Dosarul Lukoil: Sechestru ridicat de pe unele cantitati de petrol, dar pus pe altele (Video)

Marti, 07 Octombrie 2014, ora 15:38

   

Dosarul Lukoil: Sechestru ridicat de pe unele cantitati de petrol, dar pus pe altele (Video)
Parchetul Curtii de Apel Ploiesti a ridicat sechestrul de pe 17.618 tone de titei ale Petrotel Lukoil aflate in spatiile de depozitare ale Oil Terminal Constanta, dar a pus sechestru pe alte 23.817 tone titei ale companiei ruse, in valoare de 16 milioane dolari, aflate tot la Oil Terminal.

Decizia Parchetului a fost comunicata Oil Terminal marti, 7 octombrie, potrivit unui comunicat al companiei de stat transmis Bursei de Valori Bucuresti.

Veste buna pentru rusi: Rafinaria Petrotel-Lukoil isi reia activitatea, sechestrul a fost ridicat

Parchetul Curtii de Apel Ploiesti a facut saptamana trecuta perchezitii la sediile Petrotel Lukoil Ploiesti, Lukoil Energy&Gas Romania, Lukoil Lubricants East Europe, Agentia Lukom-A-Romania si TP LOG Services, toate din Ploiesti.

Parchetul a decis punerea sub sechestru asigurator a produselor rafinariei Petrotel Lukoil aflate in depozitele si conductele Oil Terminal, pana la concurenta sumei de 1,039 miliarde lei.

Directorul general al Petrotel Lukoil, Andrey Bogdanov, a fost pus sub control judiciar, fiind urmarit penal pentru evaziune fiscala si spalare de bani.

Cad capete la Lukoil: Directorul general, cercetat sub control judiciar pentru evaziune fiscala

Ponta, declaratii despre procuror

Luni, premierul Victor Ponta spunea ca procurorul este suveran si independent in cercetarea cazului Lukoil, insa Guvernul spera intr-o solutie legala care sa permita sanctionarea prsoanelor vinovate si recuperarea prejudiciului, dar si continuarea normala a activitatii si plata salariilor catre angajati.

Sindicatul si directorul general ai Petrotel-Lukoil i-au solicitat premierului Victor Ponta sprijin pentru continuarea activitatii si deblocarea conturilor companiei, spunand ca astfel pot fi platite salariile angajatilor, pot fi achizitionate materiale si pot fi platiti furnizorii.

Marti, Petrotel Lukoil a anuntat ca sechestrul pe conturile bancare si stocurile comerciale de produse a fost ridicat, iar rafinaria va incepe procedurile de pregatire pentru pornirea normala a instalatiilor tehnologice.

Petrotel face parte din grupul rus Lukoil.

Citeste mai multe despre
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 2163 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor