Ce modernizari face Lukoil la rafinaria din Romania

Duminica, 09 Septembrie 2012, ora 11:31

   

Ce modernizari face Lukoil la rafinaria din Romania
LLK-International, subsidiara a companiei petroliere rusesti Lukoil, intentioneaza sa investeasca 2,5 milioane de dolari in modernizarea productiei de lubrifianti auto la rafinaria Petrotel-Lukoil din Romania.

Procesul se va incheia la sfarsitul acestui an sau la inceputul anului viitor, a declarat Michael Weiss, manager general al LLK Lubricants pentru Europa de Est, citat de agentia Interfax.

El a precizat totodata ca investitia de anul trecut a fost de 3,5 milioane de dolari.

Weiss a explicat ca grupul pe care il conduce investeste intr-o instalatie de amestecare a uleiurilor pentru a o face complet automata. Investitiile vizeaza de asemenea modernizarea echipamentelor de ambalare si depozitare.

Compania va putea incepe prin urmare sa produca intreaga gama de uleiuri Genesis. LLK-International a inceput in aceasta vara sa produca o noua generatie de uleiuri de motor Genesis. Pentru piata europeana, compania a inceput sa produca, la rafinaria Petrotel-Lukoil, uleiurile Genesis Premium 5W40 si Genesis Premium 5W30, potrivit site-ului steelguru.com.

Uleiurile de motor Genesis ale Lukoil au un continut mai redus de sulf, fosfor si cenusa sulfat si indeplinesc standardele de mediu care se aplica lubrifiantilor auto pentru motoarele Euro-5 si Euro-6, mai mentioneaza sursa citata.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1897 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor