Orban: Banii dati de Guvern vor fi folositi pentru infrastructura rutiera

Miercuri, 24 Septembrie 2008, ora 20:04
1498 citiri
Orban: Banii dati de Guvern vor fi folositi pentru infrastructura rutiera

Suma de 450 milioane lei obtinuta la ultima rectificare bugetara va fi repartizata numai pentru infrastructura rutiera, dar nu acopera tot necesarul pentru acest sector.

"Banii repartizati Ministerului Transporturilor la cea de a treia rectificare bugetara vor fi alocati cu prioritate pentru Autostrada Bucuresti- Brasov, largirea la patru benzi a Centurii Bucuresti, largirea la patru benzi a Centurii Ploiesti si pentru pasajul denivelat DN1", a declarat, pentru NewsIn, ministrul Transporturilor Ludovic Orban.

La intrebarea daca sunt suficienti banii alocati Ministerului Transporturilor la ultima rectificare, Ludovic Orban a precizat ca "in infrastructura banii nu sunt suficienti".

Guvernul a aprobat miercuri cea de-a treia rectificare bugetara din acest an, deficitul bugetar fiind mentinut la 2,3 % din PIB.

Cheltuielile bugetare se majoreaza cu 7 miliarde lei, iar veniturile cu peste 6 miliarde lei.

Guvernul va aloca cea mai mare parte a cheltuielilor pentru plati pentru magistrati, reprezentand sporuri salariale restante castigate in instante, pe care estimeaza ca le va acoperi in cea mai mare parte din cresterea economica peste estimari, potrivit proiectului de rectificare bugetara, prezentat de ministrul Finantelor in urma cu o saptamana.

Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
#Ludovic Orban, #bani, #guvern, #rectificare, #transporturi, #infrastructura, #rutiera , #stiri Ludovic Orban