Omul lui Orban a fost reales președinte PNL Vrancea după ce nu a avut contracandidat. Declarații de război din partea șefului liberal

Duminica, 01 August 2021, ora 18:16
2511 citiri
Omul lui Orban a fost reales președinte PNL Vrancea după ce nu a avut contracandidat. Declarații de război din partea șefului liberal
Președintele PNL Vrancea Cătălin Toma alături de Ludovic Orban FOTO Facebook / Cătălin Toma

Președintele Consiliului Județean Vrancea Cătălin Toma a fost reales președinte al filialei PNL Vrancea, cu 344 de voturi, din 346. În cadrul evenimentului, președintele PNL Ludovic Orban a făcut mai multe declarații de forță adresate premierului Florin Cîțu.

La alegerile din Vrancea au participat președintele PNL Ludovic Orban, europarlamentarul Siegfried Mureșan, fostul ministru al Muncii Violeta Alexandru și liderul Senatorilor PNL din Senat, Virgil Guran.

În urma alegerilor, preşedinte a fost reales, cu 344 de voturi, din 346 (două voturi nule) Cătălin Toma, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, care nu a avut un contracandidat.

Acesta este un susținător al lui Ludovic Orban la congresul PNL din toamnă.

”Eu şi domnul Ion Ştefan am semnat deja moţiunea lui Ludovic Orban pentru funcţia de preşedinte al PNL. Ludovic Orban merită tot sprijinul nostru. Doar împreună dezvoltăm judeţul Vrancea.”, a afirmat Cătălin Toma.

Orban, declarații de război

Orban a vorbit duminică, 1 august, despre „presiuni din exteriorul Partidului Naţional Liberal” care ar fi fost făcute asupra unor membri de partid, el atrăgându-le atenţia celor din afara partidului „care şi bagă coada de două luni” că nu cedează în cursa pentru şefia PNL.

”Exact ca la Mărăşeşti, Mărăşti, Oituz, indiferent câţi vor fi în jurul meu, voi da bătălia până la capăt şi voi da bătălia cu toată forţa pe care o am, voi da bătălia pentru Partidul Naţional Liberal, voi da bătălia pentru România”, a anunţat liderul PNL.

Prezent duminică, la conferinţa de alegeri a PNL Vrancea, Ludovic Orban i-a atacat pe susţinătorii contracandidatului său, Florin Cîţu, afirmând că aceştia nu îl susţin pentru că îl cred „capabil să conducă partidul”, iar susţinerea este din alte motive.

„Nu m-am aşteptat ca Florin Cîţu să candideze la preşedinţia Partidului Naţional Liberal. Dimpotrivă, toate discuţiile pe care le-am avut cu el nu puteau să mă conducă la această concluzie. De asemenea, nu m-am aşteptat ca oameni care au fost în echipa de conducere a Partidului Naţional Liberal şi au încercat să îşi pună cununa cu lauri pe cap la fiecare victorie a Partidului Naţional Liberal din ultimii patru ani de zile, acuma să spună că preşedintele nu a avut nicio legătură cu victoriile respective, că preşedintele nu mai e bun.

Eu le-am şi spus odată, zic: Dom-le, aici lucrurile sunt simple, dacă eu nu mai sunt bun, înseamnă că nici voi nu mai sunteţi buni, iar dacă voi susţineţi că voi sunteţi buni, înseamnă că şi eu sunt bun. Este, de multe ori, paradoxal să vezi la anumite conferinţe în care se clamează că echipa câştigătoare merge mai departe, că nu pot să introduci o competiţie împotriva unei echipe care a câştigat alegerile, sa care a obţinut rezultate, în schimb, la nivel naţional, această regulă nu mai funcţionează. Hat să fim cinstiţi şi oneşti: noi ştim foarte bine că mulţi din cei care astăzi îşi clamează susţinerea pentru Cîţu, de fapt, nu-l consideră capabil să conducă partidul. De fapt, o fac din cu totul şi cu totul alte motive decât dorinţa de a lua o decizie care să facă bine Partidului Naţional Liberal”, a afirmat Ludovic Orban duminică, în discursul ţinut la Vrancea.

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#PNL Vrancea, #alegeri PNL, #congres PNL , #stiri Ludovic Orban