Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cad capete la Lukoil: Directorul general, cercetat sub control judiciar pentru evaziune fiscala

Marti, 07 Octombrie 2014, ora 14:42
5028 citiri
Cad capete la Lukoil: Directorul general, cercetat sub control judiciar pentru evaziune fiscala

Directorul general al Petrotel-Lukoil Ploiesti, Andrey Bogdanov, a fost pus sub control judiciar, fiind urmarit penal pentru evaziune fiscala si spalare de bani, au anuntat, marti, reprezentantii Parchetului Curtii de Apel Ploiesti.

Conform procurorilor, "cercetarile urmeaza sa fie continuate pentru strangerea probelor necesare cu privire la existenta infractiunilor, pentru identificarea persoanelor ce au savarsit infractiuni si in vederea stabilirii raspunderii penale a acestora".

Directorul general al rafinariei, Andrey Bogdanov, este singurul al carui nume este indicat de catre procurori ca fiind urmarit penal si in privinta caruia s-au luat masuri preventive.

Totodata, procurorii anunta ca a fost ridicat partial sechestrul asigurator insituit in 2 octombrie asupra conturilor bancare ale companiei petroliere, "pentru a da posibilitatea S.C. Petrotel-Lukoil S.A. Ploiesti sa isi desfasoare activitatea curenta in conditii de normalitate cu tertii si sa plateasca drepturile salariale si contributiile la bugetul de stat".

Veste buna pentru rusi: Rafinaria Petrotel-Lukoil isi reia activitatea, sechestrul a fost ridicat

Masuri asiguratorii pe alte bunuri

Reprezentantii Parchetului Curtii de Apel Ploiesti mai spun ca "in cauza au fost extinse masurile asiguratorii asupra altor bunuri puse la dispozitie de S.C. Petrotel-Lukoil S.A. Ploiesti", fara a se preciza despre ce bunuri este vorba.

Procurorii explica, in documentul citat, ca in cazul infractiunilor de spalare de bani luarea masurilor asiguratorii este obligatorie conform legislatiei in vigoare.

Procurorii au facut, joi, perchezitii la sediile mai multor companii apartinand Lukoil, inclusiv la rafinaria din Ploiesti, prejudiciul estimat fiind de 230 de milioane de euro, din care 112 milioane de euro din evaziune fiscala si restul din spalare de bani.

Vineri, la o zi de la perchezitii, Lukoil a oprit productia rafinariei din Ploiesti. De asemenea, Parchetul Curtii de Apel Ploiesti a decis punerea sub sechestru asigurator a produselor rafinariei Petrotel-Lukoil aflate in depozitele si conductele Oil Terminal, pana la suma care acopera prejudiciul.

Tot luni, Lukoil a anuntat ca rafinaria Petrotel-Lukoil si-a incetat activitatea de productie si comerciala, ca urmare a sechestrului aplicat pe materii prime si titei de catre organele de urmarire penala.

Lukoil ar putea ramane fara carburanti: Sechestru pe produsele rafinariei Petrotel

Angajatii i-au cerut ajutorul lui Ponta

Intr-o scrisoarea transmisa la Cancelaria prim-ministrului in 3 octombrie, sindicatul si directorul general ai Petrotel-Lukoil i-au solicitat premierului Victor Ponta sprijin pentru continuarea activitatii si deblocarea conturilor companiei, spunand ca astfel pot fi platite salariile celor 2.500 de angajati, pot fi achizitionate materiale si pot fi platiti furnizorii.

Angajatii Petrotel-Lukoil ii cer lui Ponta ajutor pentru deblocarea conturilor

Marti, compania Lukoil anunta, intr-un comunicat de presa, ca sechestrul pe conturile bancare si stocurile comerciale de produse ale Petrotel-Lukoil, dispuse ca masuri asiguratorii zilele trecute, au fost ridicate, iar rafinaria incepe procedurile de pregatire pentru pornirea normala a instalatiilor tehnologice.

Ponta: Dosarul Lukoil nu are conotatie politica

Premierul Victor Ponta declara, luni, ca procurorul este suveran si independent in cercetarea cazului Lukoil, insa Guvernul spera intr-o solutie legala care sa permita sanctionarea prsoanelor vinovate si recuperarea prejudiciului, dar si continuarea normala a activitatii si plata salariilor catre angajati.

Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
#director general Lukoil control judiciar, #director general Lukoil spalare bani, #ancheta Lukoil , #stiri Lukoil