Cât de conservator sau progresist este electoratul partidelor din România. „Marea prostie făcută de Ludovic Orban de la Referendumul pentru Familie”

Sambata, 24 Iulie 2021, ora 06:10
4002 citiri
Cât de conservator sau progresist este electoratul partidelor din România. „Marea prostie făcută de Ludovic Orban de la Referendumul pentru Familie”
Referendumul pentru Familie a fost o înfrîngere pentru conservatorii români FOTO Hepta

Potrivit unui sondaj Avangarde, 49% din electoralul PNL se consideră mai degrabă conservator comparativ cu doar 45%, ce înclină spre valorile progresiste. Este și cel mai echilibrat procent, pentru că la PSD 68% înclină spre valorile conservatoare față de doar 12% spre cele progresiste, iar la UDMR circa 95% se identifică ca fiind conservatori.

La polul opus, 84% din electoratul USRPLUS înclină spre valorile progresiste.

Graficul a fost publicat de către sociologul Vladimir Ionaș, de la Avangarde.

Marea greșeală făcută de Ludovic Orban

Fostul lider liberal, Ovidiu Raetchi, una din vocile mai degrabă progresiste din PNL a comentat rezultatele acestui chestionar susținând că ele arată o eroare fundamentală făcută de Orban după Referendumul pentru Familie.

„Graficul de la Ionas Vladimir (care știe meserie, chiar dacă nu suntem niciodată de acord pe teme ideologice) care arată marea dilema identitară a PNL și marea prostie făcută de Ludovic Orban de la Referendumul pentru Familie încoace.

După trei ani în care PNL a mizat doar pe discursul conservator, a respins în Parlament orice inițiativă progresistă, a epurat orice voce progresistă și a plătit mesaje anti-progresiste, aproape 50% din publicul PNL se consideră... progresist (atenție, în contextul discuțiilor despre drepturile minorităților sexuale, nu în declinări mai vagi).

Strategic vorbind, să îți abandonezi (ba chiar să îți ataci - "progresiștii, neomarxistii!") 50% din electorat cu speranța de a capta câteva procente tradiționaliste de la PSD și AUR, că așa ai văzut tu ca e trendul în Ungaria și Polonia este - chiar nu pot folosi alt termen - o prostie”, a scris Raetchi pe pagina sa de Facebook.

#Orban presedinte PNL, #progresism, #PNL , #stiri Ludovic Orban