Cu fata la alegatori: Clotilde Armand, încrezătoare într-o victorie „categorică” la Primărie. Ce planuri are pentru un nou mandat și ce spune despre contracandidatul său

Orban despre o eventuala remaniere: Nu am auzit de acest lucru. Eu sunt multumit de echipa guvernamentala liberala

Joi, 24 Iunie 2021, ora 20:16
1568 citiri
Orban despre o eventuala remaniere: Nu am auzit de acest lucru. Eu sunt multumit de echipa guvernamentala liberala
Ludovic Orban, presedintele PNL FOTO Hepta

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat joi, la Pitesti, ca nu a auzit despre o intentie a premierului Florin Citu de a face o remaniere care sa-i vizeze pe ministrul Agriculturii, Adrian Oros, si pe ministrul Finantelor, Alexandru Nazare, sustinand ca el este multumit de activitatea ministrilor liberali.

"Nu am auzit de acest lucru. Eu sunt multumit de echipa guvernamentala liberala si, in mod evident, domnul ministru Oros a fost ministru si in echipa pe care am condus-o eu la nivel guvernamental. Ca atare, eu nu am auzit de o astfel de intentie", a declarat Orban, intr-o conferinta de presa.

Intrebat daca are cunostinta despre o nemultumire a premierului Florin Citu cu privire la activitatea celor doi ministri, liderul PNL a raspuns: "Nu stiu de unde ati auzit dumneavoastra, eu nu am auzit de acest lucru".

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, prezent la conferinta de presa, a spus, la randul sau, ca nu are informatii ca s-ar afla pe o "lista neagra" a premierului.

"Nu, nu stiu si nici nu mi-a spus acest lucru premierul. Aud pentru prima data despre aceasta lista neagra", a precizat Oros.

Premierul Florin Citu a declara, in urma cu doua zile, ca nu-si doreste, pe termen scurt, o remaniere, subliniind ca va lua o astfel de decizie daca va vedea ca aceasta va duce la un guvern mai puternic, un guvern care va implementa mai repede masurile asumate prin programul de guvernare.

El a adaugat ca face zilnic evaluarea ministrilor, precizand ca va trage linie la un moment dat. "Si atunci anunt decizia mea, cand trag linia anunt decizia", a spus premierul.

Seful Executivului a anuntat inca din luna martie ca va face o evaluare a ministrilor in luna iunie, subliniind faptul ca deciziile de inlocuire a unor ministri ii apartin exclusiv sefului Executivului.

"In vara, premierul evalueaza, bineinteles, pentru ca avem un singur premier. Evalueaza performanta ministrilor si executia bugetara si, apoi, luam decizii pe baza acestora. (...) Se pot face evaluari in coalitie, bineinteles, dar deciziile privind evolutia sau executia bugetara le ia premierul", a declarat atunci premierul Florin Citu.

Quarterly Report - Editia 4

Premierul Marcel Ciolacu a fost reclamat pentru discriminare. Afirmația care i-ar putea aduce o amendă uriașă
Premierul Marcel Ciolacu a fost reclamat pentru discriminare. Afirmația care i-ar putea aduce o amendă uriașă
Asociaţia Mişcarea pentru Dezvoltarea Moldovei (MDM) a depus, luni, 20 mai, o petiţie la Consiliul Naţional Pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în care cere sancţionarea premierului...
Nicolae Ciucă își va lansa prima carte: „Nu e program electoral, este despre mine”
Nicolae Ciucă își va lansa prima carte: „Nu e program electoral, este despre mine”
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, anunţă că îşi lansează în luna iunie cartea “Un ostaş în slujba ţării”. El precizează că toate încasările vor fi donate către iniţiative...
#Orban presedinte PNL, #remaniere guvern, #Florin Citu premier , #stiri Ludovic Orban