Ce ”formulă” caută Ludovic Orban pentru desființarea Secției Speciale. Încă nu au început discuțiile în Coaliție

Marti, 20 Iulie 2021, ora 17:39
1892 citiri
Ce ”formulă” caută Ludovic Orban pentru desființarea Secției Speciale. Încă nu au început discuțiile în Coaliție
Ludovic Orban este liderul PNL FOTO Facebook/PNL

Liderul PNL Ludovic Orban a precizat marți, 20 iulie, că liberalii au aceeaşi poziţie cu privire la proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor în Justiţie (SIIJ) şi că este căutată o formulă sprijinită de comun acord cu partenerii din coaliţie.

„Căutăm o formulă care să fie sprijinită de comun acord cu partenerii din coaliţie. A venit domnul Stelian Ion a prezentat o formă, punctul nostru de vedere este că trebuie analizată foarte serios. Căutăm în continuare formula comună”, a afirmat Ludovic Orban, marţi la Parlament.

El a adăugat că nu a fost începută discuţia în coalţie cu privire la rectificarea bugetară.

„Nu s-a început discuţia despre rectificare. Premierul a spus foarte clar ca face o analiză cu ordonatorii principali de credite şi după această analiză împreună cu ordonatorii principali de credite va începe o discuţie în coaliţie pe tema rectificării”, a explicat liderul PNL.

Jocul UDMR privind Secția Specială

Comisia Juridică a Senatului, care va da raportul final pe desfiinţarea Secţiei Speciale pentru magistraţi, are în componenţă 13 membri. PNL şi USR PLUS au 6 senatori, în timp ce PSD şi AUR numără tot 6. Reprezentatul UDMR înclină decisiv balanţa. Formaţiunea maghiară nu acceptă ca dosarele de corupţie ale magistraţilor să fie cercetate de DNA, aşa cum a propus ministrul Justiţiei, Stelian Ion.

Liderii UDMR le-au transmis partenerilor de guvernare că vor vota legea pentru desfiinţarea Secţiei Speciale în forma agreată în Comisia Juridică a Senatului, potrivit unor surse politice.

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a anunţat că va prezenta, marţi, coaliţiei de guvernare o nouă variantă privind desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), precizând că este o chestiune care ţine mai degrabă de procedură.

"Nu e vorba despre o opinie, ci de o aşteptare legitimă, aceea de a ajunge la o soluţie pentru desfiinţarea SIIJ. (...) Ar fi o nouă propunere de text care să fie prezentat coaliţiei pe acest proiect. Deocamdată nu am făcut-o publică. Nu e un mare secret, dar aş vrea să o discutăm în coaliţie", a declarat ministrul, înaintea şedinţei care are loc la Palatul Parlamentului.

Potrivit lui Stelian Ion, este vorba despre o variantă care să asigure şi celor "care doresc o garanţie suplimentară pentru magistraţi această solicitare".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Ludovic Orban, despre rocada candidaţilor PSD şi PNL: „Se schimbă ca şosetele, dar, dacă nu se spală, tot pute”
Preşedintele partidului Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat luni seară, 22 aprilie, la Ploieşti, referindu-se la rocada candidaţilor PSD şi PNL, că aceştia se schimbă precum...
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
#Ludovic Orban, #desfiintarea siij, #coalitie , #Stiri Ludovic Orban