Orban, despre nemultumirile USR cu privire la ministrul propus la Cultura: E om de televiziune, intelege cultura

Vineri, 25 Octombrie 2019, ora 17:47
5231 citiri
Orban, despre nemultumirile USR cu privire la ministrul propus la Cultura: E om de televiziune, intelege cultura

Ludovic Orban a declarat, vineri, ca nu vede motivul nemultumirilor venite din partea USR privitoare la propunerea de ministru al Culturii Bogdan Gheorghiu, deoarece considera ca este un om care intelege cultura, fiind actor, moderator si om de televiziune.

"Este un CV cunoscut, este actor, este un om de televiziune, care a fondat o televiziune, are o televiziune proprie, a fost moderator de emisiuni si este un om care intelege cultura si chiar nu vad motive pentru astfel de obiectii. Pana la urma, fiecare parlamentar si fiecare formatiune potica are dreptul la opinie, are dreptul la exprimarea unor puncte de vedere.

Ce pot eu sa va garantez, ca in primul rand, premierul considera cultura o prioritate si ca alaturi de ministrul propus pentru Cultura, vom trata cu maxima atentie si vom aloca resurse semnificative pentru acest domeniu, care a fost considerat un fel de Cenusareasa a ministerelor de guvernarile PSD", a afirmat Orban, luni, dupa o intalnire cu liderii PNL.

Chestionat daca se poate baza pe toate voturile USR pentru investirea Guvernului, in contextul in care partidul nu considera propunerea pentru Ministerul Culturii adecvata, Orban a raspuns ca este increzator, in conditiile in care deja a fost mandatat sa semneze un acord cu formatiunea condusa de Dan Barna.

"Atat timp cat vom semna un acord cu USR, sunt convins ca parlamentarii USR vor respecta decizia conducerii USR. In ceea ce ma priveste, eu am fost deja mandatat sa semnez acest acord, am purtat discutii de-a lungul timpului, ne-am inteles pe toate punctele, sunt mandatat sasemnez acesta cord si sunt increzator ca parlamentarii USR vor vota pentru investirea Cabinetului PNL. Nu se pune problema schimbarii propunerilor, deja am prezentat lista", a explicat presedintele PNL.

Deputatul USR Iulian Bulai a afirmat, vineri, ca Bogdan Gheorghiu, ministrul propus de PNL pentru Ministerul Culturii, nu are competentele necesare pentru a conduce acest portofoliu. Deputatul USR sustine ca asteapta de la PNL o alta propunere, deoarece nu poate vota "un incompetent".

Citeste si:
Cine va prelua şefia Camerei Deputaţilor, după demisia lui Ludovic Orban
Cine va prelua şefia Camerei Deputaţilor, după demisia lui Ludovic Orban
Noul preşedinte ales al PNL Florin Cîţu a afirmat că şefia Camerei Deputaţilor va rămâne deocamdată la liberali şi va fi propus cineva interimar, după ce Ludovic Orban a anunţat că va...
Prioritățile pe termen foarte scurt ale guvernării, după Congresul PNL
Prioritățile pe termen foarte scurt ale guvernării, după Congresul PNL
Premierul Florin Cîţu, ales sâmbătă, 25 septembrie, preşedinte al PNL, a declarat că priorităţile pe termen foarte scurt ale guvernării sunt legate de soluţii pentru preţurile la...
Sursa: MEDIAFAX