Vicecampioana mondială Croația și-a anunțat lotul pentru CM 2022. Fostul ”Balon de Aur” aflat la ultimul turneu final

Miercuri, 09 Noiembrie 2022, ora 16:23
9948 citiri
Vicecampioana mondială Croația și-a anunțat lotul pentru CM 2022. Fostul ”Balon de Aur” aflat la ultimul turneu final
Luka Modric

Selecţionerul naţionalei de fotbal a Croaţiei, Zlatko Dalic, a dezvăluit miercuri lista jucătorilor convocaţi pentru Cupa Mondială 2022, cu speranţa că echipa condusă de veteranul Luka Modric va putea ajunge departe în Qatar, scrie AFP.

"Suntem optimişti nu fără motiv, dar trebuie să fim şi realişti", a declarat Dalic presei când a prezentat lista celor 26 de jucători selecţionaţi.

În 2018, Dalic a dus Croaţia în finala Mondialului, pierdută contra Franţei, un succes istoric pentru această ţară cu 3,9 milioane de locuitori.

"Luăm lucrurile unul după altul, avem încredere mai ales după meciurile din Liga Naţiunilor", a indicat selecţionerul, în vârstă de 56 de ani.

În septembrie, Croaţia s-a calificat la turneul final al Ligii Naţiunilor.

"Nu există presiune, nu există euforie. Primul meci va fi cel mai important (...) Ne gândim cum să terminăm grupa pe primul loc", a spus Dalic.

Croaţia, care face parte din Grupa F, va disputa primul său meci la Mondial pe 23 noiembrie împotriva Marocului, înainte de a întâlni Canada şi Belgia.

Luka Modric (laureat cu ”Balonul de Aur” în 2018), în continuare în formă deşi are 37 de ani, a anunţat recent că se va retrage de la naţională după turneul din Qatar.

Superstarul lui Real Madrid va fi acompaniat de alţi veterani, printre care fundaşii Domagoj Vida şi Dejan Lovren, despre care Zlatko Dalic a asigurat că sunt în formă.

Comparând această echipă cu cea care a devenit vicecampioană mondială în urmă cu patru ani, Dalic a precizat că acea generaţie a jucat zece ani împreună înainte de a fi recompensată în Rusia.

"Jucătorii tineri au nevoie de timp ca să se maturizeze, au şansa să fie înconjuraţi de veterani ca Modric, (Mateo) Kovacic, (Marcelo) Brozovic, (Ivan) Perisic, Lovren", a subliniat el.

"Avem încredere în calităţile lor şi poate vor fi o echipă mai bună" decât se aşteaptă lumea, a conchis selecţionerul.

Lista celor 26 de jucători croaţi selecţionaţi pentru Mondialul din Qatar:

portari: Dominik Livakovic (Dinamo Zagreb), Ivica Ivusic (Osijek), Ivo Grbic (Atletico Madrid/Spania)

fundaşi: Domagoj Vida (AEK Atena/Grecia), Dejan Lovren (Zenit Sankt Petersburg/Rusia), Borna Barisic (Glasgow Rangers/Scoţia), Josip Juranovic (Celtic Glasgow/Scoţia), Josko Gvardiol (RB Leipzig/Germania), Borna Sosa (Stuttgart/Germania), Josip Stanisic (Bayern Munchen/Germania), Martin Erlic (Sassuolo/Italia), Josip Sutalo (Dinamo Zagreb)

mijlocaşi: Luka Modric (Real Madrid/Spania), Mateo Kovacic (Chelsea/Anglia), Marcelo Brozovic (Inter Milano/Italia), Mario Pasalic (Atalanta/Italia), Nikola Vlasic (Torino FC/Italia), Lovro Majer (Rennes/Franţa), Kristijan Jakic (Eintracht Frankfurt/Germania), Luka Sucic (RB Salzburg/Austria)

atacanţi: Ivan Perisic (Tottenham/Anglia), Andrej Kramaric (Hoffenheim/Germania), Bruno Petkovic (Dinamo Zagreb), Mislav Orsic (Dinamo Zagreb), Ante Budimir (Osasuna/Spania), Marko Livaja (Hajduk Split)

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Luka Modric, #croatia, #Campionatul Mondial 2022, #Qatar , #stiri fotbal