Rusii de la Lukoil discuta cu picioru-n prag (Opinii)

Vineri, 10 Octombrie 2014, ora 15:05
2620 citiri
Rusii de la Lukoil discuta cu picioru-n prag (Opinii)
Foto: Specialand

Pare de necrezut: rusii de la Lukoil le-au dat ultimatul procurorilor nostri sa schimbe o hotarare privind un sechestrul pus pe bunurile lor. In caz contrar, ei amenintau ca isi iau jucariile si pleaca. Adio si n-am cuvinte!

In mod normal, daca suntem intr-un stat de drept, cei de la Lukoil ar trebui tratati la fel ca Gigi Becali, ca Bercea Mondial, ca Dan Voiculescu sau ca altii care, la timpul respectiv, cereau ridicarea sechestrelor, cu singura diferenta ca in cazul lor lucrurile au avansat si intre timp ei au ajuns la racoare.

Niciunuia nu i s-a acceptat solicitarea si nici macar o conversatie particulara pe aceasta tema. Fiecare a facut cerere in instanta, solicitand anularea hotararii, iar cererea s-a judecat cu respectarea procedurii. Punct.

Din cate s-au publicat de randul acesta in presa, n-a rezultat insa ca Lukoil ar fi prezentat in instanta vreo cerere privind anularea sechestrului, pentru ca sa para ca suntem, macar de forma, cu totii egali in fata legii. Si nici n-am auzit ca s-ar fi dat termen de judecata pentru cererea respectiva.

Din ce s-a publicat rezulta ca reprezentantul Lukoil a avut intalniri pe aceasta tema cu procurorul care ancheteaza dosarul, cu vicepremierul Liviu Dragnea si cu ministrul delegat pentru energie.

Cum, adica? Asa-i statul de drept, pentru unii muma si pentru altii ciuma?

Probabil ca da, intrucat insusi reprezentantul Lukoil recunoaste ca demnitarii romani "nu au cum sa intervina intr-o ancheta a procuratorii", dar pe de alta parte arata ca pana la urma "am ajuns la unele compromisuri, pe care le vom raporta conducerii Lukoil. Daca conducerea isi va da acceptul, repornim rafinaria. Daca nu, nu".

Cu cine a ajuns cel de la Lukoil la compromisuri intr-un stat de drept? Cu procurorii? Cu Dragnea? Cu ministrul delegat? Pentru ca, dupa cum s-a vazut, conducerea a fost de acord de vreme ce rafinaria a repornit vineri.

Ca urmare, tot n-am inteles cum e in statul de drept: se aplica hotararile magistratior sau se aplica "unele compromisuri"?

Sau poate, la nevoie, se fac si alte compromisuri, pe principiul "mai da rumane, mai lasa jupane", pana se ajunge la invoiala, tocmai acolo unde, cand este lege, nu-i tocmeala?

Citește și:
Noi beneficii pentru parlamentari: Au votat o excepție pentru a putea face angajări la stat, cu toate că ele sunt suspendate
Noi beneficii pentru parlamentari: Au votat o excepție pentru a putea face angajări la stat, cu toate că ele sunt suspendate
Parlamentarii au introdus în ordonanța de urgență votată ieri în Camera Deputaților ce prevede suspendarea ocupării funcțiilor publice până la sfârșitul lui 2022, un amendament care...
Întoarcerea fiilor risipitori. Cine sunt liberalii care l-au abandonat pe Ludovic Orban și au revenit în PNL
Întoarcerea fiilor risipitori. Cine sunt liberalii care l-au abandonat pe Ludovic Orban și au revenit în PNL
După ce la finalul anului trecut PNL suferea o lovitură importantă ca urmare a ruperii lui Ludovic Orban și a mai multor parlamentari, rolurile par cum că s-au întors, iar liberalii...
Comentarii