Corlatean raspunde dupa ce a fost acuzat ca "doarme" in cazul Lukoil

Vineri, 10 Octombrie 2014, ora 14:36
3960 citiri
Corlatean raspunde dupa ce a fost acuzat ca "doarme" in cazul Lukoil
Foto: MAE.ro

Ministerul Afacerilor Externe (MAE), condus de Titus Corlatean, a reactionat, vineri, in cazul companiei ruse Lukoil, dupa ce prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu l-a acuzat pe seful diplomatiei romane, intr-o declaratie pentru Ziare.com, ca nu a purtat discutii pe aceasta tema cu ambasadorul Rusiei la Bucuresti.

"Exista practica unui dialog periodic intre conducerea Ministerului Afacerilor Externe si reprezentantii Ambasadei Federatiei Ruse in Romania. Urmare a evolutiilor din ultimele zile, in cursul acestei saptamani, cele doua parti au abordat, intre altele si situatia companiei petroliere mentionate.

Sistemul de justitie din Romania isi exercita atributiile constitutionale, ancheta in curs urmand a se finaliza cu respectarea cadrului legal si cu neutralitatea specifica unui astfel de demers", se arata in comunicatul institutiei remis Ziare.com.

Ministerul Afacerilor Externe mai sustine ca "urmareste cu atentie orice evolutii care pot avea efecte pe planul relatiilor bilaterale ale tarii noastre, in vederea mentinerii cursului continuu, de promovare a intereselor Romaniei pe plan regional si global".

Reactia MAE vine la o zi dupa ce Catalin Predoiu, prim-vicepresedintele PDL, il acuza pe Titus Corlatean ca nu a luat nicio pozitie fata de dosarul Lukoil.

"Principala datorie a premierului este sa apere interesele nationale, nu cele electorale personale. Victor Ponta sa lase justitia in pace, sa-l trezeasca din somn pe ministrul Corlatean si sa-l convoace pe ambasadorul Rusiei, care s-a implicat public in cazul Lukoil, pentru a gasi o solutie care sa respecte interesele Romaniei si justitia romana", a precizat Catalin Predoiu, nominalizat de ACL in functia de prim-ministru in cazul in care Klaus Iohannis va castiga alegerile prezidentiale din noiembrie, intr-un interviu acordat Ziare.com.

Predoiu, despre scandalul Lukoil: E o manevra tipica de destabilizare a economiei unui stat

Rafinaria Petrotel va reporni productia

Garda de Mediu Prahova a anuntat, vineri, ca a primit o notificare de la Lukoil, conform careia va reporni instalatiile rafinarei Petrotel din Ploiesti, dupa ce prim-vicepresedintele grupului rus a avertizat ca o va inchide definitiv daca procurorii nu ridica sechestrul pus pe diverse conturi si stocuri.

Lukoil nu pleaca: Rafinaria Petrotel isi reia activitatea

Anuntul reprezentantului companiei a fost facut dupa ce ambasadorul Rusiei la Bucuresti a cerut sa se ridice sechestrul, iar premierul Ponta a sustinut aceasta pozitie, invocand interesul miilor de angajati.

Rusia reactioneaza in scandalul perchezitiilor de la rafinaria Lukoil din Ploiesti

Ponta: Dosarul Lukoil nu are conotatie politica

Lukoil, ultimatum pentru procurori: Altfel inchidem definitiv rafinaria de la Ploiesti

In replica, CSM s-a autosesizat si a decis, joi, in unanimitate, sa sesizeze Inspectia Judiciara, iar procurorul general, Tiberiu Nitu, a acuzat conducerea Lukoil ca pune presiune pe procurorul de caz, lucru inadmisibil intr-o societate democratica.

Procurorul general acuza Lukoil ca pune presiune pe procurorul de caz

Macovei, despre dosarul Lukoil: Pana acum, Ponta a ales hotii. Acum a ales Putin

Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti a decis punerea sub sechestru asigurator a produselor rafinariei Petrotel Lukoil aflate in depozitele si conductele Oil Terminal, pana la concurenta sumei de 1,039 miliarde lei.

Procurorii au facut saptamana trecuta perchezitii la sediile mai multor companii apartinand Lukoil, inclusiv la rafinaria din Ploiesti, prejudiciul estimat fiind de 1,039 miliarde lei (230 de milioane de euro), din care 112 milioane de euro din evaziune fiscala si restul din spalare de bani.

C.P.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#Corlatean reactie Lukoil, #ministru Externe reactie Lukoil, #MAE reactie Lukoil , #Petrotel
Comentarii