Salariul mediu net la CFR: 1.500 de lei

Vineri, 01 Februarie 2008, ora 14:31
3645 citiri
Salariul mediu net la CFR: 1.500 de lei

Salariul mediu lunar al unui angajat la CFR din ultima clasa de salarizare este de 1.500 de lei , 2.687 de lei brut, in timp ce salariul angajatilor din prima clasa este de 450 lei (brut), au declarat reprezentantii CFR, informeaza NewsIn.

Conform listei cu clasele de salarizare salariul cel mai mic al unui angajat CFR este de 450 lei, fara sporuri, aceasta fiind clasa 1 de salarizare, iar reprezentantii CFR care intra in clasa 2 de salarizare au un venit de 522 lei fara sporuri.

Pe de alta parte, cele mai mari castiguri le au angajatii CFR care se incadreaza in clasele 45 si 46 de salarizare. Astfel, clasa 45 de salarizare presupune castiguri de 2.552 lei, iar clasa 46, in care se incadreaza directorii, presupune castiguri de 2867 lei, la care se adauga sporurile lunare.

Circulatia trenurilor, in Gara de Nord Bucuresti si in mai multe regionale din tara, a fost intrerupta, vineri dimineata, la ora 7.00, dar a fost reluata dupa aproximativ trei ore de protestul ceferistilor.

Din cauza protestului, anuntat joi, de liderii de sindicate, mii de oameni din toata tara au ramas, vineri, blocati in gari pentru mai mult de trei ore.

Tot din cauza protestului, 190 de trenuri nu au plecat din gari fiindca angajatii s-au prezentat la lucru, insa au refuzat sa munceasca.

Liderii sindicatelor CFR, administratia si membri ai Ministerului Transporturilor s-au intalnit, vineri, la ora 12:00, pentru a negocia procentul de marire salariala din anul 2008.

Potrivit unor surse din Ministerul Transporturilor, se pare ca niciuna din parti nu vrea sa cedeze.

Ludovic Orban a declarat, joi, ca muncitorii din CFR nu vor mai avea parte de aceleasi majorari salariale in anul 2008 asa cum s-a intamplat in anul 2007, oferta fiind de 8%, in doua etape.

Pe de alta parte, ceferistii consiera ca au cele mai mici salarii din cadrul Ministerului Transporturilor si cer o majorare anuala de 12%.

Citeste si:
Protest în București împotriva noilor restricţii care vor intra în vigoare de luni. „Libertate fără certificate” VIDEO
Protest în București împotriva noilor restricţii care vor intra în vigoare de luni. „Libertate fără certificate” VIDEO
Un protest împotriva noilor restricţii care vor intra în vigoare începând de luni are loc, duminică seară, 25 octombrie în centrul Bucureștiului. Manifestanţii, care poartă pancarte...
Dan Vîlceanu, despre ruperea PNL: Ar putea pleca 10-12 parlamentari
Dan Vîlceanu, despre ruperea PNL: Ar putea pleca 10-12 parlamentari
Secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, a declarat că Ludovic Orban ar putea să rupă "o parte foarte mică" din PNL şi doar 10-12 parlamenetari ar putea pleca din partid. Secretarul...
Sursa: Ziare.com