Ionel Dancă: „Ludovic Orban câştigă! Cifrele momentului arată că suntem în grafic pentru câştigarea Congresului PNL”

Vineri, 17 Septembrie 2021, ora 19:20
3785 citiri
Ionel Dancă: „Ludovic Orban câştigă! Cifrele momentului arată că suntem în grafic pentru câştigarea Congresului PNL”
Ludovic Orban, presedinte PNL FOTO Facebook/ Ludovic Orban

Deputatul Ionel Dancă susţine, vineri seară, că cifrele momentului arată că Ludovic Orban este în grafic pentru a câştiga alegerile interne din PNL, moţiunea sa fiind susţinută de 20 de filiale care trimit peste 2.000 de membri la Congres. Dancă afirmă, de asemenea, că liderul PNL va primi numeroase voturi şi din filialele care au anunţat că susţin ambele moţiuni şi reclamă că în unele filiale votul de susţinere pentru Florin Cîţu a fost dat ”sub presiune”.

”FortaDreptei - Ludovic Orban câştigă! Cifrele momentului, atât de aşteptate înainte de Congresul PNL, arată că suntem în grafic pentru câştigarea Congresului PNL din 25 septembrie. Obiectivul echipei distrugătoare a fost ca Ludovic Orban să nu ajungă la Congres cu susţinerea a cel puţin 10 organizaţii. În pofida presiunilor de tot felul şi împotriva tuturor forţelor văzute şi nevăzute care au dorit să-l scoată pe Ludovic Orban din competiţie înainte de Congres, moţiunea Forţa Dreptei a preşedintelui Ludovic Orban a obţinut votul de susţinere a 20 filiale, printre care sunt filiale cu cele mai mari performanţe la ultimele alegeri locale şi parlamentare şi cu cel mai mare număr de delegaţi la Congresul PNL”, a scris, vineri seară, pe Facebook, deputatul Ionel Dancă.

Acesta afirmă că sunt peste 2.000 de delegaţi la Congres din filialele PNL care au votat moţiunea Forţa Dreptei - Ludovic Orban: Alba - 146, Arad - 128, Argeş - 103, Bihor - 191, Bistriţa - Năsăud - 98, Braşov - 128, Brăila - 67, Caraş-Severin - 113, Covasna - 22, Dâmboviţa - 111, Giurgiu - 145, Harghita - 19, Iaşi - 147, Tulcea - 82, Vâlcea - 106, Vrancea - 121, Sector 1 - 71, Sector 3 - 73, Sector 5 - 57, Diaspora - 78.

”Mai mult, dintre filialele care îl susţin pe Ludovic Orban la Congres sunt filiale unde mai mult de 80% dintre delegaţi vor vota moţiunea Forţa Dreptei: Argeş, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Brăila, Caraş-Severin, Dâmboviţa, Iaşi, Vrancea, Sector 3, Sector 5, Diaspora. Iar dintre filialele care au votat ambele moţiuni, cele mai importante dintre ele au acordat mai multe voturi pentru Ludovic Orban (Alba, Bihor, Iaşi, Tulcea) sau cel mult au preferat o poziţionare neutră printr-un vot de egalitate, ţinând cont de susţinerea majoritară evidentă din filială pentru Ludovic Orban (Giurgiu, Vâlcea, Sector 1)”, a mai scris Dancă.

Acesta susţine că în unele filiale, votul pro-Cîţu s-a dat sub presiune.

”Nu mai vorbim de organizaţiile (fără nume) care au dat vot de susţinere sub presiune doar pentru contra-candidatul lui Ludovic Orban, deşi opţiunea delegaţilor din filialele respective sunt clare pentru Ludovic Orban. Chiar şi aşa, ştim că inclusiv o parte consistentă dintre delegaţii din filialele care au fost forţate să voteze doar moţiunea contra-candidatului lui Ludovic Orban vor vota cu cine cred ei că este cea mai bună soluţie pentru conducerea Partidului Naţional Liberal în viitor: Ludovic Orban - Forţa Dreptei! Cu o condiţie, votul la Congresul PNL să fie liber şi secret”,a mai scris Dancă.

”Mult a fost de luptă, puţin mai este până la victorie şi vom câştiga! Ne vom bate până la capăt pentru ca votul să fie liber şi secret şi atunci cu siguranţă delegaţii vor alege ceea ce este mai bine pentru Partidul Naţional Liberal şi pentru România: Ludovic Orban”, a mai scris Dancă.

Congresul PNL are loc în 25 septembrie.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Orban presedinte PNL, #congres PNL, #delegati, #motiune , #Stiri Ludovic Orban