Ludovic Orban, din ce în ce mai singur în lupta pentru șefia PNL. Seria „trădărilor” de pe ultima sută de metri

Miercuri, 21 Iulie 2021, ora 03:20
6471 citiri
Ludovic Orban, din ce în ce mai singur în lupta pentru șefia PNL. Seria „trădărilor” de pe ultima sută de metri
Semnalul a fost dat după alegerile de la PNL Cluj, când Orban a rămas singur pe scaun FOTO Facebook / Pavel Popescu

Președintele PNL Ludovic Orban începe să fie trădat din ce în ce mai mulți lideri liberali din teritoriu care au trecut în ultimele zile în tabăra premierului Florin Cîțu, cu toate că, mulți dintre ei, au fost ajutați în trecut de Orban pentru a ajunge în diverse funcții.

Fotografia publicată ieri de către liberalul Pavel Popescu de la conferința în care s-a ales conducerea PNL Cluj, a scos în evidență faptul că Ludovic Orban rămâne tot mai singur în cursa pentru congresul partidului din toamnă, după ce mai mulți lideri din organizațiile județene au întors armele și s-au alăturat echipei lui Florin Cîțu. Mulți dintre aceștia fuseseră sprijiniți chiar de către Ludovic Orban în cursa pentru filialele recent câștigate.

Unul dintre aceștia este președintele PNL Bacău, Mircea Fechet, care a transmis duminică, 18 iulie, pe Facebook, că este de partea lui Cîțu. În urmă cu două săptămâni, Fechet fusese susținut la alegerile pentru șefia filialei de către Orban, iar anul trecut a fost timp de două luni ministru al Mediului în guvernul Orban 2, după ce l-a înlocuit pe Costel Alexe care s-a dus la șefia Consiliului Județean Iași.

Fechet a trecut și peste o decizie a Biroului Politic Județean a PNL Bacău din 7 iunie, în care filiala își garanta suportul pentru Ludovic Orban în cursa pentru un nou mandat la șefia PNL.

Până săptămâna trecută Ludovic Orban conta pe susținerea filialei PNL Botoșani, al carui lider, Costel Șoptică, a fost ales în funcție cu sprijinul lui Orban. La fel ca și Fechet, Șoptică a trecut și el de partea lui Florin Cîțu. După alegerile din 4 iulie, acesta transmitea un mesaj de unitate în care preciza că luptele PNL ar trebui să fie purtate în afara partidului.

„Am convingerea că toți, dar absolut toți vom avea în sfârșit capacitatea de a spune că facem parte din același partid, nu dintr-o aripă, nu din alta, ci simplu, din Partidul Național Liberal. E timpul ca bătăliile să le ducem în afara partidului, cu adevărații adversari politici”, afirma liderul PNL Botoșani pe 4 iulie, înainte să treacă în tabăra premierului.

“Voi rămâne sincer, loial”

O trădare surprinzătoare a venit și din partea noului șef PNL Liviu Voiculescu, sprijinit în ascensiunea sa politică de către Ludovic Orban. Aflat la primul mandat de senator, Voiculescu este trimis în judecată într-un dosar DIICOT în care este acuzat de aderare la un grup infracțional organizat cu referire la organizarea unei rețele de ”păcănele” ilegale. De asemenea, presa locală a relatat în mai multe rânduri că Voiculescu era înhăitat cu liderii unor grupuri de interlopi din Sud.

După ce pe 9 iulie a câștigat alegerile pentru șefia PNL Olt, învingându-l în cursă pe candidatul sprijinit de Florin Cîțu, Liviu Voiculescu promitea că va rămâne sincer, loial și un bun coleg.

“Acesta este PNL, aceasta este Filiala Olt a PNL, înainte de toate ținem unii la alții și chiar în moment grele putem să trecem peste orice, să fim uniți, pentru că interesul nostru este comun, facem politică liberală într-o zonă roșie, și, așa cum spune și președintele Orban, este extrem de greu. Așa cum am fost până acum, sincer, loial, un bun coleg, așa voi rămâne și în următorii patru ani”, afirma senatorul.

Loialitatea sa nu a ținut patru ani, ci doar zece zile, întrucât pe 19 iulie anunța pe Facebook că trece în tabăra lui Florin Cîțu.

Indecișii se alătură lui Cîțu

Primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu s-a aflat până săptămâna trecută de partea celor indeciși, atât Florin Cîțu cât și Ludovic Orban purtând negocieri cu acesta. Primul care l-a contactat pe pe șeful organizației de sector a liberalilor a fost Orban, care, așa cum a scris Ziare.Com, i-ar promis acestuia șefia PNL București. În cele din urmă, Ciucu s-a alăturat premierului, iar pe 15 iulie și-a anunțat candidatura la șefia organizației liberale din Capitală, pentru care se va întrece cu actualul lider, Violeta Alexandru.

Indecis a fost și liderul PNL Sector 1, Sebastian Burduja, care până în prezent nu a dat semne clare pe cine ar susține între Florin Cîțu și Ludovic Orban. Cu toate astea, direcția lui Burduja a fost dezvăluită la alegerile de săptămâna trecută de la PNL Cluj, când, după ce premierul Florin Cîțu și-a chemat susținătorii pe scenă, printre cei care au pășit lângă premier s-a aflat și un reprezentant al PNL Sector 1, în condițiile în care Burduja nu se afla în țară.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Județul în care Ludovic Orban nu crede că mai sunt angajați fără carnet PSD în instituţiile publice. ”Vă rog să-l trimiteţi la consult”
Județul în care Ludovic Orban nu crede că mai sunt angajați fără carnet PSD în instituţiile publice. ”Vă rog să-l trimiteţi la consult”
Alianţa Dreapta Unită (ADU) şi-a lansat duminică, 14 aprilie, candidaţii pentru alegerile locale de pe 9 iunie. La eveniment a participat și președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, care...
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
#Ludovic Orban, #alegeri PNL, #congres PNL, #Florin Citu, #tradare , #Stiri Ludovic Orban