Ministrii - primari nu renunta la ciolan

Miercuri, 12 Martie 2008, ora 22:30
3412 citiri
Ministrii - primari nu renunta la ciolan

Trei ministri sunt aruncati in lupta electorala pentru primarie - Ludovic Orban, Cristian Adomnitei si Laszlo Borbely - si niciunul dintre acestia nu se arata dispus sa renunte la "ciolanul" ministerial.

Premierul Tariceanu a anuntat, miercuri, ca ministrii care vor candida la alegerile locale vor putea sa se ocupe de campania electorala, dar sa si conduca ministerele, in acelasi timp. Demisia acestora din functie ramane la alegerea lor, a mai spus Tariceanu.

Care poate fi explicatia cumulului de insarcinari politice? Ori, pe modelul "Mele - doua ministere", premierul Tariceanu este convins ca are in guvern niste supermeni capabili sa bata tara-n lung si-n lat in campanie electorala si sa faca in acelasi timp autostrazi, reforma in invatamant sau case pentru tineri. Ori, cel mai plauzibil, cei trei au mers pe varianta neglijarii activitatii ministeriale pe perioada campaniei electorale.

Iar ministerele care vor fi conduse de la distanta nu sunt deloc de neglijat. Este vorba de ministerul Transporturilor - seful acestuia, Ludovic Orban, anuntand ca va candida la fotoliul de primar al Capitalei. Ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei a intrat in cursa pentru primaria Iasiului, iar ministrul Laszlo Borbely de la Lucrari Publice incearca sa castige primaria din Targu Mures.

Singurul care a renuntat sa profite de pe urma unei pozitii in Guvern in timpul campaniei electorale si la pastrarea unui loc caldut postalegeri, in cazul unei infrangeri, a fost secretarul general al Guvernului, Ilie Bolojan. Acesta si-a anuntat miercuri demisia, urmand sa se dedice total campaniei pentru castigarea primariei Oradea. Oricum el este si singurul obligat prin lege sa aleaga intre cele doua statuturi incompatibile: SSG si candidat in alegeri.

Aceste decizii nu sunt de ignorat, mai ales avand in vedere ca Executivul se afla deja intr-o situatie sensibila si este tinta atacurilor Opozitiei. In plin scandal pe seama taxei auto, e greu de crezut ca neglijarea unor domenii precum educatia, locuintele sau drumurile si transporturile nu vor aduce o si mai mare scadere a popularitatii si sustinerii acordate Guvernului Tariceanu.

In plus, daca vreunul dintre ministrii care candideaza va castiga un fotoliu de primar, premierul Tariceanu se va confrunta cu aceeasi problema pe care a avut-o la Justitie: lipsa de inlocuitori.

In aceste conditii, ultimele miscari ale lui Calin Popescu Tariceanu dau si mai acut senzatia de penurie de politicieni capabili in PNL. Cat va castiga si cat va pierde, dar si cat de credibile mai sunt personajele pe care le scoate in fata se va vedea la inceputul lunii iunie, cand este programat primul tur de scrutin pentru alegerile locale.

Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat luni seară, 22 aprilie, la Ploieşti, referindu-se la rocada candidaţilor PSD şi PNL, că aceştia se schimbă precum...
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc pe cuvântul meu în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Răspunsul lui Piedone pentru Ciolacu: ”Mă duc pe cuvântul meu în prăpastie”. Primarul Sectorului 5 acuză un blat la București
Cristian Popescu Piedone a exclus o retragere din cursa pentru Primăria Capitalei, după o solicitare făcută în acest sens de președintele PSD. Marcel Ciolacu i-a sugerat lui Piedone să își...
#guver, #ministri, #locale, #candidati, #adomnitei, #bolojan, #Orban, #korodi , #stiri Ludovic Orban