Angajatii Petrotel-Lukoil ii cer lui Ponta ajutor pentru deblocarea conturilor

Luni, 06 Octombrie 2014, ora 23:02
3298 citiri
Angajatii Petrotel-Lukoil ii cer lui Ponta ajutor pentru deblocarea conturilor

Sindicatul si directorul general ai Petrotel-Lukoil ii solicita premierului Victor Ponta sprijin pentru continuarea activitatii si deblocarea conturilor companiei, spunand ca astfel pot fi platite salariile celor 2.500 de angajati, pot fi achizitionate materiale si pot fi platiti furnizorii.

Rafinaria Petrotel-Lukoil isi inceteaza activitatea pana la solutionarea contestatiei depuse

"Avand in vedere situatia creata prin descinderea din data de 2 octombrie 2014 efectuata de catre reprezentantii organelor de ancheta din Romania (procurori, ofiteri SRI, inspector din cadrul Directiei Generale a Vamilor, inspector de la directia Regionala Antifrauda etc.) la SC Petrotel-Lukoil SA si alte patru societati de pe Platforma Teleajen, va rugam respectuos sa ne sprijiniti pentru asigurarea continuarii activitatii comerciale a societatii noastre", se arata in scrisoarea transmisa la Cancelaria prim-ministrului, in 3 octombrie.

Lukoil ar putea ramane fara carburanti: Sechestru pe produsele rafinariei Petrotel

In scrisoare, aflata in posesia Mediafax, sindicatul salariatilor din Petrotel-Lukoil si Uniunea Sindicatelor Lukoil din Romania, in numele carora semneaza presedintele Gheorghe Paraschivoiu, cere sprijinul lui Victor Ponta pentru deblocarea conturilor bancare ale societatii, astfel incat rafinaria Petrotel-Lukoil sa poata functiona normal si sa poata fi platite salariile muncitorilor.

"Nu ne opunem anchetei in curs de desfasurare, este normal ca organele in drept sa isi desfasoare activitatea specifica pentru respectarea legii si protejarea intereselor statului. Dar, ca urmare a blocarii conturilor, nu se pot face achizitii de chimicale, nu se pot plati furnizori si antreprenori si chiar si salariile salariatilor, ceea ce ar face ca peste 2.500 de salariati de pe platforma sa ramana fara obiectul muncii, marind numarul somerilor", se mai arata in document.

Ponta: Dosarul Lukoil nu are conotatie politica

Intr-o alta scrisoare, primita luni la cabinetul premierului, directorul general al Petrotel-Lukoil, Andrei Bogdanov, prezinta compania si rezultatele financiare, precum si comportamentul fiscal, mentionand totodata consecintele pe care ancheta organelor de cercetare le are asupra activitatii companiei.

"Va rugam sa ne sprijiniti in repornirea Rafinariei Petrotel-Lukoil si in stabilizarea situatiei economice in limitele legislatiei in vigoare si sa aveti in vedere ca Lukoil nu ar fi riscat niciodata o investitie de peste un miliard de dolari pentru o suma de 230 de milioane de euro, prejudiciile de imagine si consecintele fiind deosebit de mari", spune Bogdanov, printre altele, in scrisoarea trimisa premierului.

Rafinaria Petrotel-Lukoil si-a incetat activitatea de productie si comerciala, ca urmare a sechestrului aplicat pe materii prime si titei de catre organele de urmarire penala, iar momentul repornirii sale va fi precizat dupa solutionarea contestatiei depuse in instanta, a anuntat, luni, compania.

Citește și:
Nicolae Ciucă și-a dat OK-ul pentru demisia lui Sorin Cîmpeanu: ”România are nevoie de stabilitate şi coerenţă”
Nicolae Ciucă și-a dat OK-ul pentru demisia lui Sorin Cîmpeanu: ”România are nevoie de stabilitate şi coerenţă”
Premierul Nicolae Ciucă a anunţat joi seară, 29 septembrie, că a acceptat demisia lui Sorin Cîmpeanu din funcţia de ministru al Educaţiei. ”Am acceptat astăzi demisia domnului Sorin...
Ludovic Orban: ”Sorin Cîmpeanu a demisionat din iniţiativa altcuiva.” Victoria anunțată de fostul premier
Ludovic Orban: ”Sorin Cîmpeanu a demisionat din iniţiativa altcuiva.” Victoria anunțată de fostul premier
Liderul partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, fost premier și fost președinte al PNL, consideră că Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcţia de ministru al Educaţiei ”din iniţiativa...