Salariul mediu net la CFR: 1.500 de lei

Vineri, 01 Februarie 2008, ora 14:31
3755 citiri
Salariul mediu net la CFR: 1.500 de lei

Salariul mediu lunar al unui angajat la CFR din ultima clasa de salarizare este de 1.500 de lei , 2.687 de lei brut, in timp ce salariul angajatilor din prima clasa este de 450 lei (brut), au declarat reprezentantii CFR, informeaza NewsIn.

Conform listei cu clasele de salarizare salariul cel mai mic al unui angajat CFR este de 450 lei, fara sporuri, aceasta fiind clasa 1 de salarizare, iar reprezentantii CFR care intra in clasa 2 de salarizare au un venit de 522 lei fara sporuri.

Pe de alta parte, cele mai mari castiguri le au angajatii CFR care se incadreaza in clasele 45 si 46 de salarizare. Astfel, clasa 45 de salarizare presupune castiguri de 2.552 lei, iar clasa 46, in care se incadreaza directorii, presupune castiguri de 2867 lei, la care se adauga sporurile lunare.

Circulatia trenurilor, in Gara de Nord Bucuresti si in mai multe regionale din tara, a fost intrerupta, vineri dimineata, la ora 7.00, dar a fost reluata dupa aproximativ trei ore de protestul ceferistilor.

Din cauza protestului, anuntat joi, de liderii de sindicate, mii de oameni din toata tara au ramas, vineri, blocati in gari pentru mai mult de trei ore.

Tot din cauza protestului, 190 de trenuri nu au plecat din gari fiindca angajatii s-au prezentat la lucru, insa au refuzat sa munceasca.

Liderii sindicatelor CFR, administratia si membri ai Ministerului Transporturilor s-au intalnit, vineri, la ora 12:00, pentru a negocia procentul de marire salariala din anul 2008.

Potrivit unor surse din Ministerul Transporturilor, se pare ca niciuna din parti nu vrea sa cedeze.

Ludovic Orban a declarat, joi, ca muncitorii din CFR nu vor mai avea parte de aceleasi majorari salariale in anul 2008 asa cum s-a intamplat in anul 2007, oferta fiind de 8%, in doua etape.

Pe de alta parte, ceferistii consiera ca au cele mai mici salarii din cadrul Ministerului Transporturilor si cer o majorare anuala de 12%.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#CFR, #Ludovic Orban, #protest , #stiri Ludovic Orban