Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Greva Lufthansa: 929 de zboruri anulate luni, 100.000 pasageri afectati

Luni, 09 Noiembrie 2015, ora 06:57
2893 citiri
Greva Lufthansa: 929 de zboruri anulate luni, 100.000 pasageri afectati
Foto: Facebook/Lufthansa

Continuarea grevei personalului navigant al Lufthansa va antrena luni anularea a 929 de zboruri, ceea ce va afecta peste 100.000 de pasageri, a anuntat compania aeriana germana duminica.

"Dintr-un total de 3.000 de legaturi prevazute, 929 de zboruri vor fi anulate la plecare si cu destinatia Frankfurt, Munchen si Dusseldorf", a indicat Lufthansa intr-un comunicat, precizand ca 113.000 de pasageri vor fi afectati de aceasta masura, potrivit AFP.

UFO, sindicatul personalului navigant, anuntase in cursul zilei reluarea luni a grevei lansate ca reactie la masurile de reducere a costurilor si a extinderii sale pe aeroportul din Munchen.

Greva afectase vineri si sambata aeroporturile din Frankfurt si Dusseldorf, facand o pauza duminica.

Compania aeriana a anuntat, de altfel, duminica seara, ca Consiliul sau de administratie va decide luni "consecintele" grevei UFO si va informa despre aceasta angajatii si publicul spre ora 17:00.

"Lutfhansa a afirmat din nou astazi ca este pregatita sa reia discutiile", indica de asemenea grupul.

Aeroporturile din Frankfurt si Dusseldorf vor fi afectate, luni, de sistarea activitatii intre 03:30 si 22:00 GMT, iar aeroportul din Munchen, de la 03:30 pana la 23:00 GMT, a precizat UFO pe site-ul sau.

Negocierile intre Lufthansa si delegatii personalului navigant, incepute in decembrie 2013, vizeaza probleme salariale, dar si protectia impotriva concedierilor, precum si pensionarile si pensionarile anticipate, definite prin conventii colective.

Joia trecuta, UFO estimase ca "inevitabila" o greva, intrucat conducerea companiei - care depune eforturi pentru a contracara concurenta transporturilor low-cost - nu prezentase noua oferta privind salariile si pensionarile anticipate.

Dupa circa 300 de zboruri anulate vineri, greva a antrenat sambata anularea a 520 de zboruri pe distante scurte si medii, afectand 58.000 de pasageri, potrivit companiei aeriene.

Greva este prevazuta sa dureze pana in 13 noiembrie, cu pauze - UFO anuntand suspendarea ei duminica "pentru ca, in acea zi, cele mai multe calatorii au un caracter privat".

Filialele Lufthansa Germanwings, Eurowings, Lufthansa CityLine, SWISS, Austrian Airlines, Air Dolomiti si Brussels Airlines nu sunt afectate de aceasta miscare sociala.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#greva Lufthansa, #zboruri anulate Lufthansa , #greva