Orban, despre susținerea parcursului politic al premierului Cîțu: "Dacă aş fi avut informările despre cele două speţe, cu siguranţă nu"

Marti, 17 August 2021, ora 07:12
1708 citiri
Orban, despre susținerea parcursului politic al premierului Cîțu: "Dacă aş fi avut informările despre cele două speţe, cu siguranţă nu"

Liderul PNL, Ludovic Orban, spune că nu l-ar mai fi susţinut pe Florin Cîţu pentru funcţiile care au dus la ascensiunea politică a acestuia în situaţia în care ar fi avut datele despre trecutul său în Statele Unite.

Întrebat luni seară, la Realitatea Plus, dacă l-ar mai fi susţinut pe Florin Cîţu în situaţia în care ar fi avut date despre trecutul acestuia, Ludovic Orban a răspuns: "Dacă aş fi avut informările despre cele două speţe, cu siguranţă nu".

Premierul Florin Cîţu a comentat, luni, informaţiile referitoare la al doilea proces care îl vizează în Iowa cu privire la o datorie de pe un card de credit, afirmând că este o decizie de respingere a unei sentinţe civile despre care nu a fost informat niciodată.

„M-am informat şi eu. Este, de fapt, o decizie de respingere a unei sentinţe civile despre care nu am fost informat niciodată. S-a întâmplat în 2009, eram foarte uşor de găsit pentru oricine dorea să mă găsească în 2009 dacă era ceva, dar, repet, realitatea juridică este că acel dosar a fost respins de instanţa din Statele Unite, iar eu am încredere în justiţia din Statele unite. Repet, Acel claim a fost respins de instanţa americană”, a declarat Florin Cîţu.

Aceasta este prima reacţie a premierului după apariţia informaţiei referitoare la faptul că în 2008 a fost chemat în instanţă în Iowa pentru o datorie neplătită de peste 6.000 de dolari de pe un card de credit deschis la Maryland National Bank. Cazul a fost respins temporar după ce firma de recuperare a creanţelor nu a reuşit să îl găsească pe Cîţu. Procesul civil nu a mai fost redeschis.

Săptămâna trecută, premierul Florin Cîţu preciza, întrebat dacă în trecut a fost închis două zile în SUA şi a plătit o amendă, că a făcut o greşeală în urmă cu 20 de ani, dar este interesant că informaţia apare de abia acum când are loc competiţia internă a PNL.

"Acum 20 de ani, a fost vorba de DUI, este vorba de conducere sub influenţa alcoolului. Am plătit amenda respectivă, o amendă foarte mare. Este contravenţie, am făcut o greşeală acum 20 de ani. Este interesant că în patru tururi de scrutin cu PSD nu a apărut această informaţie, apare acum în competiţia internă din PNL”, declara Florin Cîţu.

Răspunzând unei întrebări, prim-ministrul preciza că el a condus maşina după ce a consumat alcool.

”Eu am condus, a fost o greşeală, am condus, am plătit foarte scump, a trebuit să-mi vând maşina, să merg un an de zile pe jos. Nu e un motiv pentru care să te mândreşti”, afirma Cîţu, spunând că a fost vorba despre o contravenţie.

Citeste si:
Tabăra Cîțu i-a cerut lui Orban o ultimă concesie pentru a nu pierde șefia Camerei Deputaților. PNL a ajuns din nou la mâna PSD SURSE
Tabăra Cîțu i-a cerut lui Orban o ultimă concesie pentru a nu pierde șefia Camerei Deputaților. PNL a ajuns din nou la mâna PSD SURSE
Liderii PNL i-au cerut lui Ludovic Orban, ca înainte să demisioneze din fruntea Camerei Deputaților, să-și delege atribuțiile către vicepreședintele Florin Roman. Ar fi un tertip procedural...
Primul pas spre un guvern PNL susținut de PSD. Planul liberalilor are două scenarii
Primul pas spre un guvern PNL susținut de PSD. Planul liberalilor are două scenarii
Liberalii vor forța un guvern minoritar PNL-UDMR votat în Parlament de PSD, susțin surse politice pentru ziare.com. Problema rămâne Florin Cîțu. PSD ia în calcul să voteze un guvern...
Sursa: NEWS.RO