Ludovic Orban, exclus oficial din PNL: „Aveți toate motivele”. Câți liberali au votat împotriva fostului președinte al partidului SURSE

Vineri, 12 Noiembrie 2021, ora 12:00
7637 citiri
Ludovic Orban, exclus oficial din PNL: „Aveți toate motivele”. Câți liberali au votat împotriva fostului președinte al partidului SURSE
Fostul președinte al PNL Ludovic Orban a fost atacat în ședința liberalilor FOTO Facebook / Ludovic Orban

Fostul președinte al PNL Ludovic Orban a fost exclus oficial vineri, 12 noiembrie, din partid, după ce o propunere în acest sens a fost supusă la vot în ședința de Birou Executiv a partidului.

Potrivit unor surse Ziare.com, din 35 de membri care au votat propunerea de excludere a lui Ludovic Orban 31 au votat „pentru”, 2 voturi au fost nule iar 2 voturi au fost „împotrivă”.

Debarcarea lui Orban urmează să fie validată de Consiliul Politic Național al PNL.

Conform surselor citate, cel care a propus excluderea lui Orban a fost președintele partidului, Florin Cîțu. În cadrul dezbaterii, Orban a fost atacat de mai mulți liberali, printre care Florin Romn, Dan Vîlcean și Pavel Popescu. Vizibil iritat, Orban ar fi declarat: „Aveți toate motivele să mă excludeți. Haideți la vot și gata.

„Ce faceți acum este grobian. PNL v-a susținut mereu. Dacă vă punea președintele iar premier, îi făceați curat în casă, îi umpleați butelia. Ați ajuns premier cu voturile PSD. A doua înscăunare, tot cu voturile PSD. Am fost martor la discuțiile cu dvs. și Ciolacu”, a afirmat Florin Roman în cadrul ședinței, potrivit surselor Ziare.com.

După numărarea votului, Ludovic Orban a făcut o declarație de presă în care a anunțat că este gata să pornească o nouă construcție politică.

„Decizia de astăzi mă face un om liber. Liber să-i reprezint pe toți cetățenii de bună credință, pe toți oamenii din țara asta care cred că au șansa să fie reprezentați corect în țara asta, care să ofere din nou speranță Românie după ce, din păcate, speranțele a milioane de români au fost năruite de ticăloșia și lipsa de onoare a multora din cei care din păcate mi-au fost colegi. O forță care să dea din nou șansa României de a avea un proiect cu adevărat liberal, național, baza pe valorile creștine de dezvoltare a României”, a declarat Ludovic Orban.

#Ludovic Orban PNL, #excludere orban pnl, #florin citu presedinte pnl , #Stiri Ludovic Orban