Ludovic Orban ia partea USR PLUS in scandalul dintre Florin Roman si Anca Dragu: "Chiar am spus la un moment dat ca ea va conduce plenul"

Vineri, 10 Septembrie 2021, ora 19:12
3776 citiri
Ludovic Orban ia partea USR PLUS in scandalul dintre Florin Roman si Anca Dragu: "Chiar am spus la un moment dat ca ea va conduce plenul"
Presedintele PNL Ludovic Orban a dat dreptate USR PLUS FOTO Facebook / Ludovic Orban

Presedintele Camerei Deputatilor, Ludovic Orban, ia apararea USR PLUS in scandalul dintre Florin Roman si Anca Dragu care a avut loc in plenul Parlamentului de joi, 9 septembrie. "Eu chiar am spus la un moment dat, in timpul sedintei, ca ea (n.red.: Anca Dragu) va conduce si plenul", relateaza Orban. Florin Roman este un apropiat al taberei Citu care, potrivit unor surse politice, si-ar dori sefia Camerei Deputatilor, in locul lui Orban.

Prezent vineri, la Ploiesti, unde si-a prezentat motiunea cu care va candida pentru inca un mandat la sefia PNL, Ludovic Orban a comentat situatia creata joi dupa-amiaza, in Parlament, unde vicepresedintele Camerei Deputatilor Florin Roman a fost impiedicat sa conduca sedinta in care s-a citit motiunea de cenzura inaintata de USR-PLUS si AUR.

"In general nu imi plac astfel de situatii, eu sunt un om civilizat, un om care respecta legile, un om care respecta toate prevederile constitutionale, legale, regulamentare sau incearca sa le respecte si caruia nu ii plac, practic, scene care sa nu aiba legatura cu buna cuviinta si cu regulile pe care trebui sa le respectam cu totii", a afirmat Ludovic Orban, raspunzand unei intrebari.

De asemenea, intrebat cine ar fi trebuit sa conduca acea sedinta, presedintele Camerei Deputatilor a afirmat ca inca de la sedinta Birourilor Permanente Reunite, la care a fost prezent si Florin Roman, el a spus ca presedintele Senatului va conduce sedinta de plen.

"Sedinta de Birouri Permanente Reunite a fost condusa de Anca Dragu si eu chiar am spus la un moment dat, in timpul sedintei, ca ea va conduce si plenul. Recunosc ca nu am comunicat direct cu domnul vicepresedinte Roman cand i-am delegat competentele de presedinte al Camerei, dar domnul Roman, ca vicepresedinte, a fost la sedinta. Am inteles ca de aici a fost o neintelegere, dar faptul ca Anca Dragu a condus sedinta de Birourilor Permanente Reunite si faptul ca eu am spus ca ea va conduce si plenul in mod normal cam erau suficiente ca sa fie Anca Dragu cea care conduce plenul", a adaugat Ludovic Orban.

El a explicat ca nu a participat la sedinta de plen pentru ca are un program incarcat.

Sedinta celor doua camere ale Parlamentului pentru citirea motiunii de cenzura depusa de USR PLUS si AUR a inceput cu scandal. Vicepresedintele Camerei Deputatilor Florin Roman (PNL), caruia presedintele Camerei Ludovic Orban i-a delegat atributiile, nu a fost lasat sa conduca sedinta, fiind determinat sa plece de la tribuna de parlamentarii AUR. Sedinta de plen a fost condusa de presedintele Senatului, Anca Dragu. Propunerea lui Ionut Mosteanu (USR PLUS) de a include pe ordinea de zi calendarul motiunii nu a trecut. George Simion (AUR) a cerut convocarea unei sedinte.

Citirea motiunii de cenzura din camerele reunite ale Parlamentului a debutat joi, 9 septembrie, cu scene fara precedent, dupa ce vicepresedintele Camerei Deputatilor Florin Roman a refuzat sa-i dea cuvantul Ancai Dragu, presedintele Senatului. Parlamentarii AUR l-au ridicat pe liberal de pe scaun.

"Presedintele Senatului trebuie sa conduca aceasta sedinta. Lasati-o pe doamna Dragu sa conduca aceasta sedinta. Sa incepem sedinta regulamentar", a declarat Ionut Mosteanu la inceputul sedintei de plen.

Dupa ce Florin Roman a dat semne ca refuza, mai multi parlamentari l-au inconjurat pe liberal si l-au ridicat la propriu de pe scaun.

Premierul Florin Citu, dar mai ales locotenentii sai Alina Gorghiu si Florin Roman vor sa-l schimbe rapid pe Ludovic Orban din functia de presedinte al Camerei Deputatilor, pe motiv ca a convocat sedinta de plen pentru citirea motiunii de cenzura, sustin surse politice pentru ziare.com. Problema e liderul deputatilor PNL, Gabriel Andronache, care nu face parte din #echipacastigatoare, deci incurca planul.

Ludovic Orban, abandonat de Filiala Sălaj: "Părăsim organizaţia Forţa Dreptei alături de 342 de membri. Nu mai corespunde cu viziunea şi valorile noastre"
Ludovic Orban, abandonat de Filiala Sălaj: "Părăsim organizaţia Forţa Dreptei alături de 342 de membri. Nu mai corespunde cu viziunea şi valorile noastre"
Preşedintele Organizaţiei Forţa Dreptei Sălaj, Sorin-Alin Pop, a demisionat din partid, împreună cu secretarul general Puşcaş Florin Mihai şi alţi 342 de membri, motivul constituindu-l...
Moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, dezbătută în Camera Deputaţilor: "Odele pentru Ceauşescu nu salvează agricultura românească"
Moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, dezbătută în Camera Deputaţilor: "Odele pentru Ceauşescu nu salvează agricultura românească"
Moţiunea simplă depusă de USR împotriva ministrului Florin Barbu, intitulată ”Odele pentru Ceauşescu nu salvează agricultura românească”, este citită şi dezbătută luni în Camera...
#Ludovic Orban, #Camera Deputatilor, #florin roman, #Anca Dragu , #Stiri Ludovic Orban