UPDATE Se ascut cutitele in PNL. BPN, convocat de urgenta la solicitarea liderilor din tara. Orban neaga organizarea sedintei

Sambata, 19 Decembrie 2020, ora 16:28
10134 citiri
UPDATE Se ascut cutitele in PNL. BPN, convocat de urgenta la solicitarea liderilor din tara. Orban neaga organizarea sedintei
Ludovic Orban, liderul PNL. Foto: Hepta.ro

Mai multi lideri liberali din tara au solicitat sambata, 19 decembrie, convocarea in regim de urgenta a unui Birou Politic National, pentru a se discuta modul in care liderul partidului, Ludovic Orban, a purtat negocierile cu USR/PLUS si UDMR in privinta formarii viitorului guvern si pentru stabilirea sefilor Parlamentului.

Update ora 20:05:

Ludovic Orban, liderul PNL, a declarat sambata, 19 decembrie, la finalul sedintei de negocieri ca nu exista tensiuni intre el si liderii din Ardeal, iar repartizarea ministerelor nu ii poate multumi pe toti.

Stire initiala:

Conform unor surse politice, sedinta ar urma sa aiba loc sambata, in jurul orei 19.00, insa tabara Orban sustine ca presedintele partidului nu a convocat BPN, astfel ca sedinta nu va avea loc.

Conform unor surse citate de adevarul.ro, printre liderii politici din teritoriu care au solicitat organizarea BPN ar fi liberalii Ilie Bolojan, seful CJ Bihor, si Emil Boc, primarul din Cluj-Napoca.

Ceea ce ii nemultumeste pe liberalii din tara este felul in care s-a facut impartirea functiilor in viitorul guvern, liderii din tara ai partidului acuzandu-l pe Ludovic Orban ca a negociat in favoarea lui, urmand sa primeasca functia de sef al Camerei Deputatilor, dar in defavoarea partidului, PNL pierzand mai multe ministere esentiale.

Intre aceste ministere considerate importante de liberali sunt: ministerul Fondurilor Europene, ministerul Transporturilor si ministerul Dezvoltarii. Toate aceste ministere ar urma sa primeasca, in urmatorii ani, fonduri importante.

Pe de alta parte, liderii liberali din tara spun ca Ludovic Orban a acceptat ca PNL sa ramana cu ministere considerate a fi neimportante, precum Cultura si Educatia.

Numele noi care se vehiculeaza pentru viitorul Guvern condus de Florin Citu. PNL, USR-PLUS si UDMR au reluat sambata negocierile

#Orban, #PNL, #Emil Boc, #ilie bolojan, #negocieri, #USR, #plus, #UDMR, #guvern, #Parlament , #stiri Ludovic Orban