Anunt de ultima ora de la rafinaria Petrotel-Lukoil

Luni, 13 Octombrie 2014, ora 13:42
5983 citiri
Anunt de ultima ora de la rafinaria Petrotel-Lukoil
Foto: Lukoil Romania

Rafinaria Lukoil Ploiesti, care a repornit instalatiile pe 10 octombrie, la o saptamana de la oprirea lor ca urmare a unei anchete a Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, a reluat activitatea de comercializare a produselor finite.

Rrafinaria a obtinut, luni, la trei zile de la repornirea instalatiilor, produse finite si a reluat activitatea de comercializare a acestora, se arata intr-un anunt al companiei.

Parchetul de pe langa Curtea de Apel (PCA) Ploiesti efectueaza cercetari fata de SC Petrotel Lukoil SA Ploiesti pentru savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si de spalare de bani, cu un prejudiciu estimat de 230 de milioane de euro.

De asemenea, fata de directorul general al Petrotel Lukoil, Andrey Bogdanov, s-a dispus inceperea urmaririi penale pentru savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani si s-a instituit masura preventiva a controlului judiciar.

La data de 2 octombrie, anchetatorii au dispus masura sechestrului asigurator ca urmare a unor perchezitii efectuate pe platforma Lukoil din Ploiesti, iar pe 6 octombrie, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti a dispus inlocuirea masurilor asiguratorii prin ridicarea partiala a sechestrului asigurator asupra conturilor bancare.

Dosarul Lukoil: Sechestru ridicat de pe unele cantitati de petrol, dar pus pe altele (Video)

"La data de 06.10.2014, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti a dispus inlocuirea masurilor asiguratorii prin ridicarea partiala a sechestrului asigurator asupra conturilor bancare, pentru a da posibilitatea SC Petrotel Lukoil SA Ploiesti sa isi desfasoare activitatea curenta in conditii de normalitate cu tertii si sa plateasca drepturile salariale si contributiile la bugetul de stat.

In cauza au fost extinse masurile asiguratorii asupra altor bunuri puse la dispozitie de SC Petrotel Lukoil SA Ploiesti", se arata intr-un comunicat de presa al PCA Ploiesti.

Citește și:
Klaus Iohannis susține aderarea Ucrainei la NATO. Mesajul de ultimă oră al președintelui României
Klaus Iohannis susține aderarea Ucrainei la NATO. Mesajul de ultimă oră al președintelui României
Președintele României, Klaus Iohannis, a postat pe Twitter un mesaj legat de cererea Ucrainei privind aderarea în regim de urgență la Alianța Nord Atlantică. ”Împreună cu...
Vasile Dîncu, întrevedere cu premierul Republicii Moldova Natalia Gavriliță: ”NATO nu caută o confruntare cu Federaţia Rusă”
Vasile Dîncu, întrevedere cu premierul Republicii Moldova Natalia Gavriliță: ”NATO nu caută o confruntare cu Federaţia Rusă”
Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a avut sâmbătă, 1 octombrie, o serie de întrevederi cu premierul Natalia Gavriliţa, cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor...