Rafinaria Petrotel-Lukoil isi inceteaza activitatea pana la solutionarea contestatiei depuse

Luni, 06 Octombrie 2014, ora 21:15
3467 citiri
Rafinaria Petrotel-Lukoil isi inceteaza activitatea pana la solutionarea contestatiei depuse
Foto: ploiesti.ph

Rafinaria Petrotel-Lukoil si-a incetat activitatea de productie si comerciala, ca urmare a sechestrului aplicat pe materii prime si titei de catre organele de urmarire penala, iar momentul repornirii sale va fi precizat dupa solutionarea contestatiei depuse in instanta, a anuntat luni compania.

"Ca urmare a sechestrului aplicat pe materii prime, titei, produse de catre organele de urmarire penala, rafinaria Petrotel-Lukoil si-a incetat activitatea de productie si comerciala, iar momentul repornirii sale va fi precizat dupa solutionarea contestatiei depuse in instanta", a anuntat compania intr-un comunicat.

Lukoil opreste productia la rafinaria din Ploiesti - surse

Reprezentantii Lukoil au notificat anterior Garda de Mediu ca opresc activitatea rafinariei Petrotel-Lukoil din Ploiesti, fara a preciza un motiv si fara a da un termen la care rafinaria va fi repornita, compania neanuntand autoritatile si despre eventuale disponibilizari colective sau somaj tehnic.

Pe de alta parte, desi activitatea rafinariei a fost intrerupta incepand de vineri dupa-amiaza, cand instalatiile acesteia au fost oprite pe rand, conform procedurilor, conducerea Petrotel-Lukoil nu a anuntat autoritatile despre eventuale disponibilizari colective sau somaj tehnic.

Mai mult, surse din cadrul rafinariei sustin ca in 3 octombrie, la o zi dupa ce procurorii au facut perchezitii la sediul a cinci firme care isi desfasoara activitatea pe platforma rafinariei din Ploiesti, directoarea adjuncta a rafinariei a semnat si transmis catre AJOFM Prahova o solicitare prin care cerea eliberarea unei adeverinte care sa ateste daca in baza de date a AJOFM exista persoane calificate ca inginer constructii civile si cercetator constructii civile si industriale, intrucat rafinaria ar cauta sa angajeze astfel de specialisti.

Luni, la peste 48 de ore de cand au fost oprite instalatiile din incinta rafinariei, angajatii Petrotel-Lukoil au mers in continuare la program.

Liderul de sindicat din cadrul Lukoil, Gheorghe Paraschivoiu, a declarat ca oamenii merg in continuare la serviciu si ca nu au fost anuntati despre eventuale concedieri.

Potrivit lui Paraschivoiu, decizia de a fi oprita activitatea rafinariei ar apartine procurorilor care instrumenteaza dosarul in care cinci companii care activeaza pe platforma rafinariei din Ploiesti sunt cercetate pentru evaziune fiscala si spalare de bani cu un prejudiciu de 230 de milioane de euro.

Gheorghe Paraschivoiu a mai spus ca angajatii rafinariei nu exclud posibilitatea de a iesi in strada daca nu vor fi deblocate conturile pentru salariile oamenilor care lucreaza in cele cinci firme.

Potrivit lui Gheorghe Paraschivoiu, la firmele care isi desfasoara activitatea pe platforma rafinariei din Ploiesti si care tin de compania Lukoil lucreaza aproximativ 2.500 de salariati.

Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti a decis punerea sub sechestru asigurator a produselor rafinariei Petrotel Lukoil aflate in depozitele si conductele Oil Terminal, pana la concurenta sumei de 1,039 miliarde lei. Informatia a fost transmisa luni de Oil Terminal Bursei de Valori Bucuresti.

Perchezitii la rafinaria Lukoil din Ploiesti intr-un dosar de evaziune si spalare de bani (Video)

Procurorii au facut, joi, perchezitii la sediile mai multor companii apartinand Lukoil, inclusiv la rafinaria din Ploiesti, prejudiciul estimat fiind de 1,039 miliarde lei (230 de milioane de euro), din care 112 milioane de euro din evaziune fiscala si restul din spalare de bani.

Parchetul Curtii de Apel Ploiesti anunta, tot joi, ca au fost facute 23 de perchezitii la sediile Petrotel Lukoil Ploiesti, Lukoil Energy&Gas Romania, Lukoil Lubricants East Europe, Agentia Lukom-A-Romania si TP LOG Services, toate din Ploiesti.

Procurorii au ridicat mai multi saci cu documente, iar la o zi de la efectuarea perchezitiilor Lukoil a oprit productia rafinariei din Ploiesti.

Citește și:
Cum se întoarce împotriva lui Simion victoria Giorgiei Meloni. Liderul AUR, abandonat de cei mai loiali susținători
Cum se întoarce împotriva lui Simion victoria Giorgiei Meloni. Liderul AUR, abandonat de cei mai loiali susținători
După ce liderul AUR George Simion a salutat victoria partidului de extremă dreapta din Italia, acesta a fost luat la rost de românii din diaspora care amintesc că Giorgia Meloni susține...
Ludovic Orban: ”PNL îi lustruiește ghetele lui Ciolacu”. Ce șanse îi dă fostul premier lui Nicolae Ciucă la prezidențiale
Ludovic Orban: ”PNL îi lustruiește ghetele lui Ciolacu”. Ce șanse îi dă fostul premier lui Nicolae Ciucă la prezidențiale
Liderul partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, fost premier și fost lider al PNL, a lansat marți, 27 septembrie, un nou atac împotriva foștilor colegi care au ales coaliția cu PSD și a...
Comentarii