intelege multe lucruri si sunt foarte usor de manipulat. Asta cu atat mai mult ca, in democratie, votul unui analfabet (care nu reuseste sa isi gaseasca un loc stabil in societate) este egal cu votul unui profesor universitar.

Guvernul Dancila a comis lucruri grave care au afectat Romania!!!

Dancila a fost pilotata de dublul condamnat la puscarie Liviu Dragnea.
In cazul in care puscariasul va disparea coana Veorica,va fi pilotata de alti baroni crescuti in cultura antidemocratica din PSD.
Noi ne-am saturat de Dragnea,iesiti MASIV la VOT inca de DIMINEATA,in 26 Mai 2019,nu mai asteptati seara,ca atunci vor fi cozi uriase.
Asta fi cheia ALUNGARII Grupului Infractional Organizat Psd-Alde-Udmr din Parlamentul European,o prezenta de MINIM 75%!!!
...udmr a sesizat ca nu mai trece pragul electoral,la fel si nazistii din alde...

 

Cu ce te-a afectat tinere?

Ca ti-a marit salariul minim? Ca i-a marit pensia lui tactu si a lui ma-ta? Ca ti-a redus taxele si impozitele? Ca iti da sa mergi gratis cu trenul? Daca astea nu iti convin treci *** la situatia de dinainte sa vezi ce bine este! Ti-au bagat unii in cap lozinci oarbe fara noima in care nici tu nu crezi dar probabil ti se pare cool sa fii impotriva cuiva. Mai judeca si cu creierul tau!

nu conteaza alegerile palamentare

Important este ca liberali si alianta usr cu minus (2020) sa nu castige majoritatea la alegerile locale si parlamentare din anul 2020. Iesiti acum toti liberali la votare. Alegerile europarlamentare nu conteaza pentru ca Romania este o tara semi colonie a Europei si SUA iar Rusia poate distruge Romania in cateva ore cu bombe nucleare.

Votati pentru parlament ! nu pentru Joianis ,pt.el in noiembrie !

https://www.youtube.com/watch?v=QUJLtp9BYYc
uitati-va la stirea asta si la clipul ce urmeaza.asta este presedintele #rezistentilor ,pnl si ciolos si barna partidele securiste. Votai pentru parlament si atit////1 La toamna mergem la vot pentru prezidentiale! Votati alde ,adevaratii liberali

 

NU VOTATI mafia lui drakknea: psd-alde-udmr !

Ganditi macar putin romani si nu mai votati cu cei ce distrug Romania ...

scuze..... tot pt Becali....

si am mai spus, noi nu ne temem de secu,militie diicot si alte alea ,ca nu am sau intentionam sa avem de a face cu ele...

Orban,din nou vorbeste aiurea...

PSD va fi invins in primul rand datorita aparitiei pe scena politica a aliantei USR&PLUS,dar si a PMP!
Daca nu intelege asta,poa'sa stea langa Rares Bogdan,sa trubadureasca.
Numai impreuna vor distruge CIUMA ROSIE,
asta daca vrea cu adevarat.
Sfatul meu este sa-i ignorati pe "liberali" si sa va focalizati atentia pe alianta USR PLUS.
Diferenta intre pnl si usr&PLUS este de numai 8 procentele,asa ca nu stiu ce calcule si-a facut Ludovic Orban,la cele aproape 28% ale liberalilor,fata de 20% ale usr&PLUS.
Si mai sunt voturile DIASPOREI,
necontabilizate in nici un sondaj de opinie!!!

Zāu bā,Orbane,prezenta va fi de 40%ca asa vrei?!?

Ce-ti mai place sā fii BALAMAUA psd,zici ca esti Tariceanu si Antonescu la coada lui Iliescu.
De ce nu 50%?
De ce nu 60%?
..Ti-e frica de Usr+Plus si de Ciolos!!!
..Vezi ca de ce ti-e frica nu scapi!!
Ce m-as bucura sa ramaneti si voi PNL dar si PSD,la o diferenta de 0.7% intre voi...si cu un procent de 20% fiecare:))))
Luna trecuta USR+PLUS avea 9%,acum are 20%!!!
Doamne Ajuta,vedea-v-as ca alde si udemereul,sub pragul electoral!!!

Bey Becalii.....

Tot nu ai inteles ca noi nu folosim: copy- paste.Stim ca numai asa v ati facut voi parlamentari si mari smekeri in stat,doctori, savanti, la Americana si Titulescu....Dar,zau! vino si cu ceva original, ca noi votam doar din cand si numai pentru raul cel mai mic in primul rand . Oare de ce?

Vin rușii!

Oare de ce credeți că presa de propagandă a rostogolit sondaje mai mult decat mincinoase? Foarte simplu, pentru ca in urma rezultatelor din 26 mai, să se poată spune: uitați cat a furat ciuma roșie! Tactică de 2,5 lei!
P.S. Doman Dogioiu, dar rușii nu și-au băgat coada deloc? Serios? Pe bune?

Chiar asa, daca zice Orban votam NU

Suntem popor crestin, trebuie sa iertaam, ne.am lamurit cu sistemul care.si executa oponentii pe baza de coruptie.... in dosare inchipuite
Nu facem tot ce vor strainii ...maai facem si ce vrem noi, votam NU.

#FARA PENALI

USR#REZIST

si DA la Referendum

Jos comunismul!

La cum arată rezultatele sondajului profesionistului IMAS, distribuite masiv de și mai profesionista propagandă, dacă mai dura campania o săptămană, PSD-ul trebuia să vină cu voturi de-acasă, ca să nu iasă pe minus duminică!
P.S. Sică Mandolină, din ce salar trăiește, unde mai dă cu sapa?

psd-ul mereu vine cu voturi de acasa

de aia are dragnea dosar penal. altfel decent interviu, toti uniti contra psd/alde, ca alta iesire din mizerie nu e. atacuri in interiorul opozitiei doar pierd voturi, nu castiga nimeni

daca e prezenta majora la vot si psd pierde multe locuri cum se prefigureaza, psd-isti ramasi cu buza umflata il vor impinge pe dragnea pe scari si sansele de anticipate cresc simtitor.

Alooo...printule...io vaz ca sunteti spaimantati..

tare...hahaha...puisorilor...aci va avem,la mana...va papaaam...nu mai scapati hotomanilor...Daddy din ce salar traieste bre?...Aaa...are in subordine muuulti...porkuleti mitraliori...

Refendumul este pentru ? nu inteleg

https://www.facebook.com/MihailPrecup/videos/1414030902070065/


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor