Lufthansa isi da in judecata angajatii pentru greva care a paralizat traficul aerian

Marti, 10 Noiembrie 2015, ora 17:38
2739 citiri
Lufthansa isi da in judecata angajatii pentru greva care a paralizat traficul aerian
Foto: Facebook/Lufthansa

Compania aeriana germana Lufthansa a initiat, marti, procedurile legale impotriva personalului de zbor care a declansat, de vinerea trecuta, o greva de opt zile, din cauza restrictiilor privind drepturile de pensionare.

Reprezentantii companiei aeriene Lufthansa au anuntat, marti, ca au lansat procedurile legale la tribunalele din Dusseldorf si Darmstadt pentru a contesta greva organizata de sindicatul UFO, care ii reprezinta pe cei 19.000 de insotitori de zbor vizati de restrictiile privind drepturile de pensionare, relateaza site-ul agentiei de presa DPA.

Sindicatul UFO a anuntat initial ca insotitorii de zbor vor intra intr-o greva de opt zile, cea mai lunga greva de acest fel, care va continua pana vineri.

Greva Lufthansa: Paturi pliante in aeroport si pierderi de 20 mil. euro pe zi

Din cauza grevei, Lufthansa a fost obligata sa anuleze, marti, 136 de curse, dintre care 126 intercontinentale si zece fiind conexiuni pe teritoriul Europei, dupa ce compania a anuntat, printre altele, ca va mari varsta de pensionare de la 55 de ani la 56 de ani.

Aeroporturile vizate marti de greva personalului Lufthansa au fost cele din Frankfurt, Munchen si Dusseldorf.

Lufthansa a anuntat duminica anularea a 929 de zboruri pentru ziua de luni, fiind afectati aproximativ 113.000 de pasageri.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#Lufthansa judecata angajati, #Lufthansa proces greva, #greva Lufthansa , #greva