Ludovic Orban: Nu sunt de acord cu nicio altă remaniere. Nu înţeleg de ce premierul stă 45 de zile la Ministerul Finanțelor

Joi, 29 Iulie 2021, ora 12:09
2184 citiri
Ludovic Orban: Nu sunt de acord cu nicio altă remaniere. Nu înţeleg de ce premierul stă 45 de zile la Ministerul Finanțelor
Orban, critici la adresa premierului FOTO Hepta

Ludovic Orban a declarat joi, 29 iulie, că nu este de acord cu "nicio altă remaniere", menţionând că nimeni nu contestă atributul constituţional al premierului, însă consideră că este necesară o discuţie şi o evaluare obiectivă a activităţii miniştrilor.

"Nu sunt de acord cu nicio altă remaniere, vă spun din capul locului. Noi, de altfel, am modificat, am suplimentat acordul de coaliţie, în care am stabilit că trebuie să existe un obiectiv, nimeni nu contestă prevederile constituţionale şi atributul constituţional al premierului. Pe de altă parte, suntem într-o coaliţie şi este necesară o discuţie şi o evaluare obiectivă a activităţii miniştrilor", a precizat Orban, prezent la ceremonia din Piaţa Tricolorului de Ziua Imnului Naţional.

Cât priveşte portofoliul de la Ministerul Finanţelor, Orban a afirmat că va fi într-un dialog cu premierul, pentru a stabili o soluţie care să permită, "cu adevărat, existenţa unui titular la portofoliul de finanţe, care să asigure aplicarea programului de guvernare în domeniul finanţelor publice".

"Aşa cum am declarat şi înainte de revocarea domnului ministru Nazare, să vă uitaţi la datele bugetare şi veţi vedea că nu există absolut niciun fel de motiv pentru revocarea ministrului Finanţelor. De altfel, nici acum nu înţeleg de ce premierul spune că stă 45 de zile, în condiţiile în care PNL are o mulţime de specialişti de valoare în domeniul finanţe-buget, care ar putea să gireze, ca titulari, portofoliul. De la Bogdan Huţucă, Sebastian Burduja, Lucian Heiuş, avem o echipă extrem de puternică în zona de finanţe publice şi personal nu înţeleg de ce trebuie să stea premierul 45 de zile. Personal, voi avea o discuţie cu el, astfel încât să demarăm procedura de desemnare a ministrului Finanţelor. Cu siguranţă că voi fi într-un dialog cu premierul, astfel încât să stabilim o soluţie care să permită cu adevărat existenţa unui titular la portofoliul de finanţe, care să asigure aplicarea programului de guvernare în domeniul finanţelor publice", a susţinut Orban.

Precizările liderului PNL au fost făcute în contextul unei întrebări referitoare la o posibilă remaniere în urma execuţiei bugetare făcută de către miniştri pentru prima jumătate a anului.

Orban, nou atac la adresa guvernului

Liderul PNL, Ludovc Orban, a lansat joi, 29 iulie, o serie de atacuri la adresa guvernului și implicit la adresa premierului Florin Cîțu.

Referindu-se la tema investițiilor, liderul PNL a afirmat că ”suntem încă departe de obiectivul de investiţii”, fiind alocate 62 de miliarde de lei în acest sens, din care au fost realizare doar 21,3. ”Este necesară mobilizarea tuturor autorităţilor contractante”, afirmă liderul PNL care a precizat, de asemenea, că este necesară încheierea de acte adiţionale la contracte, altfel se vor bloca şantierele.

”Am atras atenţia de două luni că Guvernul are obligaţia de a emite OUG pentru a îmbunătăţi sistemul de încheiere de acte adiţionale la contracte ca urmare a exploziei prețurilor la materialele de construcţie. Astăzi există riscul ca, dacă nu se semnează acte adiţionale care să aducă valoarea lucrărilor la valoarea reală (...) există posibilitatea ca foarte multe şantiere să se închidă că niciun constructor nu poate să-şi permită să lucreze în pierdere”, a spus acesta.

Critici pe tema campaniei de vaccinare

Preşedintele PNL, Ludoic Orban, a declarat anterior că, în ceea ce priveşte vaccinarea, trebuie să ne comparăm cu celelalte ţări europene şi vom vedea unde suntem. ”Noi trebuie să ajungem la nivelul mediu european”, a declarat Orban, în condiţiile în care statisticile arată că doar Bulgaria are rata de vaccinare mai mică decât România în acest moment.

Ludovic Orban a fost întrebat, joi, dacă se consideră responsabil în legătură cu mersul campaniei de vaccinare, aşa cum a sugerat premierul şi a răspuns: ”Cum să fiu responsabil? Ce atribuţii am ca preşedinte al Camerei Deputaţilor? Ca preşedinte al PNL am urmărit sistematic, am dat îndemnuri, am propus soluţii (...) Nu poate doar Comitetul de vaccinare să deruleze toată activitatea. Este nevoie de o implicare a foarte multor instituţii, organizaţii profesionale, structuri pentru a creşte rata de vaccinare”.

Orban apreciază că trebuie să ajungem cel puţin la nivelul mediu european.

”Nu vreau să fiu răutăcios, dar trebuie să ne comparăm cu celelalte ţări europene şi vom vedea unde suntem. Noi trebuie să ajungem la nivelul mediu european. Asta este obectivul şi noi trebuie să convingem cât mai mulţi oameni să se vaccineze”, a mai declarat Orban.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Orban presedinte PNL, #Florin Citu premier, #remaniere guvern, #finante, #Alexandru Nazare , #stiri Ludovic Orban