Birourile permanente ale Parlamentului vor numi noii directori generali interimari ai TVR si Radioului public

Joi, 24 Iunie 2021, ora 07:40
1786 citiri
Birourile permanente ale Parlamentului vor numi noii directori generali interimari ai TVR si Radioului public
Decizia vine dupa ce miercuri, 23 iunie, nu s-a indeplinit cvorum in sedinta reunita a Camerei Deputatilor si Senatului FOTO Facebook / Camera Deputatilor

Directorii generali interimari ai Societatii Romane de Televiziune (SRTv) si ai Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR) vor fi numiti joi, 24 iunie, intr-o sedinta a birourilor permanente reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor care incepe de la ora 9.00.

Aceasta modalitate de numire survine lipsei de cvorum din sedinta comuna a Senatului si Camerei Deputatilor de miercuri.

"Constatam ca nu este cvorum. Fata de aceasta situatie, va amintesc dispozitiile art. 46 alin. 8 din Legea 41/1994 privind organizarea Societatii Romane de Radiodifuziune si Societatii Romane de Televiziune. In situatia in care plenul camerelor reunite ale Parlamentului nu se reuneste din lipsa de cvorum legal, Birourile permanente ale Senatului si Camerei Deputatilor numesc directori interimari", a spus, miercuri, presedintele Senatului, Anca Dragu.

Liderul senatorilor PSD, Lucian Romascanu, a afirmat, dupa ce plenul Parlamentului a fost suspendat din lipsa cvorumului, ca actuala putere a actionat in acest fel pentru a numi conducerile interimare la TVR si Radioul public prin decizii ale Birourilor permanente reunite, care nu pot fi atacate la Curtea Constitutionala.

PSD analizeaza sa atace in contencios administrativ deciziile care urmeaza sa fie luate de Birourile permanente reunite privind numirea directorilor generali interimari ai TVR si Radioului public, a adaugat Romascanu.

Ramona Saseanu si Liviu Popescu au fost numiti pe 11 mai, de Parlament, directori generali interimari ai SRTv, respectiv SRR, dupa ce plenul a respins rapoartele de activitate si conturile de executie bugetara pe anii 2017, 2018, 2019, ceea ce a dus de demiterea Consiliilor de Administratie ale celor doua societati.

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a admis, pe 17 iunie, sesizarea Partidului Social Democrat si a decis ca hotararile Parlamentului privind numirea directorilor generali interimari ai SRTv si SRR sunt neconstitutionale.

Cătălin Drulă, după ce BEC a respins protocolul Alianței Dreapta Unită: "Ciolacu e în spatele mașinațiunilor. E speriat”
Cătălin Drulă, după ce BEC a respins protocolul Alianței Dreapta Unită: "Ciolacu e în spatele mașinațiunilor. E speriat”
Președintele USR, Cătălin Drulă, a declarat luni, 18 martie, că Marcel Ciolacu se află în spatele deciziei Biroului Electoral Central de a respinge constituirea Alianţei Dreapta Unită,...
Decizia luată de TVR în cazul Corinei Dănilă. Ce se întâmplă cu prezentatoarea tv
Decizia luată de TVR în cazul Corinei Dănilă. Ce se întâmplă cu prezentatoarea tv
Prezentatoarea Jurnalului TVR Cultural de vineri va avea cât de curând un nou rol în grila postului. Actriţa Corina Dănilă va realiza şi va prezenta încă o emisiune, de la finalul acestei...
#TVR, #SRR SRTV conducere, #Anca Dragu, #Ludovic Orban, #Birouri Permanente reunite , #stiri Ludovic Orban