Angajatii Petrotel-Lukoil ii cer lui Ponta ajutor pentru deblocarea conturilor

Luni, 06 Octombrie 2014, ora 23:02
3169 citiri
Angajatii Petrotel-Lukoil ii cer lui Ponta ajutor pentru deblocarea conturilor

Sindicatul si directorul general ai Petrotel-Lukoil ii solicita premierului Victor Ponta sprijin pentru continuarea activitatii si deblocarea conturilor companiei, spunand ca astfel pot fi platite salariile celor 2.500 de angajati, pot fi achizitionate materiale si pot fi platiti furnizorii.

Rafinaria Petrotel-Lukoil isi inceteaza activitatea pana la solutionarea contestatiei depuse

"Avand in vedere situatia creata prin descinderea din data de 2 octombrie 2014 efectuata de catre reprezentantii organelor de ancheta din Romania (procurori, ofiteri SRI, inspector din cadrul Directiei Generale a Vamilor, inspector de la directia Regionala Antifrauda etc.) la SC Petrotel-Lukoil SA si alte patru societati de pe Platforma Teleajen, va rugam respectuos sa ne sprijiniti pentru asigurarea continuarii activitatii comerciale a societatii noastre", se arata in scrisoarea transmisa la Cancelaria prim-ministrului, in 3 octombrie.

Lukoil ar putea ramane fara carburanti: Sechestru pe produsele rafinariei Petrotel

In scrisoare, aflata in posesia Mediafax, sindicatul salariatilor din Petrotel-Lukoil si Uniunea Sindicatelor Lukoil din Romania, in numele carora semneaza presedintele Gheorghe Paraschivoiu, cere sprijinul lui Victor Ponta pentru deblocarea conturilor bancare ale societatii, astfel incat rafinaria Petrotel-Lukoil sa poata functiona normal si sa poata fi platite salariile muncitorilor.

"Nu ne opunem anchetei in curs de desfasurare, este normal ca organele in drept sa isi desfasoare activitatea specifica pentru respectarea legii si protejarea intereselor statului. Dar, ca urmare a blocarii conturilor, nu se pot face achizitii de chimicale, nu se pot plati furnizori si antreprenori si chiar si salariile salariatilor, ceea ce ar face ca peste 2.500 de salariati de pe platforma sa ramana fara obiectul muncii, marind numarul somerilor", se mai arata in document.

Ponta: Dosarul Lukoil nu are conotatie politica

Intr-o alta scrisoare, primita luni la cabinetul premierului, directorul general al Petrotel-Lukoil, Andrei Bogdanov, prezinta compania si rezultatele financiare, precum si comportamentul fiscal, mentionand totodata consecintele pe care ancheta organelor de cercetare le are asupra activitatii companiei.

"Va rugam sa ne sprijiniti in repornirea Rafinariei Petrotel-Lukoil si in stabilizarea situatiei economice in limitele legislatiei in vigoare si sa aveti in vedere ca Lukoil nu ar fi riscat niciodata o investitie de peste un miliard de dolari pentru o suma de 230 de milioane de euro, prejudiciile de imagine si consecintele fiind deosebit de mari", spune Bogdanov, printre altele, in scrisoarea trimisa premierului.

Rafinaria Petrotel-Lukoil si-a incetat activitatea de productie si comerciala, ca urmare a sechestrului aplicat pe materii prime si titei de catre organele de urmarire penala, iar momentul repornirii sale va fi precizat dupa solutionarea contestatiei depuse in instanta, a anuntat, luni, compania.

Citeste si:
Liviu Dragnea, atacuri în rafală la adresa șefilor SRI. „George Maior, cam de la 10, 11 dimineaţa devenea prieten cu paharul”
Liviu Dragnea, atacuri în rafală la adresa șefilor SRI. „George Maior, cam de la 10, 11 dimineaţa devenea prieten cu paharul”
Fostul preşedinte al PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică seara, 19 septembrie, că a auzit discuţii între şefii serviciului Român de Informaţii şi procurori asupra cărora cei de la SRI...
Liviu Dragnea, destăinuiri despre viața în penitenciar. „Se doreşte o ţară ca afară, dar închisorile să fie ca în Evul Mediu”
Liviu Dragnea, destăinuiri despre viața în penitenciar. „Se doreşte o ţară ca afară, dar închisorile să fie ca în Evul Mediu”
Fostul preşedinte al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a vorbit din nou duminică seara, 19 septembrie, despre condiţiile din penitenciarele din România. Dragnea a transmis că rata...
Sursa: MEDIAFAX