Ludovic Orban sustine ca Ponta si Daciana isi ascund averea: Impreuna au 7 case

Miercuri, 01 Octombrie 2014, ora 19:45
9940 citiri
Ludovic Orban sustine ca Ponta si Daciana isi ascund averea: Impreuna au 7 case
Foto: ampress.ro

Ludovic Orban spune ca Victor Ponta si Daciana Sarbu "au incalcat flagrant legislatia privind incompatibilitatile si conflictul de interese" prin faptul ca nu au trecut in declaratiile de avere bunurile celuilalt, Orban sustinand ca acest lucru este infractiune si ca va sesiza ANI si Parchetul.

Vicepresedintele PNL Ludovic Orban ii acuza pe premierul Victor Ponta si pe sotia sa, europarlamentarul Daciana Sarbu, de incalcarea legislatiei privind incompatibilitatea si conflictul de interese, Orban spunand ca Ponta nu a trecut in declaratia sa de avere bunurile sotiei, asa cum prevede legea, si ca Daciana Lucru a omis si ea sa precizeze in declaratiile de avere depuse ca europarlamentar bunurile lui Victor Ponta.

In acest context, Ludovic Orban a afirmat, intr-o conferinta de presa sustinuta, miercuri dupa-amiaza, la Targoviste, ca fapta celor doi "poate sa aiba o incarcatura de natura penala".

"Am vazut ca domnul Horia Georgescu este extrem de viguros in batalia pentru descoperirea incompatibilitatilor si a conflictelor de interese. A bagat vreo mie de primari de comune, a bagat cativa consilieri judeteni, cativa primari, cativa presedinti de consilii judetene, numai ca nu vede langa batatura, adica nu se uita la Bucuresti.

Si aici permiteti-mi sa va spun ca Victor Ponta si Daciana Sarbu au incalcat flagrant legislatia privind incompatibilitatile si conflictul de interese, in baza careia se depun declaratiile de avere.

De cand s-au casatorit - sigur, probabil s-or fi casatorit in China si probabil domnul Horia Georgescu nu recunoaste casatoria facuta in China (...) - conform legislatiei, fiind in Romania, un demnitar aflat intr-o functie publica are obligatia de a trece in declaratia de avere averea integrala a sa si a sotiei", afirma Ludovic Orban.

Acesta sustine ca in declaratia de avere pe care o depune Victor Ponta de aproape sapte ani, "de cand este casatorit", nu apare averea Dacianei Sarbu si ca, de asemenea, Daciana Sarbu, care depune declaratii de avere fiind europarlamentar, nu a trecut in declaratia sa de avere bunurile lui Victor Ponta.

"Ne aflam in situatia unei incalcari grave a legii inclusiv care poate sa aiba o incarcatura de natura penala pentru ca domnul Ponta avea sansa in primul an in al doilea an, in al treilea an, in al patrulea an, in al cincilea an, in al saselea an, sa rectifice declaratia de avere si sa treaca averea sotiei astfel incat sa se vada de cetatenii romani averea reala pe care o detine familia Ponta-Sarbu" a spus Ludovic Orban.

Vicepresedintele liberal a precizat ca premierul si sotia sa detin impreuna sapte case. De asemenea, Orban l-a criticat pe seful Agentiei Nationale de Integritate, Horia Georgescu, despre care a spus ca "poate are orbul gainilor in ceea ce priveste Palatul Victoria".

"Va dau asa, numai o cifra: sapte case. Familia Sarbu-Ponta detine sapte case, nu vorbesc de terenuri, depozite si alte lucruri. De ce va spun ca are o incarcatura penala, deci este considerata fals, o declaratie intocmita in fals? Sunt intrunite conditiile pentru infractiunea de fals.

Eu nu pot sa inteleg, poate domnul Horia Georgescu are orbul gainilor in ceea ce priveste Palatul Victoria, poate nu a ajuns, ocupat fiind sa-i gaseasca pe toti consilierii locali comunali si pe toti primarii de comune pe care i-a bagat in incompatibilitate dintr-o modificare legislativa neinspirata (...) poate atat de ocupat cu lupta aia a uitat sa se lupte cu rechinii cei mari.

Eu cred ca pestele de la cap se impute, eu cred ca lupa ANI trebuie sa vizeze in primul rand oamenii care detin functii importante, cum sunt presedintele Romaniei, primul-ministru, ministrii, parlamentarii i asa mai departe", a afirmat Orban.

Acesta a spus ca se asteapta ca in perioada imediat urmatoare ANI sa se autosesizeze in privinta premierului si a sotiei acestuia, in caz contrar vicepresedintele PNL spunand ca va sesiza el atat ANI, cat si Parchetul.

"Mai astept inca doua zile ca ANI sa se autosesizeze si sa ia toate deciziile legale care se impun in aceasta privinta, in caz contrar voi sesiza oficial ANI si de asemenea voi sesiza Parchetul referitor la cercetarea eventualelor infractiuni de fals si iz de fals", a mai spus Ludovic Orban.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Ludovic Orban Daciana Sarbu incompatibilitate, #incalcare legislatie incompatibilitate, #conflict interese Ponta Daciana Sarbu , #stiri Ludovic Orban