”Lukașenko și-a semnat singur pedeapsa cu moartea”. Decizia cu două tăișuri luată de dictatorul din Belarus

Sambata, 25 Martie 2023, ora 12:40
9595 citiri
”Lukașenko și-a semnat singur pedeapsa cu moartea”. Decizia cu două tăișuri luată de dictatorul din Belarus
Aleksandr Lukașenko a semnat o lege privind execuția celor care comit acte de trădareFOTO Twitter

Un cunoscut jurnalist din Belarus a declarat că Aleksandr Lukașenko a semnat legea cu privire la pedeapsa cu moartea pentru trădare, exclusiv pentru el.

Redactorul șef al Euroradio, Pavlo Sverdlov, a comentat acest lucru într-un interviu pentru „Radio NV”, pe 23 martie.

„Credem că Lukașenko a semnat legea pentru el însuși. Pentru că, dacă vor fi schimbări și cumva nu are timp să se ascundă într-un nou Rostov-pe-Don... Atunci, desigur, pentru trădare și pentru tot ce a făcut în cei aproape 30 de ani la putere, va fi judecat”, spune jurnalistul.

În același timp, Pavlo Sverdlov notează că, dacă va veni un nou guvern democratic în Belarus, atunci Alexandru Lukașenko nu va fi trimis să fie executat, deoarece una dintre primele decizii ale succesorului va fi un moratoriu asupra pedepsei cu moartea.

Există un revers al monedei în privința legii adoptate: „Această lege, desigur, poate fi îndreptată împotriva celor care au comis crime împotriva drepturilor omului în Belarus în ultimii ani”, a spus el.

La 9 martie, Aleksandr Lukașenko a semnat o lege privind execuția celor care comit acte de trădare. Acest lucru va afecta în primul rând oficialii și personalul militar din Belarus. După cum menționează serviciul de presă al șefului statului, astfel de acțiuni au ca scop stoparea activităților extremiste și anti-statale.

#Lukasenko belarus, #lege, #pedeapsa cu moartea , #Belarus
Comentarii