Birourile permanente ale Parlamentului vor numi noii directori generali interimari ai TVR si Radioului public

Joi, 24 Iunie 2021, ora 07:40

   

Birourile permanente ale Parlamentului vor numi noii directori generali interimari ai TVR si Radioului public
Directorii generali interimari ai Societatii Romane de Televiziune (SRTv) si ai Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR) vor fi numiti joi, 24 iunie, intr-o sedinta a birourilor permanente reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor care incepe de la ora 9.00.

Aceasta modalitate de numire survine lipsei de cvorum din sedinta comuna a Senatului si Camerei Deputatilor de miercuri.

"Constatam ca nu este cvorum. Fata de aceasta situatie, va amintesc dispozitiile art. 46 alin. 8 din Legea 41/1994 privind organizarea Societatii Romane de Radiodifuziune si Societatii Romane de Televiziune. In situatia in care plenul camerelor reunite ale Parlamentului nu se reuneste din lipsa de cvorum legal, Birourile permanente ale Senatului si Camerei Deputatilor numesc directori interimari", a spus, miercuri, presedintele Senatului, Anca Dragu.

Liderul senatorilor PSD, Lucian Romascanu, a afirmat, dupa ce plenul Parlamentului a fost suspendat din lipsa cvorumului, ca actuala putere a actionat in acest fel pentru a numi conducerile interimare la TVR si Radioul public prin decizii ale Birourilor permanente reunite, care nu pot fi atacate la Curtea Constitutionala.

PSD analizeaza sa atace in contencios administrativ deciziile care urmeaza sa fie luate de Birourile permanente reunite privind numirea directorilor generali interimari ai TVR si Radioului public, a adaugat Romascanu.

Ramona Saseanu si Liviu Popescu au fost numiti pe 11 mai, de Parlament, directori generali interimari ai SRTv, respectiv SRR, dupa ce plenul a respins rapoartele de activitate si conturile de executie bugetara pe anii 2017, 2018, 2019, ceea ce a dus de demiterea Consiliilor de Administratie ale celor doua societati.

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a admis, pe 17 iunie, sesizarea Partidului Social Democrat si a decis ca hotararile Parlamentului privind numirea directorilor generali interimari ai SRTv si SRR sunt neconstitutionale.
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1357 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor