Orban: „PNL este un promotor al valorilor româneşti. Respinge toate curentele neo-marxiste progresiste”

Joi, 19 August 2021, ora 20:46
2283 citiri
Orban: „PNL este un promotor al valorilor româneşti. Respinge toate curentele neo-marxiste progresiste”
Ludovic Orban, presedintele PNL FOTO Facebook/ Ludovic Orban

PNL este un promotor al valorilor româneşti, care susţine constant modernizarea şi dezvoltarea, dar respinge "toate curentele neo-marxist progresiste, care în ultima vreme îşi fac loc pe nevăzutelea în minţile unora dintre români", a declarat, joi, preşedintele partidului, Ludovic Orban.

"PNL este un promotor al valorilor româneşti, al tradiţiilor româneşti, al personalităţii şi identităţii româneşti, al caracteristicilor specifice care ne dau unicitate. PNL este un partid care susţine instituţii fundamentale în societatea românească: Biserica, familia, satul românesc, cultura românească. PNL este un partid care, deşi susţine constant modernizarea, dezvoltarea, respinge toate curentele neo-marxist progresiste, care în ultima vreme îşi fac loc pe nevăzutelea în minţile unora dintre români. Suntem un partid puternic ancorat în tradiţia poporului român, suntem un partid care exact cum de-a lungul istoriei a fost un partener al Bisericii, un susţinător al valorilor creştine, al moralei creştine, la fel ne vom manifesta de-acum înainte", a afirmat Orban, după depunerea candidaturii pentru un nou mandat de preşedinte al partidului.

Ludovic Orban a propus în moțiunea cu care va candida la Congresul din septembrie o clarificare doctrinară a PNL în sensul adoptării unei linii conservatoare bazată pe drepturile și libertățile individuale, familie, credință creștină și națiune.

Potrivit documentului intitulat „Forța Dreptei”, viziunea economică este construită în jurul „obiectivului național de a produce tot ceea ce se poate produce în România”. De asemenea, Ludovic Orban le promite primarilor mai multă susținere și bani, incluzând în manifestul său electoral PNRR și noul PNDL anunțat recent.

Totodată, actualul șef al PNL vrea să coboare la baza partidului, propunând „o platformă de comunicare internă pentru consultarea periodică a tuturor membrilor PNL (consultări de tip referendum) pe teme importante din viaţa publică”.

Doctrina liberală conservatoare pe care o propune Orban

La primul punct din moțiunea „Forța Dreptei”, Ludovic Orban susține că PNL „trebuie să-și asume rolul unei clarificări doctrinare în politică în următorii ani prin reafirmarea și promovarea valorilor fondatoare ale Partidului Național Liberal și ale națiunii române moderne: drepturile și libertățile individuale, familia, credința creștină și națiunea”.

„Partidul Național Liberal este și trebuie să rămână un partid național, prin apărarea valorilor care definesc poporul român, cu specificul nostru tradițional, religios creștin, multicultural, multietnic și, în același timp, un partid liberal, prin promovarea principiilor democratice liberale de dezvoltare economică care apără drepturile și libertățile individuale, democrația, separația puterilor în stat, egalitatea în fața legii și egalitatea de șanse”, precizează el în document.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Kelemen Hunor, atac la PSD și PNL: "Cu chiu cu vai, au găsit un candidat comun şi acum îl abandonează. O bâlbâială politică de neiertat"
Retragerea candidatului coaliţiei PSD - PNL pentru Primăria Capitalei reprezintă o "bâlbâială politică de neiertat", consideră Kelemen Hunor, preşedintele UDMR. "Este o situaţie din...
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
#Ludovic Orban PNL, #presedinte PNL, #Florin Citu, #progresism , #Stiri Ludovic Orban