Ludovic Orban le face plangere penala tuturor ministrilor

Miercuri, 07 Octombrie 2009, ora 16:03
1949 citiri
Ludovic Orban le face plangere penala tuturor ministrilor

Liberalul Ludovic Orban a anuntat, miercuri, ca va depune plangere la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, pe numele tuturor ministrilor Cabinetului Boc 2.

Motivul ar fi Ordonanta de Urgenta numarul 105 a Guvernului, care repeta, practic, prevederile Ordonantei de Urgenta numarul 37, declarata neconstitutionala.

"Voi sesiza Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie privitor la toti membrii acestei jumatati de cabinet ilegitim, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu impotriva intereselor publice", sustine Orban.

Guvernul a abrogat marti Ordonanta de Urgenta numarul 37, prin care "a fost politizata intreaga administratie publica", si "prin care partidele isi pot numi clientela fara criterii de competenta", sustine Orban. Este vorba despre Ordonanta care reglementa modul in care pot fi facute numirile la sefia serviciilor deconcentrate.

"Guvernul, confruntat cu iminenta declararii neconstitutionale a acestei legi, (...) stiind ca CCR urma sa se pronunte asupra legii Ordonantei, a emis o Ordonanta de Urgenta prin care toate prevederile Ordonantei de Urgenta 37 au fost incluse in Ordonanta 105, desi ele in mod evident sunt declarate neconstitutionale", a declarat Orban.

Legea ar urma sa permita "epurarea politica" la nivelul intregii administratii publice, pentru ca prevede ca "orice functie publica de executie sa poata fi transformata in functie contractuala", sustine Orban.

Ordonanta de Urgenta nr. 37 a fost abrogata de Guvern prin Ordonanta de Urgenta 105, cu numai o zi inainte ca CCR sa o declare neconstitutionala. Potrivit surse din magistratura citate de NewsIn, decizia CCR nu ar produce efecte, pentru ca are ca obiect o lege privind o Ordonanta de Urgenta abrogata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul congres Forța Dreptei. Partidul lui Ludovic Orban își alege conducerea națională și candidații la locale și europarlamentare
Primul congres Forța Dreptei. Partidul lui Ludovic Orban își alege conducerea națională și candidații la locale și europarlamentare
Primul Congres al Forţa Dreptei va avea loc, sâmbătă, 20 aprilie, la Palatul Parlamentului. Partidul lui Ludovic Orban urmează să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte...
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
#Ludovic Orban, #Orban plangere ministri, #abuz interese publice , #stiri Ludovic Orban