Ludovic Orban, despre candidatura lui Florin Cîțu la congresul liberalilor: ”Poate fi cel mult o speranţă, dacă nu cumva o aventură pentru PNL”

Duminica, 08 August 2021, ora 12:41
3913 citiri
Ludovic Orban, despre candidatura lui Florin Cîțu la congresul liberalilor: ”Poate fi cel mult o speranţă, dacă nu cumva o aventură pentru PNL”
Ludovic orban consideră că are capacitatea de a păstra PNL în frunte pentru o guvernare lungă FOTO Hepta

Președintele PNL a afirmat că intrarea sa în cursa pentru un nou mandat la şefia formaţiunii politice reprezintă aproape o certitudine a performanţei, în timp ce candidatura lui Florin Cîțu “poate fi cel mult o speranţă, dacă nu cumva o aventură pentru PNL”.

Ludovic Orban a declarat duminică, la conferinţa de alegeri a PNL Covasna, că îşi propune să ducă PNL spre noi victorii la alegerile din 2024.

“Am luat decizia să mai candidez pentru un mandat după o analiză extrem de serioasă şi după o analiză critică a mandatului pe care l-am avut ca preşedinte al PNL. Decizia de a candida am luat-o pentru că sunt convins că pot ca preşedinte al PNL să conduc PNL aşa cum l-am condus în cei patru ani de mandat spre o nouă dezvoltare, o nouă creştere şi spre noi victorii în alegerile care vor urma, toate în anul 2024”, a transmis Orban.

El consideră că are capacitatea de a păstra PNL în frunte pentru o guvernare cât mai lungă.

“Candidatura mea este un angajament responsabil să fiu în continuare alături de dumneavoastră, să pun la dispoziţia partidului toată experienţa mea, toate cunoştinţele pe care le am, toate abilităţile pe care le-am dobândit de-a lungul carierei mele politice, tot timpul meu, toată energia pentru a putea să păstrăm PNL în frunte, să avem capacitatea să realizăm o guvernare cât de lungă, eu nu zic ca şi contracandidatul meu că vom guverna opt ani. Cea mai lungă guvernare liberală a fost guvernarea lui Ion C. Brătianu, care a început în 1876 şi a durat 12 ani”, a afirmat preşedintele PNL.

Acesta a precizat că oamenii vor vota PNL dacă această guvernare va face lucruri bune pentru ei.

“Oamenii ne vor vota dacă noi vom face lucruri bune pentru ei. Dacă vom creşte calitatea serviciilor, dacă vom creşte veniturile, dacă vom atrage investiţii pentru a asigura locuri de muncă bine plătite, dacă vom creşte calitatea serviciilor în sănătate, dacă vom creşte performanţa în sistemul de educaţie, oamenii ne vor vota dacă reuşim să facem lucruri care să le îmbunătăţească viaţa”, a explicat Orban.

Liderul liberalilor a mai afirmat că preşedinţii care îşi duc partidul la guvernare nu îşi dau demisia, ci îşi continuă mandatul.

“Suntem la guvernare, eu nu spun ca şi susţinătorii contracandidatului meu că PNL a pierdut alegerile şi că de aia trebuia să plec eu acasă, să mi dau demisia. PNL e adevărat că nu a ieşit pe primul loc la alegerile parlamentare, PNL a ajuns principalul partid de guvernământ, am avut capacitatea să formăm o majoritate guvernamentală, o majortate parlamentară şi am investit un guvern care este condus de un premier din partea PNL. De regulă, preşedinţii care îşi duc partidul la guvernare şi care câştigă alegeri îşi continuă mandatul pentru că au arătat că au capacitatea de a conduce partidul. Candidatura mea reprezintă aproape o certitudine a performanţei, în timp ce cealaltă candidatură poate fi cel mult o speranţă, dacă nu cumva o aventură pentru PNL”, a conchis Orban.

Primarul Bacăului vrea șefia USR. Lucian Viziteu se gândește și la președinția României
Primarul Bacăului vrea șefia USR. Lucian Viziteu se gândește și la președinția României
Lucian Viziteu, primarul municipiului Bacău, a declarat miercuri, 12 iunie, că este în discuţii cu colegii din partid şi nu exclude să îşi asume şi o candidatură la şefia USR. El a...
Alegeri 2024: Ludovic Orban a votat în Ilfov. „Mă aştept la o prezenţă foarte mare la vot”
Alegeri 2024: Ludovic Orban a votat în Ilfov. „Mă aştept la o prezenţă foarte mare la vot”
Președintele Partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, a votat duminică la alegerile locale și europarlamentare, la Școala Gimnazială nr. 1 din Dobroiești, Ilfov. La ieșirea de la urne,...
#Ludovic Orban, #candidatura, #Florin Citu, #sefia PNL , #Stiri Ludovic Orban
  1. Susținătorii lui Clotilde Armand, protest la AEP și în fața Guvernului. Cer renumărarea voturilor la Primăria Sectorului 1 VIDEO
  2. Dominic Fritz: ”Avem responsabilitatea să dăm țării un președinte adevărat. Domnul Geoană nu este o alternativă la PSD”
  3. Diana Șoșoacă "este finanțată de ruși", susține în România un fost președinte al Parlamentului European. Senatoarea l-a amenințat cu tribunalul
  4. UDMR deține majoritatea în Consiliul Județean Satu Mare după numărarea voturilor. Câte posturi de consilieri are AUR
  5. La Sectorul 2 sunt dovezi clare de fraudă la numărarea voturilor, susține Dominic Fritz, candidat la șefia USR. "Vedem tăcere şi bagatelizare"
  6. Reacția ministrului de Interne Cătălin Predoiu după ce Partidul REPER i-a cerut demisia
  7. REPER cere demiterea conducerii AEP și a lui Cătălin Predoiu pentru "vicierea rezultatelor alegerilor din 9 iunie"
  8. S-a decis renumărarea voturilor la două secții din Brașov, după plângerea făcută de primarul Coliban
  9. PNL nu se sperie de Geoană. "Odată ce ajungem în turul doi, alegerile sunt câştigate"
  10. PNL face Congres pentru desemnarea candidatului la președinție, dar numele lui este deja cunoscut. "Am fi foarte încântaţi ca PSD să-l susţină"