Orban: PD-L vrea sa impuna cu forta modificarile la Statutul functionarilor publici

Luni, 01 Martie 2010, ora 20:01
1515 citiri

Vicepresedintele Camerei, Ludovic Orban, a acuzat luni "tentativa PD-L de a impune cu forta" adoptarea legii de modificare a Statutului functionarilor publici si a cerut acceptarea solicitarii Comisiei de munca de a elabora un raport asupra proiectului, in comun cu Comisia de administratie.

"Am ramas surprins de sedinta Biroului Permanent, in care nu s-a luat nicio decizie (n.r. in privinta proiectului de modificare a Statutului functionarilor publici). E o tentativa PD-L de a impune cu forta adoptarea legii de modificare a Statutului functionarilor publici. Am constatat o intrunire neregulamentara a Comisiei de administratie (n.r. care a dat raport favorabil proiectului), fara participarea PNL si PSD ", a spus Ludovic Orban, la finalul sedintei Biroului Permanent al Camerei Deputatilor.

Liberalul a adaugat ca a constatat refuzul presedintelui Camerei Deputatilor de a supune la vot solicitarea presedintelui Comisiei de munca de a participa, alaturi de Comisia de administratie la elaborarea raportului privind acest proiect.

"De asemenea, am constatat o fortare de mana, ca plenul Camerei sa introduca pe ordinea de zi abuziv dezbaterea si adoptarea acestui proiect de lege in baza unui raport al Comisiei de administratie care nu intruneste conditiile regulamentare", a mai spus Orban.

El a precizat ca PNL cere ca raportul la proiect sa fie realizat in comun de Comisia de administratie si cea de munca si ca dezbaterea "sa nu se faca pe picior".

Membrii Conducerii Camerei au discutat in contradictoriu, luni, pe tema proiectului de modificare a Statutului functionarilor publici, PNL si PSD acuzand-o pe presedintele Comisiei de administratie, Sulfina Barbu, ca a elaborat neregulamentar un raport favorabil legii.

#Ludovic Orban Lege Functionar, #PDL modificari Lege functionar, #lege functionar public , #stiri Ludovic Orban