„Lukașenko l-a refuzat cu blândețe pe Putin”. Liderul din Belarus a început să zâmbească frumos către Occident

Marti, 07 Februarie 2023, ora 13:30
9194 citiri
„Lukașenko l-a refuzat cu blândețe pe Putin”. Liderul din Belarus a început să zâmbească frumos către Occident
Lukașenko a refuzat o vizită în Rusia FOTO Twitter

Președintele Republicii Belarus, Alexandru Lukașenko, i-ar fi refuzat dictatorului rus Vladimir Putin o serie de solicitări în timpul unei conversații telefonice recente, chiar și în ceea ce privește mai multe acorduri asupra cărora ambele părți au convenit anterior.

În plus, liderul din Belarus, potrivit unor surse, încearcă să stabilească contacte cu Occidentul.

Informații în exclusivitate au fost oferite de canalul de Telegram anti-Kremlin „General SVR”.

O conversație telefonică între cei doi i-a adus lui Putin „nimic decât o bătaie de cap suplimentară”.

„Lukașenko l-a refuzat cu blândețe pe Putin la aproape toate cererile sale și, în plus, a refuzat să-și îndeplinească multe dintre promisiunile sale anterioare”, scrie în postare.

Lukașenko „a declarat cu încredere că, în cazul unei decizii privind ofensiva trupelor ruse asupra Ucrainei de pe teritoriul Republicii Belarus, nu va interveni, dar nu va putea ajuta”.

De asemenea, el s-a răzgândit cu privire la îndeplinirea ordinului rușilor pentru croirea uniformelor militare pentru Forțele Armate Ruse.

Putin și-ar fi invitat colegul să vină în Rusia pentru o întâlnire în viitorul apropiat, dar Lukașenko a refuzat.

„Și chiar și la amenințările obișnuite din partea președintelui rus „de a nu da bani”, Lukașenko a reacționat calm, spunând: „Veți înrăutăți situația pentru dvs”.

Putin ar fi aflat, de asemenea, că Lukașenko comunică în mod activ nu numai cu conducerea chineză, dar a avut recent o întâlnire cu un intermediar care îl ajută să stabilească contacte cu Occidentul.

Pe 9 mai 2023, președintele Republicii Belarus pregătește o amnistie pentru o sută de deținuți politici, iar acesta ar trebui să fie primul pas către ridicarea mai multor sancțiuni.

#Lukasenko belarus, #refuz, #Vladimir Putin, #vizita, #orientare, #Occident , #Belarus