Ludovic Orban, dupa ce a fost acuzat ca isi doreste sa fie candidat unic la conducerea partidului: "In PNL exista democratie"

Luni, 17 Mai 2021, ora 13:09
1810 citiri
Ludovic Orban, dupa ce a fost acuzat ca isi doreste sa fie candidat unic la conducerea partidului: "In PNL exista democratie"
Presedintele PNL Ludovic Orban a fost acuzat in sedinta BEx a partidului ca isi doreste sa fie candidat unic FOTO Facebook

Presedintele PNL Ludovic Orban a declarat luni, 17 mai, ca "in PNL exista democratie", dupa ce a fost intrebat despre firmatia prim-vicepresedintelui liberal Rares Bogdan care subliniat ca Orban "va avea un contracandidat puternic".

"Oricine vrea sa candideze, poate sa candideze. In PNL exista democratie. Daca voi avea un contracandidat il asigur de o campanie corecta, pozitiva, spre binele partidului, care sa nu vizeze candidatura colegului meu, ci sa vizeze proiectul meu pentru PNL si pentru Romania in urmatorii patru ani", a declarat Ludovic Orban luni, dupa sedinta de Birou Executiv (BEx) a partidului.

In aceeasi sedinta, Ludovic Orban a fost acuzat de catre vicepresedintele Florin Roman ca isi doreste sa fie candidat unic in cadrul Congresului, potrivit unor surse politice citate de ziare.com. Orban a mai fost acuzat si ca "ia decizii singur" dupa ce a anuntat ca Congresul PNL ar avea loc pe 15 septembrie.

Surse liberale au declarat ziare.com ca Orban vrea sa-i propuna lui Citu sa nu candideze, astfel incat sa nu aiba competitie la sefia PNL, la Congresul din toamna, invocand "unitatea partidului". Sursele citate adauga ca strategiile lui Orban au sanse minime sa fie acceptate de premierul Florin Citu.

Cu toate astea, luni dimineata, prim-vicepresedintele PNL Rares Bogdan afirma ca Ludovic Orban va avea "cu siguranta" un contracandidat "foarte puternic" pentru sefia partidului. Acesta a adaugat ca Florin Citu, Emil Boc, Ilie Bolojan, Dan Botreanu si Robert Sighiartau s-ar putea regasi printre contracandidati.

"Primul lucru intr-un Congres, intr-o batalie este sa ai o retorica buna, retorica invingatorului. Mai e mult pana departe. Il asigur cu simpatie pe Ludovic Orban ca va avea contracandidat si va avea unul foarte puternic. (...) Eu sunt extrem de puternic, nu foarte puternic, dar eu nu candidez. Eu candidez in echipa castigatoare. (...) Suntem partid liberal, este normal sa existe competitie, cred ca nici Ludovic Orban, nici altcineva nu-si doreste sa existe un singur candidat, sunt absolut convins ca va exista minim un contracandidat, daca nu chiar doi. Exista oameni foarte buni in PNL care vor intra intr-o competitie directa, frumoasa cu Ludovic Orban si cel mai bun dintre ei va castiga. Este si Florin Citu o optiune, si Emil Boc o optiune, este si Ilie Bolojan si Dan Motreanu, este si Robert Sighiartau o optiune, avem mai multe optiuni. Eu am spus-o ca sa nu existe niciun fel de speculatie - voi intra pe pozitiile doi-trei in echipa castigatoare", a afirmat Rares Bogdan, inainte de sedinta Biroului Executiv al PNL.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#alegeri PNL, #Ludovic Orban PNL , #Stiri Ludovic Orban
Comentarii