Orban: Daca Udrea nu se prezinta la comisie, ii voi solicita lui Boc sa ia masuri

Marti, 18 August 2009, ora 17:37
1877 citiri
Orban: Daca Udrea nu se prezinta la comisie, ii voi solicita lui Boc sa ia masuri
foto: Realitatea TV

Ludovic Orban, presedintele Comisiei parlamentare ce o ancheteaza pe Elena Udrea, a anuntat ca ii va solicita premierului Emil Boc sa ia masuri, in cazul in care ministrul Turismului nu se va prezenta, joi, la audieri.

"Prin neprezentarea la audieri, in conformitate cu citarea legala, angajatii Ministerului Turismului vor raspunde individual pentru consecintele legale ale refuzului de a se prezenta la comisia de ancheta pentru a fi audiati", a declarat Ludovic Orban, in conditiile in care niciun angajat al ministerului nu s-a prezentat, marti, in fata Comisiei.

Comisia de ancheta ar fi trebuit sa-i audieze, marti, pe secretarul general al Ministerului Turismului, Gheorghe Nastasia, directorul Directiei de Dezvoltare Turistica, Octavian Arsene si directorul Directiei de Comunicare, Ana-Maria Toma.

Singura persoana care s-a prezentat in fata Comisiei a fost presedintele ANRMAP, Cristina Traila, despre care Orban spune ca nu a reusit, nici de aceasta data, sa prezinte documentele solicitate.

Presedintele Comisiei de ancheta a tinut sa precizeze ca "prezenta ministrului in comisia de ancheta este obligatorie si nu facultativa" iar "ministerul este obligat sa puna la dispozitia Comisiei toate materialele solicitate oficial".

Referitor la anuntul public facut de Elena Udrea, conform caruia ministrul nu se va prezenta la audierea programata joi, Ludovic Orban a declarat:

"Imi exprim convingerea ca doamna ministru va respecta Constitutia, Legea raspunderii ministeriale si Regulamentulu Camerei Deputatilor, care are puterea unei legi. Daca va refuza sa se prezinte vom remite o adresa catre primul ministru caruia sa-i solicitam sa dispuna ca ministrul din cabinetul sau sa respecte prevederile legale si sa se prezinte la audieri", a declarat Orban.

Referitor la episodul inregistrarii convorbirilor neoficiale din Comisie, Ludovic Orban a tinut sa precizeze ca a incercat sa ia legatura cu tehnicianul care s-a ocupat joia trecuta de echipamentul audio din sala de sedinte, insa acesta a plecat in concediu.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Ludovic Orban Comisie Udrea, #Orban reclama Udrea Boc, #plangere Orban Emil Boc , #stiri Ludovic Orban