Orban: Parlamentarii PNL nu vor gira motiunea de cenzura. Nu poti lasa PSD sa vina la guvernare

Duminica, 30 August 2020, ora 22:37
2266 citiri
Orban: Parlamentarii PNL nu vor gira motiunea de cenzura. Nu poti lasa PSD sa vina la guvernare
FOTO: Guvernul Romaniei

Premierul Ludovic Orban considera ca PSD isi doreste ca motiunea de cenzura sa fie votata si catalogheaza depunerea acesteia in afara sesiunii parlamentare drept un demers "original", el aducand aminte de "democratia originala" clamata de fostul lider social-democrat Ion Iliescu. El spune ca parlamentarii PNL nu vor gira aceasta motiune de cenzura si nu vor intra in plen in momentul votului.

"Eu, din ce am simtit, vor sa treaca aceasta motiune, daca nu ar fi vrut sa treaca aceasta motiune nu ar fi trebuit sa ne aparam cu atata energie. (...) Parlamentarii PNL nu vor gira aceasta motiune de cenzura care este in afara cadrului constitutional si pentru care PSD nici nu a catadicsit sa amane dezbaterea pana nu se pronunta Curtea Constitutionala", a declarat Ludovic Orban, duminica, seara, intr-o emisiune la B1 Tv.

Acesta a precizat ca motiunea, pe care a numit-o "potiune de cianura", nu va fi votata de catre parlamentarii PNL, care nu vor intra in sala de plen la momentul votului.

Orban a adaugat ca prin depunerea motiunii de cenzura "in vacanta parlamentara", PSD "si-a dovedit, inca o data, originalitatea", el facand trimitere la Ion Iliescu si la sintagma "democratie originala", devenit celebra in perioada presedintiei fostului lider socialist.

Liderul PNL a reafirmat ca parlamentarii PNL au discutat cu toti parlamentarii pentru a-i convinge pe acestia ca trecerea motiunii ar face un deserviciu intregii tari.

Orban a explicat si de ce nu doreste sa lase PSD sa preia guvernarea pana la scrutinul parlamentar, el aratand, in acest context, ca majorarile de pensii, alocatii promise de PSD risca sa duca la retrogradarea Romaniei de catre agentiile de rating, fapt care ar afecta negativ economia.

"Nu poti sa-i lasi (sa vina la guvernate pe cei de la PSD - n.r.), drumul spre iad e pavat cu bune intentii. Sunt anumite limite. Daca determini anumite cheltuieli, a long terme, creezi un deficit care nun poate fi sustinut si care, pana la urma, se va intoarce impotriva tuturor romanilor" a explicat Orban.

Citește și:
Invidia politicienilor români. Cât câștigă oficialii din alte țări europene
Invidia politicienilor români. Cât câștigă oficialii din alte țări europene
Miercuri, 21 septembrie, Senatul a votat un amendament care prevede o majorare a indemnizațiilor pentru demnitari, în ciuda numeroaselor crize cu care se confruntă România. Mai mulți...
De ce refuză Guvernul să organizeze alegeri la Sectorul 5 SURSE
De ce refuză Guvernul să organizeze alegeri la Sectorul 5 SURSE
La aproape cinci luni de la condamnarea fostului primar al Sectorului 5 Cristian Popescu-Piedone, poziția încă nu a fost ocupată de un edil cu puteri depline, iar, conform unor surse politice,...