Ludovic Orban, despre nominalizarea lui Nicolae Ciucă: ” Asta este picătura care a umplut paharul, săptămâna viitoare îmi voi da demisia din grupul parlamentar al PNL”

Joi, 21 Octombrie 2021, ora 22:28
6595 citiri
Ludovic Orban, despre nominalizarea lui Nicolae Ciucă: ” Asta este picătura care a umplut paharul, săptămâna viitoare îmi voi da demisia din grupul parlamentar al PNL”
Ludovic Orban, fostul lider al PNL FOTO: Facebook/ Ludovic Orban

Fostul preşedinte al PNL Luovic Orban a anunţat, joi seară, 21 octombrie, că nominalizarea lui Nicolae Ciucă, impus liberalilor de preşedintele Klaus Iohannis, este ”picătora care a umplut paharul”.

”Săptămâna viitoare îmi voi da demisia din grupul parlamentar al PNL”, a anunţat Orban. Acesta susţine că decizia susţinerii lui Nicolae Ciucă nu a fost luată de liberali, ci a fost dictată de preşedintele Klaus Iohannis, într-o întâlnire la Vila Lac.

”Eu categoric nu voi vota pentru Guvernul Ciucă. Pentru mine, asta este picătura care a umplut paharul, săptămâna viitoare îmi voi da demisia din Grupul Parlamentar al PNL”, a declarat Orban, joi seară, la B1 TV.

”Decizia a fost luată la Vila lac cu o seară înainte. Practic, PNL nu mai există”

Fostul preşdinte al PNL susţine că decizia de a-l propune pe Ciucă nu a fost luată de PNL.

”Decizia de a-l propune pe domnul Ciucă nu a fost luată la ora 10.00, în simulacrul de BPN (...) care a durat patru minute. Asta înseamnă dezbaterea în PNL, în conducerea impusă de Klaus Iohannis”, a mai declarat Orban.

Acesta susţine că decizia a fost luată cu o seară înainte, în întâlnirea de la Vila Lac, la care au participat doar câţiva lideri.

”Acolo era practic o bătaie. E veniseră să se bată ardelenii, care-l sprijineau pe Bode, cu ăştia care-l susţineau pe Cîţu.

Au plecat cu ce le-a ordonat preşedintele, respectiv generalul Ciucă. Practic, PNL nu mai există. Forurile statutare nu mai există, PNL este o prelungire fără voinţă (...) o conducere plină de obedienţă care nu are nicio coloană vertebrală, niciun fel de opinii şi care primeşte dictatele”, a mai declarat Orban.

”Pentru mine, decizia lui Iohannis de a forţa conducerea PNL, de a-l impune pe Ciucă, la înţelegere cu PSD, reprezintă o trădare gravă a alegătorilor (...) Astăzi, printr-un Guvern minoritar învestit din mila PSD (...) va fi o guvernare fără niciun fel de capacitate de a face reforme”, a adăugat Orban.

”Nici nu i s-a uscat cerneala pe adeziune”

Ludovic Orban a mai afirmat că desemnarea lui Nicolae Ciucă nu este potrivită.

”Nici nu i s-a uscat cerneala pe adeziune, nu are niciun an în PNL. Nu încalcă Statutul. Din păcate, face parte dintr-o categorie de oameni care ajung în funţii publice foarte importante fără să aibă o carieră politică în spate, să înceapă de jos (...) Se trezesc în funcţii. Şi Klaus Iohannis este un astfel de exemplar. A intrat în PNL, în 2013, în perioada USL, după ce fusese candidatul la funcţia de prim-ministru, în tandem cu Geoană. (...) Klaus Iohannis a părut pe turnantă”, a declarat Orban.

Acesta susţine că nu-l recunoaşte pe şeful statului care a dat dovadă de o ”voinţă bolnavă de a controla totul, de a călca în picioare orice fel de angajamente”.

”Klaus Iohannis s-a validat prin lupta cu PEESEEDEE şi acum face înţelegere cu PSD, aruncă România la cheremul PSD”, a mai afirmat Orban.

Acesta a adăugat că Florin Cîţu ”a fost susţinut să ajungă preşedintele partidului şi apoi a fost trimis la plimbare”.

”Am spus tot timpul că Cîţu este un pion şi va fi sacrificat. El va rămâne preşedintele partidului atâta timp cât îl va asculta orbeşte pe Iohannis”, a mai declarat Orban.

Comunicarea electorală este crucială în campania din 2024. Publică mesajul tău pe Ziare.com pentru a ajunge la milioane de români care accesează site-ul lunar. Ofertele pot fi solicitate la publicitate@ziare.com

Eveniment Quarterly Report

România se alătură demersurilor de a condamna implicarea Rusiei în procese politice și electorale din alte țări
România se alătură demersurilor de a condamna implicarea Rusiei în procese politice și electorale din alte țări
Ministerul Afacerilor Externe se alătură Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în demersul de a expune public şi a condamna încercările repetate ale Federaţiei Ruse de...
PNL a aderat la Uniunea Democrată Internațională. ”Trebuie să fim unite în apărarea liberalismului şi valorilor democratice”
PNL a aderat la Uniunea Democrată Internațională. ”Trebuie să fim unite în apărarea liberalismului şi valorilor democratice”
Partidul Naţional Liberal a aderat la Uniunea Democrată Internaţională, decizia fiind luată, în unanimitate, la Reuniunea executivă a organizaţiei care a avut loc la Washington, a anunţat,...
#Ludovic Orban, #demisie PNL, #guvernul ciuca , #Stiri Ludovic Orban